Home Gastvissers Westkapelle

Westkapelle

Advertenties


Achter het net vissen door de Visexpert

Gisteren sinds lange tijd weer eens een gaatje kunnen vinden om eens een heerlijk avondje te gaan vissen aan de Zeeuwse kust. Voor mij 1 van de laatste kansen om nog een tongetje te pakken dit jaar. De weersomstandigheden waren ideaal vandaag. (windstil en om 20:10 laag water) Dus hup naar de plaatselijk viswinkel en 2 ons zeepieren en 3 ons zagers opgehaald en omstreeks 16:00 samen met Joost de Draaier vertrokken richting Westkapelle. Vooraf was ik een beetje bezorgd, dat vanwege de ideale omstandigheden de dijk vol zou staan. Maar niks was minder waar, alle vakken waren nog vrij, dus rustig naar onze stek gelopen en de spullen uitgepakt.

Dan valt mij oog op een groepje mensen, die al lopend op de palen met kunstaas de Zeebaars loop te belagen. En zowaar haalt een kleine jochie een schitterende zeebaars uit het water. Waarbij Joost gelijk effe polshoogte gaat nemen.


Mooie maatse Zeebaars gevangen met kunstaas

Na het zien van deze schitterende vis krijgen wij gelijk goede moed voor de sessie van vanavond. Alhoewel het nog wel stil is aan de dijk, zien we wel dat de vis aanwezig is. Al snel melden zich al andere vissers zich aan het front. Waarbij onze hoop voor een goeie vangst voor vanavond alsmaar toe neemt.


2 vissers uit Bergen op Zoom

Op de achtergrond van de foto staat ook nog een meneer, die met de twister ook 2 mooie zeebaarzen uit het water weet te toveren. Toevallig heeft Joost ook nog wat kunstaas bij en probeer ook effe zijn geluk te beproefen op de Zeebaars.


Effe het water afspeuren

Na 20 worpen houd Joost het voor gezien en gaan we ons concentreren op de bodemvisserij. Om 18:00 zit de beet er goed in. We vissen met cocktails en die vallen goed in de smaak. Maar iedere keer als we beet krijgen is het aas eraf gevreten en de vis pleite. Dit zou een trend worden voor de rest van de avond. Voordat de duisternis valt hebben we +- al 15x beet gehad, maar steeds zonder resultaat. Dan besluit ik me onderlijntje te vervangen. Nieuwe haakjes misschien dat we dan een visje kunnen vangen. Het levert gelijk resultaat op, want ik vang omstreek 20:00 een schitterende noordzeekrab waar de foto helaas van mislukt is. Maar het was een waar monster. Mijn eerste grote aan de Zeeuwse kust en gelijk een nieuw P.R. Noordzeekrab. Opgelucht dat we nu eindelijk iets levens uit het water gehaald hebben. Kort daarna weer een schitterende aanbeet. En ook deze hangt het brengt en net maatse gul.


De eerste vis vanavond

Snel nog een extra fototje genomen, want het kan zomaar de laatste zijn.:)


close-up

Na ontmoedigd te zijn door de vele gemiste aanbeten, beginnen we nu toch langszaam in de stemming te komen voor de Tongetjes. Mijn volgende beet is weer prijs ditmaal een steenbolk. Waarbij ik denk dat de vele aanbeten van vanavond veroorzaakt worden door de steenbolkjes. Want onze buren hebben tot nu toe ook al 4 steenbolken gevangen.


Bollenplaag

Omstreeks 22:00 neemt de avond een wending en valt de beet er compleet uit. En maar eens gaan buurten bij de buren om eens van gedachte te wisselen. Waarbij ik constant weer dezelfde berichten te horen krijg. Over schepen met grote netten. Zelf begin ik te denken, dat de slechte vangsten van dit jaar veroorzaakt word door de beroepsvisserij.

De ene meneer uit Bergen op Zoom had een hele interessante mening hierover. Hij vertelde mij, dat vanwege de hoge brandsstof prijzen, de beroepsvissers hun heil wat dichter bij de kant zijn gaan zoeken. Waarbij ik zelf denk dat de vele kantberichten, die hier op internet geplaatst worden hier ook geen goed aan doen. Want als dit werkelijk zo is, is de vis voor beroepsvissers makkelijk te vinden, door gewoon simpelweg de vangstberichten te lezen. Waarbij uiteindelijk de sportvisser de dupe is.

Dus mochten de brandstof prijzen zo blijven, misschien is het dan verstandig om pas 1 maand later de vangstberichten te gaan plaatsen. Om zo ons plezier van een avondje tongvissen te beschermen.

In ieder geval heb ik wel genoten van het lekkere weer van vanavond. Alleen jammer dat de vangst wederom tegen viel. Zo bleeft Joost vanavond met lege handen staan en ik zelf met een mager resultaat. Al moet gezegd worden dat de buren het niet veel beter hebben gedaan. Een avondje achter het net vissen, laten we maar zeggen. De reacties staan zoals gebruikelijk weer open.

M.vr.gr.

Paul (De VisExpert)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *