Home Visrecepten Zalm in Bladerdeeg met brie

Zalm in Bladerdeeg met brie

Advertenties


Beste lezers,

vandaag hebben we weer een oud recept hernieuwd op de site, namelijk Zalm in bladerdeeg, met brie. Het is net als met alle recepten, hoe vaker je ze maakt, hoe beter ze lukken! We hebben hier voor nodig het volgende, zie foto!

Zalm in Bladerdeeg

Voor 4 flappen, een goed werkplateau, 8 velletjes bladerdeeg uit de vriezer, viskruiden, 3 zalmfilets, het geel van een ei, brie, alles op kamer temperatuur en natuurlijk een kwastje, messen en een vork en een oven.

We beginnen de ontdooide velletjes bladerdeeg te stapelen op de hoek van het werkplateau en bestrooien het plaatsje waar het eerste velletje bladerdeeg komt te liggen met wat bloem tegen het plakken en vervolgens leggen we het velletje goed vol tot een paar cm van de kant met gesneden stukjes zalm en daarop de viskruiden en vervolgens wat plakken brie.

Zalm in Bladerdeeg Zalm in Bladerdeeg

Daarboven op leggen we een ander plakje bladerdeeg, let op dat je de kanten waar de folie aan zit voor de binnenzijde gebruikt, die plakken het beste en de kantjes maak je nat met een beetje water en drukken het eerst aan en vervolgens gaan we met een vork de kantjes extra aandrukken, zodat er wat kartels ontstaan en dan nog even met een vork, een paar rijen gaatjes boven in het bladerdeeg, voor een snellere garing, want de tijd in de oven houden we redelijk kort, een kwartiertje op 200 graden, de oven is inmiddels al aan het opwarmen.

Zalm in Bladerdeeg Zalm in Bladerdeeg Zalm in Bladerdeeg

Zalm in Bladerdeeg Zalm in Bladerdeeg

Als de eerste klaar is, gaan we verder met de volgenden.

Zalm in Bladerdeeg

Dan is de grootste voorbereiding al klaar, rest alleen een ovenplaat met bakpapier te beleggen en daarop weer wat bloem, tegen het plakken en dan de flappen, in smeren met eigeel.

Zalm in Bladerdeeg Zalm in Bladerdeeg

Vervolgens leggen we ze met een platte schep, voorzichtig op het bakpapier.

Zalm in Bladerdeeg

Dan zijn ze klaar voor in de oven en een kwartier later zijn ze klaar. De kanten zijn flink gerezen, vandaar de paar cm zonder zalm en brie!

Zalm in Bladerdeeg

Door de korte baktijd, is de zalm nog lekker smeuïg, dus niet droog en de brie geeft er een extra romige smaak aan.

Zalm in Bladerdeeg

Ik kan het een ieder aanraden, om dit eens te proberen, simpel en slechts een half uur nodig, voor de voorbereding inclusief de tijd in de oven, echt helemaal top en dit is ook te maken voor een feestje, als snack, gewoon het bladerdeeg, door de helft snijden, zalm, brie en viskruiden ertussen en gewoon dubbelvouwen en voor de rest hetzelfde, misschien zelfs nog een kortere tijd in de oven, vanwege de kleinere afmeting. Eet smakelijk!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

  1. Johan het (loze) vissertje > februari 2, 2014

    Antwoord

    Hoi Peter

    Dat ziet er weer lekker uit, het water staat me in de mond. Eet smakelijk.

    Gr.

    Johan het (loze) vissertje

  2. henk willems > februari 3, 2014

    Antwoord

    hoi peter

    heb dit al vaker klaar gemaakt maar dan met tong
    is heerlijk

    groet henk 1 van de drie limburgers

  3. Luc > februari 3, 2014

    Antwoord

    Hey Peter,

    Dat ziet er echt heel smakelijk uit. Hoedje af hiervoor. Kan dit ook met gul of schar ?
    groeten,

  4. Peter(Fishguppy) > februari 3, 2014

    Antwoord

    Hoi Luc,
    denk het wel, zie bericht van Henk, dat het ook met tong heerlijk is?

    Groetjes Peter

  5. Bram Wisse > februari 11, 2014

    Antwoord

    van het weekend gemaakt. Echt mega super lekker 🙂 bedankt voor het plaatsen

  6. Peter(Fishguppy) > februari 11, 2014

    Antwoord

    Hoi Bram,
    jij ook bedankt, daar doe ik het voor!

    Groetjes Peter

  7. zeehondentemmer > februari 11, 2014

    Antwoord

    Hoi Peter. namens mij ziet dat er ook weer lekker uit. En eet smakelijk allemaal alvast

    Mvgr Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.