Home Gastvissers De dinsdagploeg aan het Steendiep

De dinsdagploeg aan het Steendiep

Advertenties


Jan Wijngaard flikt het weer!

Frans, Dré, Jan, Leo, Fons, Mart, Dirk, en ik waren gisteren weer van de partij om ons geluk te beproeven bij een dagje zeevissen op het schip van charterbooteigenaar Dré Vriends uit Achtmaal. Rond kwart voor acht konden wij het zeegat uit en de zee lag er zeer rustig bij. Er werd weer gekozen voor het Steendiep, niet ver van de ZBJ.

Het was een paar dagen voor springtij, dus kon er een behoorlijk stroompje worden verwacht. Ik had plaats vier geloot en Frans was mijn buurman. Vlak daarvoor had ik “ontdekt” dat mijn molen zo vast stond als een huis en absoluut niet wilde draaien. Ik kreeg een molen van Dré te leen, maar als je “touw” gewend bent, dan is dat “dikke” nylon maar niets! Normaal vis ik met 0.10 mm met Whiplash en dat vind ik erg fijn vissen. Frans bood spontaan zijn reserve hengel aan en dat was het neusje van de zalm. Een prachtige Nieuw-Zeelandse blank met een Daiwa Saltiga 4500 met 10/100 gevlochten lijn op de molen.

Vanaf dat moment gingen de vangsten ook bij mij komen. Maar de rest lag al wel 10 vissen voor. En ik moet zeggen: best mooie vis. De schar die wij daar vingen was van een behoorlijk formaat en zo nu en dan heb je ook kans op andere vis.

De dinsdagploeg aan het Steendiep

De dinsdagploeg aan het Steendiep

Jan liet weer eens zien dat er ook andere vis zit. Op zijn gemak draaiend viste hij een tong naar boven van 34 cm.

De dinsdagploeg aan het Steendiep

Maar hij was niet de enige met vis. Dirk haalde mooie scharren naar boven en ook Frans deed het goed.

De dinsdagploeg aan het Steendiep

Natuurlijk hebben wij hard geroepen: vis hem er af!! Maar Jan had het goed naar zijn zin. Hij stond aan stuurboord en gooide zo nu en dan wel wat gevaarlijk kort langs de boot, maar de schipper moet zijn boot zo nu en dan ook eens op het voordek willen bekijken.

Dirk mag van zijn vrouw om een nieuwe molen. Mijn verhaaltje van de vorige keer vond zij zo sneu voor hem, dat zij –na hem innig had omhelsd, zei: Dirk, koop jij maar de beste en duurste molen die je kunt vinden. Jij hebt dat verdiend. Ja, dat soort vrouwen heb je tegenwoordig niet veel meer! Maar Dirk was er blij mee. En nu ik het toch over vrouwen heb: Elly van Est-Galle (ook wel El genoemd) verraste ons vandaag met nasi aan boord. En dat smaakte prima! Bedankt Elly!

Jan zijn tong kwam voor de dagprijs eigenlijk niet meer in gevaar. Maar fanatiek als hij is (!) liet deze wedstrijdman het daar niet bij. Hij wilde bewijzen dat hij de beste van de dag was. En hij voegde de daad bij het woord door een haai te vangen van 80 cm!

De dinsdagploeg aan het Steendiep

De enige aan boord vandaag. Terecht was hij de winnaar en mocht een mooie IMAX jas in ontvangst nemen. Maar ook de prijs van de schipper verdween in zijn handen. Hij is en blijft Guus Geluk!

Aan het einde van de dag kwam er weer wat meer golfslag maar het weer viel mee. OK, in de morgen wat fikse regenbuien, maar over heel de dag genomen: zeer goed te doen.

Na mijn matige start eindigde ik in “het peloton”. 23 scharren zaten er in de emmer en dat was een “gemiddelde” deze dag. Wij hebben weer een fijne dag op het water doorgebracht, de “koppen” leeggemaakt en heerlijk gevist. De scharren worden dikker en groter, dus als je zin hebt in vers zeebanket, dan adviseer ik: ga een dagje vissen! Alle charterboten zullen u gastvrij ontvangen.

Kamperland,

14 mei 2014/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *