Home Bootvis verslagen Pionieren op Tarbot met de Waypoint!

Pionieren op Tarbot met de Waypoint!

Advertenties

Pionieren op Tarbot met de Waypoint!

Pionieren op Tarbot met de Waypoint!

Als er één vissoort hoog op mijn verlanglijstje staat is het wel de tarbot. Samen met de nog zeldzamere Griet ,welke zich vaak op dezelfde grind achtige bodem verblijft zijn dit vissen die we eigenlijk alleen maar tegenkomen in restaurants of bij de beter gesorteerde vishandel. Heel soms word er wel eens een klein tarbotje gevangen vanaf het strand maar die zijn maar zelden groter dan 25 cm. “Kleintjes” zoals de 3 in de hand van de dochter van Rene zijn soms massaal op het strand te vangen met een garnalen netje op 10 cm water, maar zodra ze groter worden trekken deze “luxe” platvissen naar dieper water, alleen waar was ons tot voor kort onduidelijk.

Pionieren op Tarbot met de Waypoint!

Afgelopen winter kwam ik in gesprek met iemand die op de visafslag in Vlissingen werkt. Hij wist te vertellen dat één van de kotters een flinke vracht Tarbot aan had geland. Daar moest ik natuurlijk meer van weten en al snel werd duidelijk waar die kisten met tarbot, die wel tot 10kg zwaar waren, werden gevangen. Tja, het is een aardig stukje varen.. maar het is ook weer vlak bij de betere schol stekken rond de Belgisch- Franse grens, dus mocht het één niet lukken om wat voor reden dan ook, dan kunnen we altijd nog op schol verder vissen.

Als charterboot schipper hou ik ook een beetje bij hoe aantal Engelse schippers deze vissen redelijk succesvol bevissen en zo zijn we er nu wel uit hoe en waarmee we ze moeten bevissen. ” Drifting” De meest succesvolle manier is driftend vissen. Het is net als bij het driften op de wrakken, plek zoeken, boot stil leggen en driften maar. Het enige verschil is dat we nu wel echt aan de bodem moeten vissen! In tegenstelling tot onze andere platvissen is tarbot en griet een echte vis eter! Pieren en zagers kan je wel thuis laten, of je kiest er voor om op schol te gaan driften, die vang je ook prima op deze manier.

Nee, vis, daar zijn ze gek op! En liefst zandspiering, al werkt een strip of een staartstuk van makreel ook prima. Die zelfde persoon wist afgelopen week ook een flinke zak met zandspiering te regelen!

Pionieren op Tarbot met de Waypoint!

Pionieren op Tarbot met de Waypoint!

Pionieren op Tarbot met de Waypoint!

We zijn dus zeer goed voorbereid op de komende trip, we weten waar, we weten hoe, we hebben een groepje goede vissers en we hebben het juiste aas! En het lijkt er op dat we ook mooi weer gaan krijgen ( fingers crossed)

Pionieren op Tarbot met de Waypoint!

Vorige week zouden we gaan maar het weer liet het niet toe.. Aanstaande zondag gaan we voor een 3e poging! Is 3x scheepsrecht? Laten we het hopen!!! En anders gaan we de 16e weer op herkansing😉

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 2, 2017

  Antwoord

  Hey Jacco, ik wens je veel suc6 en hoop dat je grote droom uitkomt!
  Het valt me wel op, dat je onderlijn in het voorbeeld, geen tierelantijnen bevatten?
  In Denemarken vissen ze met vele kralen en ook een grote kraal, met een soort van propellertje erin, maar dat is veelal van de kant, op slechts een halve meter diep, maar daar zitten wel grote vissen bij, maar het is ook een van de vissoorten waar ook een grote portie geluk bij komt kijken, op het juiste moment op de juiste plaats en nogmaals, ik hoop dat je er kunt vangen en dat we dan ook een vangst bericht krijgen.

  Groetjes Peter

 2. Jacco > juli 2, 2017

  Antwoord

  Wat ik uit engeland mee krijg is dat die tierelantijnen nergens voor nodig zijn.

  Voor schol is dat soms een heel ander verhaal.

  We stoppen niet met zoeken tot we er 1 hebben gevonden!
  Al vaar ik er 10 keer voor nop heen👊

 3. Jack > juli 2, 2017

  Antwoord

  De aanhouder wint Jacco het lukt je zeker wel succes.

 4. Nico > juli 2, 2017

  Antwoord

  Hoi Jacco. Ik hoop voor je dat het dan zeer goed weer is en heel veel succes toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. Alain Tulleneers > juli 3, 2017

  Antwoord

  Heeey Jaco
  Als één schaap over de dam is …..
  Succes Groetjes Alain

 6. Henry > juli 3, 2017

  Antwoord

  Hey Waypointschipper,
  Veel succes met het bevissen van deze voor ons als kantvissers toch wel speciale vis.
  Wacht met spanning op je visverslag hierover.
  Uiteraard wens ik je bij deze natuurlijk al ’n plezierige dag en een goede vangst.

  Groetjes, Henry

 7. Jacco > juli 3, 2017

  Antwoord

  Bedankt heren! We gaan ons best doen om er 1 of meerdere te vangen👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *