Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Eldert, vissen in Normandië

Eldert, vissen in Normandië

Advertenties

Beste fishguppylezer(essen), Van vrijdag 4 mei tot 12 mei hadden we een weekje vakantie en de keus was weer gevallen op Normandië.

Dit keer iets dichterbij en wel bij de plaats Dieppe (een uurtje of 4 rijden ). En bij zoveel water vlak aan je voeten , sja dan moet er wel wat gevist worden natuurlijk. Zeker met zulk weer wat ze afgaven. Dus vrijdagsmorgens vlak voor we weggingen gauw nog een paar ons kakelverse zagers gehaald bij Dixhoorn in Yerseke, in een koeltasje met koelelementen en gaan. Daar aangekomen zag het er fantastisch uit. Even de trap af en strand onder de voeten.

Eldert, vissen in Normandië

En een goed tij. Dus gelijk dezelfde avond maar eens een kleine 2 uurtjes proberen. Heerlijk gevist, werd weer eens tijd ook .

Eldert, vissen in Normandië

Eldert, vissen in Normandië

Eldert, vissen in Normandië

Eldert, vissen in Normandië

De laatste keer was aan Vlaardingen vorig jaar met nog een keer een wedstrijdje tussendoor. Maar vis ving ik niet. Niet getreurd , morgen herkansing. Die volgende avond ook weer niks. Toen de eigenaar van het appartement eens gesproken en die vertelde dat er maar heel sporadisch op het strand gevist werd. Op de pier bij Dieppe moet je zijn, daar word heel veel gevist werd mij uitgelegd. De volgende dag eerst maar eens gaan kijken. Maar dat had ik al gauw gezien . Hutjemutje vol. Om de 2 meter een visser. Franse opa met een beetje gezag mocht er ook nog tussen. Ik denk dat er wel 60 man op een rijtje stond. Natuurlijk ook even benieuwd waar ze mee visten. Zoiets had ik ook nog nooit gezien namelijk plastic garnaaltjes met een stukje tap. Wat er gevangen werd weet ik ook niet want ik heb niks boven zien komen. Ik vermoed makreel. Dit was duidelijk…..niks voor mij. Dan liever zand onder de voeten met een mooie zonsondergang en heel misschien een verdwaalde vis, dan dit. Ik heb het dinsdag nog een paar uurtjes geprobeerd en toen had ik het wel gezien. Het kleine beetje zagers wat ik nog had was wijlen en er waren nog genoeg leuke andere dingen te doen.

Eldert, vissen in Normandië

Een weekje is echt zo om. maandag 14 mei 2018 nog een dagje met de Wiesje mee en dan gaat het gewone leven weer beginnen. Verslag van de Wiesje volgt.

Met vriendelijke groet,

Eldert de Rooij

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 15, 2018

  Antwoord

  Hey Eldert, ziet er erg leuk uit daar! Dan is vis vangen maar bijzaak, toch?

  Groetjes Peter

 2. Huib > mei 15, 2018

  Antwoord

  Hey Eldert,

  Leuk verslag!

  Groeten Huib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *