Home Gastvissers Zeebaars vissen Oosterschelde

Zeebaars vissen Oosterschelde

Advertenties

Hoi Peter en lezers, misschien een saai bericht, een behoorlijk negatief bericht, foto’s kan ik niet goed maken in de duisternis en misschien had ik ook beter niks kunnen sturen, maar alleen schrijven als het goed is gegaan is ook niet de beste optie en zal menig visser aan zichzelf gaan twijfelen omdat er dan alleen maar positieve berichten te lezen zijn want eerlijk is eerlijk, er word wel regelmatig door mij in de donkere uurtjes een poging gewaagd om een mooie baars te verzilveren. Omdat ik blijkbaar niet de enige bent die weinig vangt, hierbij een samenvatting van 4/5 keer zeebaarzen. Van elke keer een paar uurtjes vissen in de donker met weing resultaten een bericht schrijven, en dan ook nog zonder foto’s word gewoon erg saai of niet? Vissen doe ik telkens met het juiste getij, wat andere jaren gewoon rond deze tijd van het jaar al behoorlijk goed lukte. Altijd met zagers, indien verkrijgbaar met steekzagers, 1 of 2 warrelijntjes per hengel met haken 1/0 tot 4/0 met veel aas er op. Zonder kralen, of juist met zodanig veel kralen en blinkers dat het op een kermis lijkt, maar het lukt me gewoon telkens niet om een mooie maal zeebaars te vangen…. kleine scholenbaarsjes die pak je wel eens een paar, en soms ook een paling die aan een grote haak blijft haken, maar een mooie maatse baars? Ik heb die nog niet gezien…. De beste maanden moeten nog komen, en ik blijf volhouden en wie weet komt het allemaal nog goed???? Suc6 mannen met vissen en dat vangen komt hopelijk nog???? Groetjes Martijn Boone

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 28, 2023

  Antwoord

  Ha Martijn, dank je voor dit bericht, het enige negatieve zijn de belabberde vangsten, zoals bij de meesten.
  Leuk om te lezen dat je toch wat pogingen hebt gewaagd!

  Grtjes Peter

 2. ies > juni 28, 2023

  Antwoord

  Hey Martijn, Ik denk dat er inderdaad een hoop vissers blij zijn met je bericht, want ook hier zijn er geen vangstberichten, terwijl er altijd wel wat te beleven was op de stranden van de Maasvlakte en’ Schravezande.
  Ik weet dat de beste vangsten altijd waren met het windje op de kust met een leuke branding en dat we dat de afgelopen weken niet gehad hebben. maar toch zou er wat meer te beleven moeten zijn, Toch bedankt voor je leesvoer, het leest lekker vlot weg. Voor de volgende sessie leuke doorbuigers en goede sport toegewenst.
  Groetjes ies

 3. Eldert > juni 28, 2023

  Antwoord

  Ha Boone
  Geen bericht dat is pas saai. Ik vind dat je er een mooi verhaal van hebt gemaakt . Prachtige foto’s zonder stekherkenning, volgende keer gewoon een foto van jezelf en die zeebaars MET tandjes verzinnen we wel er bij.
  Mazzel , Eldert.

 4. Nico > juni 28, 2023

  Antwoord

  Hoi Martijn. Toch leuk van je om wat te schrijven ook al wordt er nu momenteel slecht gevangen. Hopelijk kom voor alle vissers betere tijden aan. Zodat we dan ook vangsten met foto’s kunnen zien en de aanhouders wint he. Succes voor de volgende keer dan aan de waterkant,

  Groetjes De Zeehondetemmer..

 5. Stefan Groenheide > juni 28, 2023

  Antwoord

  Hoi Martijn, vissen is en blijft leuk, het is toch altijd weer spannend en met de slechte vangsten is het almaar spannender of het toch een keer zal lukken…
  Succes alvast de volgende keer.
  Groeten, Stefan

 6. Henry > juni 29, 2023

  Antwoord

  Hey Martijn,
  Ik had de hoop dat na mijn drieweekse vakantie de vangsten in ons kikkerlandje wat verbeterd zouden zijn doch dit schijnt helaas niet het gev val te zijn. De baars, de schar, de paling maar zeker ook de tong, waar zijn in gods aam die vissen gebleven??? Ik was graag met m’n maatje Sjakie meteen na m’n zonnige vakantie naar de waterkant afgereisd maar met zulke vangstberichten gaat het animo om veel ki!ometertjes te rijden wel op een erg laag niveau staan. Komend weekend is het kermis bij ons in het dorp en zal ik daar maar ’n harinkje happen, dan heb ik in ieder geval toch wat vislucht aan m’n vingers. Ik denk dat iedereen zit te wachten op verbetering want er gaat tenslotte niks boven ’n maaltje zelf gevangen vis.,Ik wens eenieder bij z’n komende visserij dan ook veel plezier en de daarbij behorende rammels op de toppen.
  Groetjes,Henry

 7. Huho > juni 30, 2023

  Antwoord

  Hoi Martijn,
  Toch een leuk verslag gemaakt van je visserij aan de Oosterschelde. Wat de vangst betreft daar moet je u niet te veel zorgen over maken. Het is overal kommer en kwel, dus genieten op of aan het water is nu even belangrijk. Het zal wel eenmaal verbeteren zeker? succes bij je volgende sessie.
  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *