Home Gastvissers Stefan, op tong in Pernis

Stefan, op tong in Pernis

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Vrijdagavond 23-6 het plan gemaakt om eens op een nieuwe stek in Pernis Dorp te proberen.

De stek is overigens niet voor iedereen nieuw, heb ik gezien op foto’s (bedankt hiervoor, verder niks negatiefs bedoeld).

Hoogwater 20.15 uur, ben begonnen om 19.00 uur en gestopt om 23.15 uur.

 

 

Vergeleken de visserij vorige aan Vlaardingen veel minder vreterij, regelmatig zat er nog wat aas aan de haak.

Verder heel veel grondels gevangen en wat botjes en een paar krabben.

 

 

Ben wel weer wat wijzer geworden hier en het was hier ook zeker niet de laatste keer, maar ook deze keer geen tong voor mij.

Een stuk verderop was er een mooie tong gevangen eind vd middag, dus er zitten er wel een paar.

Helaas is het mij nog niet gelukt een tong te vangen dit jaar na 3 sessies en ik vraag me af op welke soort vis ik volgende keer moet gaan vissen…

Groeten, Stefan

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 24, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan, heb zo maar het gevoel dat dit het dieptepunt word van vele goede jaren, 3 jaar op rij, erg slecht, op de vangsten van jou na, vorig jaar, was nog enigszins redelijk, omdat ze zo groot waren.
  Wat is er toch aan de hand? Blijft voor ons allen gissen en niemand kan het echt weten.
  Gewoon de moed erin houden en een keer met zijn allen naar Denemarken zou ik zeggen, haha.
  Voor de volgende , klapperende toppen van maatvis!

  Grtjes Peter

 2. Nico > juni 25, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Ook jij heb weer een poging gewacht om wat pan vis naar boven te halen. Maar helaas het was ook geen vetpot in ieder geval toch mooie foto’s gemaakt. En met ook een leuk verslagje er bij van je vissessie. Hopelijk kom er voor ons alle nog een verandering in en voor de volgende sessie succes dan toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Hugo > juni 25, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Jij bent een volhouder man, menig visser zou wat betere momenten afwachten maar jij geeft het niet op respect man Toch weer een nieuwe stek bevist,wel ook daar niet de target vis kunnen vangen. Als dit de trend wordt van 2023 met de vangsten staan we er goed voor. We zullen Peter zijn voorstel moeten aanvaarden met zijn allen naar Denemarken om een 🐟 te vangen ha ha. Succes bij je volgende poging.
  Groetjes Hugo

 4. ies > juni 25, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, ondanks alles haal ik toch een hoop positieve aanknoop punten uit je bericht, want laten we wel wezen, het was prachtig weer en aan je foto’s te zien met grote regelmaat leven op de toppen, tja en dat je dan geen tong vangt is een pech moment en dat de vis te klein is en daarom teruggegooid wordt betekend dat ze volgend jaar groter zijn en heren Denemarken, ik kan mij niet herinneren dat ik ooit foto’s van tong daar bij Peter gezien heb, wel mooie grotere vissen als hier, Maar pfff ze spreken daar Deens dus met mijn steenkolen Rotterdams kom ik daar niet ver. Maar dat het hier verder drama is zijn we het eens. Dus voorlopig geen vissers latijn en slechts de hoop dat het stapje voor stapje beter wordt. Uiteraard Stefan wens ik je een pan maatvis toe bij je volgende poging, maar ik denk dat je genoegen moet nemen met een pannetje, Dus dan maar rammelende toppen.
  Groetjes Ies

 5. Eldert > juni 25, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  Ik denk dat het een klopjacht wordt op tong dit jaar . Aan de andere kant waar jij zat waren de mini visjes de tong te snel af . Aan deze kant zijn het de krabben en garnalen de boosdoeners. Maar ja , om de hengels nou zomaar tot eind september oktober onaangeroerd in de schuur te laten liggen in de hoop dat het dan beter wordt , dat is ook nogal wat. Ik weet niet wat wijs is , ik ga eerst m’n schilderwerk maar klaar doen.
  Groet Eldert

 6. Peter(Fishguppy) > juni 25, 2023

  Antwoord

  Heren, wat Ies zegt klopt, heb nooit tong gevangen, Kees Michielsen heeft er alles aan gedaan om er daar te vangen, omdat de beroeps ze wel vangen en niet zo maar tongen, maar 1 kilo plus tongen, helaas kunnen we ze nog niet verleiden met een zager, maar wat niet is kan nog komen, als de klimaatverandering doorzet, vrees alleen dat wij dat niet meer mee gaan maken. Kees heeft er echt tegen de netten gevist, helaas.
  Maar mooie schollen en dikke scharren zijn ook niet te versmaden en die vang je hier ook niet meer

  Grtjes Peter

 7. Leen > juni 26, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Mooi dat je met dit weer de energie op kan brengen om er weer op uit te trekken
  Alleen jammer dat het vangen nog steeds achterblijft
  Dat is denk ik ook de reden waarom er zo weinig verslagen te vinden zijn op internet
  We zitten te hopen op betere berichten willen er weer een hoop de deur uitgaan voor een visje
  Leuk verslag met mooie foto’s
  Groetjes.leen

 8. Jack jozen > juni 26, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Wat is en blijft dit jaar toch aanmodderen ik snap er niks van en dan kun je wel zeggen de aanhouder wint maar om ieder keer 400 km te rijden voor een paar ondermaatse visjes daar zakt oe broek toch ook van af. Maar ja je hebt de dag toch weer mooi omschreven en zoals altijd zijn de foto,s prachtig zodoende is er toch nog iets te genieten.
  Heel veul groetjes Jack.
  .

 9. Martijn Boone > juni 27, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan, dit is weer geen positief bericht, ook met de zeebaars hier is het erg droevig! Su6 met de volgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *