Home Gastvissers De eerste tong?

De eerste tong?

Advertenties


Hallo Peter,

Woensdagmiddag even gaan proberen op mijn stek aan de waterweg met 4 ons stinkende leeglopers,die ik gekregen had.Om 15.45 terplaatse,laag water en een stevige NW-wind.Er was geen leven te bekennen tot ik tegen 18.00 uur eindelijk een botje binnendraaide.

Om 19.30 kwam het hoge water erin en ving nog een botje.Wel erg veel last van krabben,waarschijnlijk doordat er weinig verhoging was (130 cm).Iets na 20.00 uur hengel binnendraaien om aas te verversen en ja hoor ik voelde het meteen,daar kwam mijn eerste tongetje van 2010 naar boven,had geen beet gezien,omdat de hengeltoppen constant stonden te trillen in de wind.

De eerste tong?

Even later weer een botje en besloot toen de boel maar op te ruimen,want het aas was niets meer en ik had last van onderkoeligs-symtomen.Toen ik de laatste hengel binnendraaide weer dat speciale gevoel,daar kwam tong nummer 2.

De eerste tong?

Wat was ik blij met deze vangst,gauw 2 plaatjes geschoten met mijn “bevroren”vingers en snel naar de warme auto toe.

Net toen ik weg wilde rijden,kwam er een visser aan,die vertelde mij een paar dagen eerder ook een tong te hebben gevangen,hij kwam echter voor de gul,maar kon ze niet te pakken krijgen.Na 5 uur vissen,5 visjes gevangen,niet spectaculair,maar heb ondanks de kou toch genoten.

Groetjes,

Ronald.
 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Paul > april 23, 2010

  Antwoord

  Hoi Ronald,

  Bedankt voor je berichtje. Het is altijd weer leuk iets van je te lezen. En vind het erg knap dat jij gewoon een tongetje op de waterweg vangt, terwijl hij in zeeland verwacht word. Gefeliciteerd ik zal vanavond gelijk het klassement bijwerken. Je bent de trotse koploper.

  Gr.

  Paul

 2. willem(gaatvissen) > april 23, 2010

  Antwoord

  Hoi Ronald,

  Gefeliciteerd!Wist niet dat ze al in de ww zaten? 2 stuks nogwel! We gaan dit jaar een “harde dobber” aan je krijgen in “de strijd der platten”

  Vis greetz,

  Willem

 3. Ronald > april 23, 2010

  Antwoord

  Hallo Willem(gaat vissen),bedankt voor je reaktie,ik denk,dat de tong inde waterweg ,s-winters helemaal niet wegtrekt,maar gewoon daar blijft overwinteren.de ene tong die ik ving was vet en vol kuit,maar de andere was mager en de kuit al kwijt,die moet dus haast wel kuitgeschoten hebben in de waterweg.Dezelfde situatie is in Bath,daar ving ik in april 2009 ook al zo vroeg tong.Ik denk niet ,dat die tong in Bath zo vroeg in april de hele westerschelde afgezwommen is om naar Bath te komen,ze blijven er gewoon ,s-winters.Alleen de tong langs de zeeuwsw en zuid-hollandse kusten trekt weg.Groetjes Ronald.

 4. Frank > april 25, 2010

  Antwoord

  Hallo Ronald,

  Mooi dat de tong weer honger begint te krijgen. Maar ik neem aan dat de dikke met kuit de vrouwtjes zijn en de magere de mannen, net zoals bij mensen,…….!

 5. Jappo56 > april 26, 2010

  Antwoord

  Beste visvrienden,na jaren ben ik vanmiddag weer eens gaan vissen.Of de vissen zijn veranderd of ik heb iets verkeerd gedaan.
  Nieuwe hengel etc. gekocht, molen met 30/100 en gekochte onderlijnen. Later met een zelf gemaakte dwarrellijn. Twee ons leeglopers en een rijgnaald gekocht.Visstek was Westerschelde bij ‘s-Gravenpolder. (Tien minuten van mijn woonadres). 14.50 uur hoogwater. Om 13.00 was ik met goede zin begonnen en om 16.00 uur gestopt. Helaas geen tikkie gezien, op zich niet erg maar als je gaat vissen wil je iets vangen.
  Natuurlijk is er geen kant en klare oplossing, maar wie heeft toch advies.
  Vriendelijke groet, Jappo.

 6. bjorn > april 26, 2010

  Antwoord

  waar is de waterweg gelegen eigenlijk?

 7. Leo > april 27, 2010

  Antwoord

  Beste Bjorn,

  De Nieuwe Waterweg ligt in Rotterdam. Dit is de zeeverbinding met de Europoort en het achterland. Voor velen van ons een bekend water; voor anderen (ge)heel onbekend. De rozenburgse landtong ligt dus tussen de Nieuwe Waterweg en het Callandkanaal in. Je kan e.e.a. nakijken via maps.google.

  Groet, Leo

 8. Leo > april 27, 2010

  Antwoord

  Beste Jappo56,

  Deze site staat bommetje vol met tips en de goeie stekken. Ikzelf ben niet zo bekend op de Westerschelde, maar als je deze site eens doorworsteld dan gaat het vast lukken en kunnen je buren ook vis eten….

  Groet, leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *