Home Gastvissers Zeebaarsvangsten van Jack en vrienden

Zeebaarsvangsten van Jack en vrienden

Advertenties


Hoi Sportvissers,

Alweer een hele tijd geleden dat ik een bericht achterliet. In alle eerlijkheid, een bewuste keuze, de zeebaarsberichten waren over het algemeen zo bedroevend dat ik (we) het, gezien de nettenleggers die op de loer liggen, maar even heel stilletjes heb gehouden.

Dinsdag 12 Juni ging ik voor de zoveelste keer een paar uurtjes op pad, de gekende stekken had ik allemaal al een keer of 5 gehad op verschillende “tij”” stippen zonder veel resultaat. Die bewuste dinsdag viste ik ‘s avonds een paar uurtjes na het werk. In het laatste zonlicht ving ik tegen laagwater aan 3 mooie baarzen. De eerste kunstaas Oosterschelde baarzen van mooi formaat, er stonden van zodra ik de baarzen ving enkele Poolse vakantiegangers naast mij. Ik ving mijn vissen in het laatste ebbetje en had niet de mogelijkheid om opkomend af te wachten omdat ik de dag erna weer moest werken.

Zeebaarsvangsten van Jack en vrienden

Geen erg, ik roffelde de tamtam en het weekend erna stond ik al met enkele maatjes aan het water. Die bewuste zaterdag viste ik met Sjaak & Hans en ik ving mijn eerste fatsoenlijke klus baars, ook Hans ging lekker in de vis, helaas lukte het bij de seizoenopener voor Sjaak van geen meter. Altijd jammer dat er een achterblijft maar,…. Sjaak zou Sjaak niet zijn als hij, in de visgekke weken die hierop volgden, zijn vissen niet ving. We stonden met regelmaat full team aan de oever of op de boten van Hans en Marco,….

Het was feest!!!

Niet eerder heb ik zo’n productief jaar gehad, ik viste waanzinnig veel ( 19sessies op 48 kalenderdagen ) en had reeds 4 uitzonderlijke nachten, werkelijk vangsten van 25 vissen en meer, bovendien, als kers op de taart zeg maar, bijna allemaal mooie vissen, geen beren ( mijn grootste dit jaar mat 64 cm ) maar ik ben erg tevreden met vissen van gemiddeld 50 cm. Wat het nog veel uitzonderlijker maakte is dat we bij het pionieren op enkele stekken stekken zijn gestoten waar we tot nog toe geen andere visser zagen. Hier lukte het reeds enkele malen om gewoon overdag mooie baarzen te vangen. We visten hier op een zeer grote diepte wat vissen vanaf de kant erg bemoeilijkte, hier zijn we dan ook enkele malen met de boten naartoe gekomen en ook hier beleefde ik 3 uitzonderlijke dagen, ook hier, gewoon overdag 20 en meer baarzen per dag kunnen vangen.

Mijn dank gaat dan ook zeer zeker uit naar Marco & Hans, zonder hun boten zou het vaak veel minder makkelijk zijn.

Echter, zoals we allemaal wel weten, mooie liedjes duren nooit lang,… Een tweetal weken geleden liepen de vangsten sterk terug, let wel, klagen doen we nog steeds niet maar de kleintjes zijn gearriveerd en de mooie vertrokken.

Wie weet wat Augustus brengt?

Zeebaarsvangsten van Jack en vrienden

Vissen maar,  ze zijn er,… wie zoekt die vindt ( soms )

Groetjes, Jack Peelman

Pro-Staff St.Croix

Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 1, 2012

  Antwoord

  Hoi Jack,
  wat een fijne samenvatting weer, jullie kunnen er wat van, moet mijn eerste maatse nog vangen dit jaar!
  Misschien dat ik eens op les moet komen!

  Groetjes peter

 2. meunenmaaier > augustus 2, 2012

  Antwoord

  Hoi jack,

  right time , right place right momment is volgens mij dit jaar hetgeen de klok slaat qua baarsvangsten 😉 . In Noord Holland heb ik dit jaar nu 3 baarzen boven de 50cm gevangen , 2 op de bodemmontage en 1 op de dobber tussen de strekdammen bij petten. Morgen ga ik met mn maatje richting t zuiden en twijfelen nog of we richting Europoort of Zeeland door moeten rijden? Nog tips Peter of Jack?

  Gr!

 3. Peter(Fishguppy) > augustus 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Meunenmaaier, mv2 schijnt goed te zijn, maar je moet wel branding hebben, dus minimaal 5 beaufort zw of west.

  Gr Peter

 4. meunenmaaier > augustus 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  bedankt voor de snelle reactie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *