Home Bootvis verslagen Volop wintervis in Oosterschelde, met Frank

Volop wintervis in Oosterschelde, met Frank

Advertenties

Beste visvrienden, toen ik van het weekend voorstelde aan mijn makker Frank, om maandag van de kant te gaan en woensdag misschien met de boot, vergat hij het kantvissen en het werd woensdag met de boot, goede keuze momenteel!

Om 6u volgens afspraak is hij bij mij en natuurlijk zoals gewoonlijk, met mijn pet op, vergeet ik dat zijn kofferklep kapot is en spontaan na het openen, snel naar beneden zakt, meestal, ook nu het geval en een flinke deuk in mijn kop, het resultaat, maar niet jammeren, we gaan vissen!

Tussen half en kwart voor 7 zijn we bij de Fam.
Dixhoorn bootverhuur en zeeaas, waar we weer goed ontvangen werden en met de 1200 gram leeglopers en 4 ons zagers en wat zoute tappen, leeglopers en mesheften naar de boot en vandaag hebben we ’t zagertje, de snelste boot van de vloot, een stukje minder plaats dan de zeemeermin, maar voor 2 personen een zee van ruimte en het beloofde goed weer te worden, na 10u volop zon en weinig wind.

Na de uitleg van Nelleke, vertrekken we richting de visgronden, tegen de stroming in en toch gaan we nog 6,4 nm/u, wat toch ruim 10km is, ik vaar als eerste en Frank maakt zijn spullekes gereed.

Daarna wisselen we en vandaag vis ik ook met de langere zwiepers en grotere molens met nylon erop.

Nog in het schemer zijn we ter plaatse aan de O14 en ik ben blij, Frank zit op de plaats van Jeff, bakboord en ik zit aan de ondiepe kant met afgaand water, dus dat gaat knallen worden!

Als we aan het vissen gaan, lijken we wel een tweeling in plaats van beste vrienden!

Het vissen start voortvarend, vooral nu aan de diepe kant grrr.

Ik word gek!!!

We vissen beiden met 3 hengels en als Frank aan 6 hengels tripletten en doubletten had, vang ik ook een eerste doublet schar, na een aantal enkelingen.

Frank zit goed in de lach vandaag, maar t is hem zo gegund, niet normaal, hopelijk vangt hij zich helemaal het schompes! Vangen blijft hij doen, ja!

Om half 1 heeft hij zijn emmer al bijna vol en hij is zooo vrolijk vandaag, hoe zou t toch komen?

Dan wil hij nog even de draak met mij spelen en ik hou wel van een beetje zelfspot, dus….

Dan houden we even lunchpauze.

Na 13u ligt de boot lang te twijfelen of hij op de stroming gaat liggen of op de toegenomen wind en helemaal zonder zon gezien te hebben en als de boot toch de stroming van het afgaande getij pakt, gaat mijn makker weer vrolijk verders.

Hij vangt ook nog een hele mooie vuile schar, net geen 31 cm, maar hij telt niet voor de strijd der giganten, omdat Frank geen echt Fishguppyer is, geen problemen mee, hij blijft mijn allerbeste makker!

Hij vangt vrolijk verder en ik begin een beetje op stoom te komen, eindelijk, sjonge!

Dan zegt ie, ik sta nou wel genoeg op de foto en nou is het jouwe beurt!

Ik vang zelfs mij haar terug.

Ook mijn eerste triplet van de dag, na vele doubletten en alles maats van de 3.

Nog eentje voor we bijtijds gaan opruimen.

Ik sta er van te kijken dat veel mensen de aantallen bijhouden, wij tellen soms alleen de maatse vis, de ondermaatse gaan allemaal terug, maar als je nu de vangst van Frank pakt, gevist van 08.30u tot 15.30u is 7 uur gevist, met 3 hengels en bijna altijd 3 tegelijk, soms 2 of 1 en niet ingedraaid zonder vis en zeg dat hij 3 x 3 hengels heeft opgedraaid per uur, pak aan gemiddeld 2,5 vis per draai, is 3 x7,5 vissen per uur is 22,5 vissen per uur maal 7, reken dat maar eens uit!

Je bent eigenlijk constant bezig met beazen en indraaien en inwerpen en weer de rijgnaalden beazen en mochten het maar 2 draaien in een uur zijn, is het nog heel veel vis, eigenlijk niet normaal en zeg dat ik ongeveer de helft had, iets meer waarschijnlijk, maar wat een vis momenteel op de Oosterschelde en hier is nog geen praat van Pfass, wat er allemaal van waar is, tenminste!

Frank heeft zijn emmer bomvol, schoongemaakt vis en ik een halve emmer, waar ik toch ook heel blij mee was.

Om kwart voor 4 zijn we weer opgeruimd, Frank haalt het anker binnen en dan vaar ik terug.

We wisselen weer wat af onder het varen en na een uurtje zijn we voor het donker terug in de haven, waar Laurus ons staat op te wachten en maakte ik zaterdag een slippertje, met het binnen varen, nu ging het perfect, zoals normaal altijd.

Een klein minpuntje was dat mijn shimano ultegra, na de eerste draai al begon te klappen en de spoel stopte wel eens, dus asje kapot en binnenkort maar wegbrengen, goed dat ik er nog 4 heb en ze beginnen al op leeftijd te raken, dan het sleuren in de waterweg en dan gebeuren zulke dingen, dit is de 2e molen, die kaduuk gaat en de kosten zijn het niet om te laten repareren.

Onderweg hebben we nog wat fileleed en na 18u zijn we bij mij en nemen afscheid na een meer dan fantastische dag, zoals altijd, als wij samen vissen, lachen, gieren en bijna brullen en vis vangen, is ons motto!

Ook van deze dag weer een leuk filmke gemaakt, wat later volgt!

Tot de volgende,

Groetjes Peter(Fishguppy)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Nico > december 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank. ik zal ook zo lachen als de emmer zo vol is gevuld. Man wat een prachtige foto’s gemaakt van jullie alle twee en daarvan ook met een leuk verslag er bij. Het was zo te zien werken geblazen op de boot en dat wordt vis eten . Het filmpje dat later kom zeg volgens mij wel genoeg dan.

  Groetjes de Zeehondentemmer. Nico

 2. Henry > december 17, 2021

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,
  Onder het motto: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!” hebben jullie samen weer een prachtige visdag beleefd. Het is natuurlijk ook genieten om zo’n visverslag/fotoshoot te lezen, helemaal TOPPIE!!
  Het begin was minder, meteen de kofferklep op je harses maar gelukkig heb je tijdens deze boottrip een mooie pruik gevangen waarmee je de toekomstige aanvallen van je achterklep redelijk op kunt vangen.
  De visboer op ons marktpleintje heeft er dagen bij dat ie niet zoveel vis in z’n kraam heeft liggen dan jullie gevangen hebben, tjee continu rammelende toppen da’s gewoon geweldig mannen.
  De beleving van zo’n plezierige en visrijke dag kan jullie vriendschap alleen maar hechter maken.
  Uiteraard wederom een goede vangst en veel lol bij jullie volgende poging en voor nu natuurlijk. Smakelijk eten !!!
  Groetjes, Henry
  I

 3. Leen > december 17, 2021

  Antwoord

  Hoi,Peter
  Een gezellige dag hebben met je makker en ook nog een berg vis vangen is het mooiste wat er is
  Voor iedereen alvast fijn e feestdagen en een mooi uiteinde en volgend jaar weer volop vis
  Misschien dat het me nog een keer lukt dit jaar om te vissen
  Hopelijk ook dan met goeie vangsten
  Groetjes,leen

 4. Gino > december 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank,

  wat is dit weer een prachtige visdag geworden !
  Massa’s vis op de boot en mooi op de plaat vastgelegd en natuurlijk het verslag niet te vergeten.
  Jullie zullen je niet verveeld hebben die dag denk ik. Je bent verslagen man door een Frank in topvorm….
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 5. Stefan > december 17, 2021

  Antwoord

  Hey Peter en Frank, wat een waanzinnige top dag hebben jullie gehad, prachtige foto’s gemaakt en wederom heerlijk leesvoer, dan krijg je echt meteen zin om te gaan vissen! Laat ze smaken!
  Groeten, Stefan

 6. Jack Jozen > december 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank.
  Zoals iedereen al schrijft wat een topdag wat een vis en de foto,s liegen er ook niet om de smilies . Die Frank heeft zijn kunde ook wel heel goed laten zien je kent het of niet maar jullie hebben natuurlijk ook wel hele goeie hulp gehad van Nelleke die weet ze wel te zitten Ha. De foto.s zijn ook prachtig het lijkt wel of jullie ook een fotografie cursus hebben gevolgd ,maar al bij al is natuurlijk een volgende sessie wel weer haalbaar.
  Heel veul groetjes Jack.

 7. ies > december 17, 2021

  Antwoord

  Wederom een magnifiek verslag met foto’s van wat men een super geslaagde visdag kan noemen en uh Peter, koppen doe je tegen een bal en niet tegen een koffer bak. Maar met de hoeveelheid vis die jullie hadden is het een feest geweest dus kun je zeggen het was weer bal vandaag. Hoewel eigenlijk begint het zo op werken te lijken, maar in die sfeer en met rustig weer blijft het top. Hopelijk blijven de vangsten Jullie volgende sessies aanhouden.
  Groetjes Ies

 8. Kenneth > december 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter en Frank,
  Ondanks een deuk op je hoofd vrolijk naar de visstek gevaren met je makker. En dan vissen heleboel vis voor Frank en iets minder voor jou Peter. Zonder meer jullie hebben genoten met zo,n vangst. Prachtig verslag.
  Groet, Kenneth

 9. Eldert > december 17, 2021

  Antwoord

  Ha Peter
  Wat een dag man . Zulke vergeet je niet gauw. Welke boot je van Dixhoorn ook hebt, ze zijn allemaal fantastisch. En dan ook nog worden uitgezwaaid door Nelleke, nou dan kan je dag al niet meer kapot. De vangst was weer reuze . Ik ben benieuwd hoe het morgen aan Waarde er aan toe gaat. Maar dat gaan jullie zeker horen. Ik heb er alle vertrouwen in.
  Groet Eldert

 10. Nico > december 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert. Heel veel succes toegewenst bij Waarde. En Wij weten nu uit ervaring dat je daar na het donker toe moet gaan vissen. Omdat Wij ook veel overdag hebben gezeten en toen was het niet veel. Maar misschien heeft jij nu meer kans daar en lekker aan de waterkant.

  Groetjes de Zeehondentemmer. Nico

 11. Peter(fishguppy) > december 18, 2021

  Antwoord

  Nico, denk dat het zo laat in het seizoen niet veel meer uitmaakt, dan vang je ze overdag als je er op de juiste uren an het getij, ook zo goed als in het donker.
  Gr Peter

 12. Gino > december 18, 2021

  Antwoord

  Nico, Peter,

  Net een bezoekje gebracht bij Eldert en ze waren vis aan het vangen hoor de wedstrijdvissers bij Waarde en niet in het donker… als de wijtingen er zitten maakt het idd niet uit of het licht of donker is!

  Grtjs Gino

 13. Peter(fishguppy) > december 18, 2021

  Antwoord

  Gino, het is vrij normaal dat ze op de scheldes meekomen met het opkomend getij, zolang de platen niet bevriezen, in de waterweg is het diep, dus kun je ze altijd vangen, het is gewoon een gegeven en als je dit zelf hebt ervaren, weet je dit, bedankt voor het seintje, kunnen we weer een leuk verslag verwachten van onze Eldert.
  Gr Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *