Home Bootvis verslagen Vissen op de Oosterschelde

Vissen op de Oosterschelde

Advertenties

Beste vrienden, vissers en lezers,

Vroeger met eigen boot in de jaren 80, kwam ik regelmatig tot vangsten, die echt uitzonderlijk waren, wat paling en soms zeebaars betrof, meestal samen met Frans Stok uit Hoogerheide en collega, tegenwoordig dorps genoot Hans de Bruijn. Maar dan krijg je hevige verkering, waaruit een huwelijk volgt en de boot word verkocht en ik miste het nog geen eens, maar dan jaren later, we schrijven vanaf 2007, de kinderen zijn al kleine pubers en het bootvissen krijgt weer drang en ik besluit na het raadplegen van onze visgids, Hans van de Burgt, van de Oosterschelde, eens de stoute schoenen aan te trekken en samen met mijn gezin, voor de nachtvisserij te gaan, met een ruime boot van de firma van Dixhoorn, wat resulteerde in een nacht met super weer en toch voor die tijd een prachtige vangst, van 35 palingen en 7 zeebaarzen, waarvan 3 aan de maat. Daarna kon ik het getij niet meer keren, ik moest en zou gaan vissen met de boot, soms tot wel 2 keer per week, als het uitkwam, mooie vangsten werden er geboekt en ik kreeg ook wel zin, om op jacht naar de schol te gaan, die er in die tijd nog redelijk werd gevangen, als je de plekken wist, nou Hans wist die wel en ook daar ving ik mooie schollen. Maar de favorieten visgetijden lagen toch in de nacht en mijn dochter Romy was vaak mijn vismaatje en ik ben eigenlijk met best veel personen geweest, maar die Simon die sloeg alles, die visten mij helemaal van de kaart, op een avond, maar daar zat ik niet echt mee, was gewoon een super bootvisser! Ik ben tenslotte nog tot een vangst gekomen van 40 palingen en 13 maatse zeebaarzen, samen met Romy. Uiteindelijk heb ik in 2009 een bootje in Barendrecht gekocht, waarvan bleek dat de motor warm liep, dus miskoop! Gelukkig kon ik hem goed inruilen en in 2010 heb ik een nieuwe Drago 5,40m, met een 60 pk Evinrude E-tec gekocht, waar ik nog steeds gelukkig mee ben, alleen maak ik er eigenlijk te weinig gebruik van.

Geniet van mijn oude foto’s!

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Vissen met een boot van Dixhoorn

Die goeie ouwe tijd, dat maken wij niet meer mee, onze kinderen misschien als ze oud zijn? Met het Nederlandse beleid, van eerst de kleinschalige sportvisser en dan pas de beroeps met mindere maten!

Maar het is niet anders en we passen ons gewoon aan, we zullen wel moeten, de boetes zijn niet meer te overzien.

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. henk wilems > februari 1, 2016

  Antwoord

  hallo peter

  leuk die foto s uit de oude doos
  ik heb deze tijden niet gekend daar ik pas 3 jaar aan zee vis
  hopelijk kan ik weer snel
  want ik vind het toch wel erg leuk

  groet henk 1 van de drie limburgers

 2. jack > februari 7, 2016

  Antwoord

  wat een mooie foto,s de goeie ouwe tijd ,maar waar blijven de reactie,s van de oude maten vissen ze niet meer zijn ze te oud ? toch wel de moeite om eens oude herinneringen op te halen gr jack

 3. Frank > februari 17, 2016

  Antwoord

  Ja , de tijd van toen,mooie herineringen.
  groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.