Home Bootvis verslagen Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Advertenties

 

Gisteren snel even een kilo zagers en een kleine 2 kilo leeglopers gaan steken aan Bruinissen en de Noord, waarschijnlijk voor het laatst, voorlopig. Vandaag is Johan, welke op de valreep nog meekon, omdat er anderen hadden afgezegd, om 04.45u bij mij en wij rijden richting Neeltje Jans om daar Huib en Maup te vergezellen, om wat voor ons de tocht der tochten zou blijken te zijn, echt in een woord geweldig!!! We zijn ruim bijtijds om een plek op het achterdek te bezetten en we reserveren er ook een voor Maup.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Van Huib weet ik inmiddels dat hij graag uptide vist. Om 7 uur is iedereen aanwezig en worden de touwen losgemaakt.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Het is het wachten op het schutten en daarna gaan we als een speer met een kruissnelheid van ruim 16 nm en een 3 kwartier later zijn we op de plaats der bestemming en Ludo van Northseacharters zoekt een plaatsje tussen de 31 andere kleinere bootjes en dat is snel gevonden. Het gaat van begin af aan als een speer, al zitten er vele kleinere aan.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

We staan met 12 personen te vissen en nog een zee van ruimte om gewoon met 2 hengels te vissen per persoon! Als  we eenmaal wat langer staan te vissen worden de tripletten een gewoonte maar ze blijven aan de kleinere kant.

 

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Het vissen gaat gestaag door met een hoop lol tussendoor en Ludo komt regelmatig vragen of iedereen het naar zijn zin heeft en geeft ook tips om de onderlijn juist op de grond te presenteren wat door ons vissers in acht word genomen! Johan en Maup vissen met verzwaarde onderlijnen en ik met een verzwaarde onderlijn en een Helicopter, allen aangeschaft bij onze andere sponsor hengelhuishuijgens.

Het vissen gaat erg lekker, al is meer dan de helft te klein, maar die mooie aggresieve aanbeten, daar doe je het toch voor en wat vis voor in de pan is gewoon mee genomen, maar daar denkt Ludo anders over zou later blijken!

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Op de gehele boot staan de toppen erg uitbundig te klapperen, wat een mooi aangezicht geeft, omdat soms iedereen aan het draaien is en soms zit er wel eens een lijntje verward, maar met goede samenwerking is dit gauw opgelost!

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ook onze Huib doet goed mee.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Later zou hij geveld worden door een zeeziekte, maar hier gaat het nog steeds goed. Telkens een triplet. Intussen houden wij het tussendoor een beetje bij, met het kuisen van de vis en onze Maup hanteert een afgekeken manier!

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

De Wittewrongel methode
Het is echt beregezellig vandaag en dan nog erg veel vis, er zijn mensen bij die de 3 cijfers al paseren voor de middag, in aantal vissen. Er komen ook met regelmaat erg mooie scharren binnen.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Dan komt Ludo met echte Limburgse vla voor alle vissers, gewoon als service!

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Na de vla, blijkt Ludo andere plannen te hebben, hij vraagt aan een ieder of we het er mee eens zijn om dieper te proberen voor grotere vis? Niemand heeft hiermee problemen en met zijn snelle nieuwe ankerlier zijn we snel weer onderweg en Ludo zoekt een gebied op, waar nog niemand anders ligt te vissen en meteen is het bingo, gelijk doubletten en vele tripletten en vele mooie vissen ertussen.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Als ik dan in het water kijk, zie ik in de stroming hoe de tripletten binnen komen.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Het is echt dolle pret vandaag, behalve voor Huib, bij wie inmiddels zijn gezicht lijkbleek is geworden en hij verteld dat hij maar 1 boterham met pindakaas had gegeten, maar er komen er wel 4 uit! Sinds kort heeft hij de liefde gevonden en als je al met vlinders in de buik gaat vissen, kun je wel bedenken wat er kan gebeuren! Als ik aan mijn vrienden vraag of ze een hard gekookt ei willen, slaat Huib over, maar Maup niet.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Maup kan wel een Zakspanner gebruiken
Lachen man, niet normaal meer!

Inmiddels is het al 3 uur geworden en bij ons is het even wat minder en aan de bakboord zijde staan 3 sympathieke Belgen en die werpen uptide en vangen gewoon door! Maar dan hebben wij even de tijd voor een versnapering.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Maar op een gegeven moment beginnen Maup en Johan ook weer te vangen en ik even later ook.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Volgens mij vang ik vandaag de enige bot op de boot.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Maar dan heeft Maup een overdonderende aanbeet en als hij gaat draaien, roept hij, ik kan het niet alleen

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Samen sterk
Ik krijg ook een mooie beet, maar het is een Zeekip, ben benieuwd of ze eetbaar zijn?

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Ik zal nooit weten hoe hij smaakt, hij lost voortijdig! Inmiddels is het 4 uur en Ludo doet er nog een kwartier bij, omdat momenteel vele maatsen worden gevangen, 2 minuten liggen en volle bak, iedereen heeft vandaag ruim meer dan honderd vissen, maar ik denk toch dat de 3 Sympathieke Belgen op de kop aan bakboord veruit de meeste maatvissen hebben.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

De kampioenen van de dag
Kwart over 4 gaan we weer varen en de zeekippen vieren feest.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Met een trotse tevreden schipper aan het roer, keren we huiswaarts.

Ankervissen met Northseachaters en mijn speciale vrienden

Tegen half zes liggen we aan de steiger en we nemen afscheid, na een erg bevallige dag op het water van Ludo en de overige vissers.

Op de kade nemen we afscheid van Huib, die alweer wat steviger op de benen staat en van Maup en dit is voor mij met een knuffel en enige emoties, maar ja we hebben na jaren ook samen een goede band opgebouwd!

Johan blijft in de auto maar bezig over de topdag met topmensen en een supertopschipper.

Conclusie: Van begin af aan pure lol en net zo als met mij en Johan en mij en Maup, ook een geweldige klik tussen Johan en Maup, gewoon niet normaal meer, vrienden voor het leven!

De schipper en de boot zijn echt een aanrader, waarom zou je met een andere charter meegaan, die adverteerd voor 12 personen, maar waar je in werkelijkheid maar met een visser of 8 een beetje redelijk kan vissen en dan maar met 1 hengel en daar bijna een bedrag met 3 cijfers voor moet betalen en je hebt een veel kortere visdag

Nee, dan moet je echt op deze boot zijn, dan sta je gewoon met 12 personen, met 2 hengels te vissen en Ludo kijkt niet op een uurtje meer!

Ook bij mij thuis, vis ik samen met Johan nog na, met een biertje erbij.

Deze dag zal voor mij, voorlopig de laatste dag met vis zijn en voorlopig zal ik ook niet meer zelf kunnen gaan steken, maar ik heb mijn vaste leverancier nog! Een onvergetelijke dag, die in mijn geheugen gegrift blijft staan, als een topdag!

Deze dag nog gezellig samen met mijn gezin doorbrengen en vanavond nog een keer lekker uit eten en morgen de opname en dinsdag is het voor Johan en mij D-day!

Het gaat jullie allemaal voor de wind!

Groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Johan > mei 20, 2012

  Antwoord

  Inderdaad n dag met n gouden randje.

  Ik moet eerlijk bekennen, toen ik de boot in de haven zag liggen had ik enige bedenkingen. Het ziet er allemaal gezond uit maar toch.
  Echter….toen eenmaal buiten de motoren open gingen. Wat een oerkracht kwam daar uit.
  Dit gecombineerd met een schipper die echt weet wat hij doet en de gastvrijheid hoog in t vaandel heeft staan maakt een vistrip met North Sea Charters zeer zeker de moeite waard.
  Ludo bedankt en tot n volgende keer

  Groet

  Johan

 2. Maup > mei 20, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter en Johan,

  Een van de beste vistochten tot nog toe,heel leuk en voor mij was het samen zijn met jullie en Huib ook eeen absolute topdag.
  Veel dank, en de sponsor bedankt voor mijn gewonnen vistocht.

  veel geluk en indien mogelijk (haast welzeker) zal ik een bezoekje in het ziekenhuis afleggen.

  Groetjes aan allen,Maup.

 3. Johan > mei 20, 2012

  Antwoord

  Vandaag de verjaardag van mn kleindochter.
  En wat denk je, kom daar n paar fercente zeevissers tegen die de buik vol hadden van de “veel beloven , weinig doen ” Charters. Vooral in Scheveningen.
  Ik heb ze aangeraden om even Fishguppy te bezoeken en vooral North Sea Charters te boeken.

 4. Johan > mei 20, 2012

  Antwoord

  Aanvulling: t was mij een eer en genoegen om n paar “Fishguppy” leden te ontmoeten.
  Huib en Maup…………….kanjers

 5. jurgen > mei 20, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter , ik was dus 1 van die zotte belgen aan boord die je trouwens aansprak en herkende . Het was idd een zeeeer gezellige en visrijke ervaring weeral !!! Ik wil zeker bevestigen dat we met z’on schipper (LUDO)en zijn boot het heerlijk getroffen hebben en idd een echte aanrader . Ik wens vooral jou en johan nog veel sterkte toe de komende dagen , groetjes uit belgie
  jurgen

 6. Peter(Fishguppy) > mei 20, 2012

  Antwoord

  Hoi Jurgen,
  dat vind ik nu leuk, wij gaan elkaar vast meer ontmoeten!

  Groetjes peter

 7. ronny > mei 20, 2012

  Antwoord

  Prachtige vangsten + mooi verslag !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *