Home Gastvissers Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

Advertenties


Scharrenbal in Zoutelande.

Gister (24-11-2012) weer eens gaan vissen in zoutelande, en dit was een vissessie die we niet gauw zullen vergeten!Eerst s’morgens aas gaan halen bij hengelhuishuijgens wat weer van prima kwaliteit was, en even kijken of het hengelassortiment al wat vernieuwd was, en inderdaad er was een nieuwe hengel binnengekomen van grauvell, en wat een mooie hengel was dat zeg! Maar goed, alles ingeladen , mijn maat Jos opgehaald en naar Hoogerheide gereden om daar te wachten op Patrick en zijn buurman Wim die om een uur of 13.00 aankwamen rijden, en we vertrokken samen naar Zoutelande.Om een uur of 14.30 stonden we op het strand en het was lang geleden dat ik met zo een vlak zeetje gevist heb, ik gooide in en zag aan mijn draad op de molen dat ik de laatste tijd niet zo ver heb ingegooid, en na zo’n 20 minuten gelijk een doublet met scharren en Jos volgde ook met een doublet

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

na zijn eerste indraai, dus de trend was gezet!Tweede ingooi een triplet en dit ging gewoon de hele vissessie door

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

ik denk dat ik 2 of 3 keer heb ingehaald zonder vis, met Patrick en Wim vlotte het nog niet erg ,

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

Patrick zat regelmatig vast en Wim kwam niet zo ver met ingooien als hij zou willen maar ze vingen hun visje ook wel..Jos had zijn volledige nieuwe visuitrusting bij , twee sprohengels met daarop twee nieuwe molens,hengelhuishuijgens gevuld met 17.00 gevlochten lijn en dit betekende dat hij nu ook verder kon gooien als normaal het geval was, de hengels zijn 4,5 meter en ik heb er ook eens mee ingegooid en ik moet zeggen dat de dikte van je hoofdlijn echt veel uitmaakt om verder te kunnen gooien!Voordat we begonnen dachten we “oostenwind” dat is niet echt gunstig maar het bleek dat we er naast zaten, het maakte niet uit we vingen gewoon vis met afkomend tij, kentering van het tij en met opkomend water,

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

Patrick en Wim stopte om 20.00 en Jos en ik zijn nog een uurtje doorgegaan omdat de vis bleef bijten, en het is moeilijk om te stoppen als je zo goed vangt! Toen toch maar gestopt om 21.00 uur, de vissen schoongemaakt

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

en de tocht naar de auto was zwaar, ik heb op mijn viskoffer een zitje geschroefd en die kun je op je rug hangen maar als je buiten de nodige spullen daar ook nog een emmer vol vis in doet dan weet je het wel!De vis lag gewoon opgestapeld , nu was het een keer anders , de krabben konden niet bijten omdat er te veel schar zat, andere vis had ook geen kans om te bijten ik heb nog wel een klein gulletje

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

en een klein zeebaarsje gevangen

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

maar voor de rest was het schar, schar en nog eens schar!Ik heb er maar een stuk of 10 moeten teruggooien voor de rest waren ze allemaal mooi aan de maat en verschillende 30’ers weten te vangen.

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

Op het einde heb ik 51 scharren meegenomen, Jos 39, Wim stuk of 15 en Patrick 8 stuks! Veel vangen is leuk, maar dat wil zeggen dat je ook veel werk hebt met het schoonmaken van de vis, maar dat hoort nu eenmaal bij onze hobby.

Scharrenbal in Zoutelande met Werner R

Dus de schar zit er nog!!

Visgroeten Werner R.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

17 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 25, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner, Jos, Patrick en Wim,
  zo zie je maar dat de afstand erg belangrijk is en de omstandigheden waren wel ideaal om ver te werpen gisteren, met de Z-Zo wind.
  Knap gedaan mannen!

  Groetjes peter

 2. Werner V > november 25, 2012

  Antwoord

  Wat een knappe vangst jongens. Ik ken het gevoel van niet te kunnen stoppen als het lekker loopt. Nadien door het mulle zand strompelen en het schoonmaken hoort er nu eenmaal ook bij 🙂

  Grtz
  Werner V

 3. Maup > november 25, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,

  mooie vangst en je bent niet de enige die een bloedhekel aan het schonnmaken heeft.

  Groetjes Maup.

 4. Johan het (loze) vissertje > november 25, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner

  schitterend verslag en een mooi maaltje vis. alles heeft z’n prijs veel vis is veel schoonmaken, maar iedere keer als vis eet denk je terug aan een geweldige visdag.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 5. Patrick B > november 25, 2012

  Antwoord

  Mooi verslag Werner,en lekker gevist al was het voor mij een dag om snel te vergeten.
  Heb van het jaar nog niet zo slecht gevist als gisteren lijnen breken door vast zitten.
  Zat zelfs door mijn eigen gemaakte lijnen heen,maar op eind van de avond ving Werner er eentje terug en een half uur later Jos ook één.Ben op het laatst verder gegaan met één hengel omdat ik het wel een gehad had,dan denk je alles gehad te hebben breekt spontaan mijn lijn bij het ophalen.Toen de boel maar ingepakt,ach je moet ook slechte dagen hebben om de goede te waarderen.En de rest had een topdag das ook wat waard al had ik daar graag bij gehoord :).
  Volgende x beter

  Ps Wim had er twintig eerste x dit jaar dat hij er meer had als ik,is je gegund Wim 🙂

  Grz Pat

 6. Werner R. > november 25, 2012

  Antwoord

  Ja ik snapte er ook niks van, ik denk ook dat de inhaalsnelheid van je molens ook te laag is, er moet iets niet goed zitten omdat Jos en ik geen last hadden van vastlopers.

  Maar ja, je hebt zo van die dagen die iedere visser wel eens meemaakt dat alles tegenzit wat er maar kan tegenzitten!

  En Wim heeft nog goed staan vangen nadat ie verkast is!
  Was in ieder geval leuk met z’n vieren moeten we zeker nog eens overdoen, volgende week even aankijken, de temperaturen gaan dalen en daalt meestal mijn animo ook wel…

  Groeten Werner.

 7. Patrick > november 25, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner ik heb het net is uitgezocht wat de inhaalsnelheid is deze is ongeveer een 91 cm per omwenteling ik denk dat dit idd niet echt heel hoog is,misschien heeft iemand daar een andere mening over.
  Grz Pat

 8. Werner V > november 25, 2012

  Antwoord

  91 cm vind ikzelf nog zo slecht niet maar dan kan je toch misschien best met loodlifters werken. Mijn shimano aerlex molens hebben een inhaalsnelheid van 99 cm en daar draai ik alles vlotjes mee uit op zoutelande. Mijn ultegra’s daarentegen halen 106 cm per slingerslag binnen maar veel verschil met mijn aerlexen merk ik toch niet.

  Grtz
  Werner V

 9. Peter(Fishguppy) > november 25, 2012

  Antwoord

  Patrick, niets te wijten aan jou, jij stond op de slechtste plaats in het vak, had daar van de week ook 3 lijnen verspeelt aan vastzitten, doe je niets aan, gewoon een plaats waar je niet moet gaan staan, ben daarna een beetje naar rechts gaan staan.
  Deze plaats leent zich ook niet echt om met 4 man in een vak te vissen, hooguit 3!

  Groetjes peter

 10. Patrick > november 25, 2012

  Antwoord

  Dankjewel Peter voor de info,begon toch serieus aan mezelf te twijfelen:)Wilde alles al op marktplaats zetten:)Nee hoor geintje heb nu wel gezien dat ik ook aan een lekkere verre worp kan komen met mijn nieuwe Spro Tidal wave 4,5 mtr,cadotje van de baas.Ga er tzt nog eentje bijhalen en is op zoek naar goede bijpassende molens zodat ik daar geen excuses meer over kan maken:)
  Grzz Patrick

 11. Patrick > november 25, 2012

  Antwoord

  Werner V bedankt voor je reactie,maar ga toch is serieus rond kijken,voor een wat betere molens.Uiteraard voor een betaalbare prijs want Denemarken moet ik ook nog wat spulletjes hebben cq kopen:)

  Grz Patrick

 12. Werner R, > november 25, 2012

  Antwoord

  Als ik de verhalen allemaal hoor over denemarken volsta je daar al met een schepnet Pat dus dat valt wel mee!

  Grtz.

 13. Peter(Fishguppy) > november 25, 2012

  Antwoord

  Werner, stel je verwachtingen bij, anders kan het wel eens gaan tegenvallen, maar in ieder geval, lang leve de lol en een mooie visvakantie!

  Groetjes peter

 14. patrick > november 25, 2012

  Antwoord

  Hahaha ik heb er in ieder geval al een goede emmer voor he:)

 15. Werner R, > november 25, 2012

  Antwoord

  Ja Peter, zolang we maar lol hebben en het is gezellig is het voor mij ook al goe hey!

  Groeten Werner R.

 16. Patrick > november 29, 2012

  Antwoord

  Weet niet of ik dat hier mag plaatsen als het niet goed is gooi dit bericht er dan maar af.Maar wil hier voor gaan kijken de
  Shimano Ultegra CI4 XSA 10000.Hoor er alleen maar goeie dingen over,en dan een gecoate gevlochten lijn erop.Reacties zijn welkom

  Grzz Pat

 17. Werner R. > november 29, 2012

  Antwoord

  Hey Pat,

  valt niet mee he een goede molen te vinden?

  Maar deze is volgens mij wel een goede zit, er ook aan te denk om ze te halen.

  Grtz. Werner R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *