Home Bootvis verslagen Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Advertenties

Beste visvrienden en lezers,

zoals ik dinsdag al aangaf, donderdag weer eens alleen, voor de aftopping van onze vriezer, met wintervis en gisteren 9-11-2017 was het zover en nog steeds, op 57 jarige leeftijd, heb ik de kinderlijke spanning, alsof ik moet gaan vissen voor het eerst en al ver voor de wekker afgaat, ben ik om 04.30u uit de koffer en na koffie en een broodje, kijk ik nog even wat tv en check het weer ter hoogte van Vrouwenpolder, hij geeft droog weer en tot 10u 2 beaufort zzw, ruimend na 12u naar 4 beaufort wzw, dus kan iig enkele uurtjes vissen.

Tegen kwart voor 7 rijd ik eerst naar Dixhoorn en krijg weer 6 ons prachtige leeglopers mee, zoals altijd topaas! Daarna door naar mijn boot en tegen half 9 lig ik in de sluis en ik voel al dat er iets meer wind staat, dan gedacht en ook meer uit Westelijke richting, maar we zullen zien en als ik eruit ben, gaat het gas er buiten de pieren op, tot aan de oude hompels, daar lijkt het wel of er 4 stroomversnellingen door elkaar lopen en zo ruw, dus stapvoets er door heen en dan weer lekker kruisen, naar de R5, waar al een bootje ligt en als ik voor anker lig op 22 m water, ben ik al gauw aan het vissen met 3 hengels, alles beaast met leeglopers en oude gezouten tappen. Het is inmiddels al erg ruw geworden en met vlagen zijn de golven zo hoog, dat ik soms, het andere bootje alleen zie, van de bovenkant, echt gaten van minimaal 1 meter hoog, of diep.

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Voor ik mijn koffie inschenk, zie ik al beet op alle drie de hengels, maar even geduld. Als ik ga draaien, moet ik mezelf regelmatig vasthouden aan de stoel of reling, zo ruw is het geworden en er loopt een erg harde stroming, maar vis genoeg, alles in triplet, eerst wijting, waarbij opvalt dat de meesten de maat juist niet halen en sommige zijn dik in de 30 cm en daarna is het wijting met af en toe een schar. Het valt op, dat er met regelmaat een dikke garnaal in de bek van de Wijtingen zit en dat er veel kotters aan het slepen zijn, voor garnalen.

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Er komt nog een bootje, wat achter mij in het spoor gaat liggen en even later gaat hij ondieper en terwijl de stroming harder en harder wordt, blijf ik vis vangen in triplet.

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Daarna, als de stroming op zijn hards is, worden het doubletten en enkeling, al wijting, ondermaats en ik besluit om voor de veiligheid te kiezen en wil terug varen, misschien naar huis of aan de binnenkant keerring, dat zal ik zo zien. Als het anker eruit is, vaar ik langs de vaargeul aan de groene kant en vermijd zo de oude hompels en dan ben ik zo aan de DAM boeien en daar zijn na genoeg geen golven, dus ik besluit een 2 uur voor laagwater, nog ff hier te proberen, ik anker op 25 meter en het loopt heel snel op naar 11 meter, heb hier nog nooit gelegen, dus afwachten.

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Als ik op anker lig, is het onder de boot een meter of 14 en 1 laat ik zakken en aan beide kanten gaat er 1 naar voor, ver uptide en zoals het vanochtend begon, is het hier misschien nog beter! Het valt wel heel erg op, dat de schar overheerst en ze zijn mooi, de meesten tussen de 25 en 30 cm, dus bijna allemaal goed voor de pan en als ik eens een wijting erbij heb, is het bijna altijd een hele mooie, in tegenstelling tot de R5, vandaag.

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Dit is zo genieten, niet normaal meer en ik heb gelijk spijt tot op mijn tenen, dat ik met die wind niet gelijk naar hier was gevaren, slechts 5 minuten uit de sluis!

Als de stroming op zijn laatst loopt, worden het steeds meer scharren.

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Om kwart na 12 gaat de stroming er helemaal uit en dan zit iedere keer alles in de war en daar besteed ik niet teveel tijd aan en ruim op, met meer dan genoeg vis, emmer 3/4 vol, waarvan maar 8 hele mooie wijtingen en de rest, alles schar, dus ik ben dik tevreden en kan haast niet wachten, om deze stek zo snel mogelijk, voor een heel afgaand getij uit te proberen en wie weet, wat het hier brengt aan tong, volgend jaar, zo’n mooi talud!

Bij thuiskomst, gaan de koppen van de wijtingen, de ingewanden waren er al uit en ik leg er 2 dikke apart in de koeling en die hebben we zojuist bij de boterham op gegeten, gewoon simpel, als snelle lekkerbek, met bloem en viskruiden, maar wel zonder beslag en altijd even lekker! Ik heb slechts de helft van de leeglopers opgevist en de andere gaan direct in het zout, omdat de zoute van mezelf  het veel beter doen  in Denemarken, dan degene ik wel eens heb gekocht.

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Vanuit Neeltje jans, solo vissen R5 en DAM boeien

Was gisteren weer een topdag voor mij, enige minpuntje was, dat het weer, alweer eens niet gedaan heeft wat het belooft had, maar uiteindelijk toch de goede keuze gemaakt, met goede afloop en daar doen we het voor!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Jack > november 10, 2017

  Antwoord

  Hoi Pedro wat een vissen lijkt wel of heel Denemarken naar hier is gezwommen,en in de pan ziet het er ook lekker uit dat is ook nog nagenieten wat een week he .groetjes je vrind Jakie

 2. Huib > november 10, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,

  Prachtig verslag om te lezen!

  Gr Huib

 3. Nico > november 11, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter. Alweer een top verslag gemaakt en ook met mooie foto’s er bij. leuk dat je nu wat meer schar heb gevangen en misschien een goede stek heb gevonden.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Henry > november 11, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,
  Wederom een boottrip met supervangsten en dat slechts op 5 min varen uit de sluis!!
  Na zo’n leuke trip nog heerlijk smullen van een verse lekkerbek, gewoon super toch…
  Hopelijk kunnen we samen binnenkort ook nog ’n leuk partijtje wijting naar de oppervlakte takelen.

  Groetjes, Henry

 5. Alain Tulleneers > november 18, 2017

  Antwoord

  dag Peter
  Geslaagde panvistrip,en een prima stek erbij.
  Bij leren kan altijd,57 nog een jonkie.
  Zoals altijd goed verslag en mooie foto’s.
  Groetjes Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *