Home Gastvissers Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Advertenties

VAN WRAK NAAR ANKER

Op zondag 27 september had ik wrakvissen geboekt op de Nautilus. Toen ik zaterdag belde kreeg ik van Frank te horen dat de koppeling stuk was. Wat heeft Frank toch ongelofelijke pech,hopelijk is hier garantie bij afgeleverd.

Omdat het telefoonnummer van Hank onder dat van Frank staat,deze in een opwelling gebeld, met de vraag of hij nog twee man kon hebben.De boot was afgehuurd door zes man. Na een belletje van Hank naar de boeker mochten we mee.

Met een volle maan en heldere hemel en geen mist naar Vlissingen. Om acht uur vissers en materiaal aanboord van Wiesje en met de Pirate II de sluis in. Van een strandwedstrijd de dag ervoor kwam een berg zeepieren en zagers aanboord. Met de zeepieren van Hank en de drie kilo gemarineerde meshelften die ik bij had aas zat. We lieten de walvischstaart met rust omdat het scharrentapijt er in opbouw is.op de hompels een rug zoeken, ankeren en de aanwezige scharren en wijtingen proberen te verschalken.

Na een dikke uur stomen werd geankerd,de ebstroom liep en met de NO wind ging Wiesje perfect op haar ankertouw liggen. Er werd NO 3 à 4 toenemend 5 opgegeven,maar de wind luwde eerden dan hij toenam.de eerste vissen kwamen stuurboord binnen, de kant waar mijn broer Isi en ik stonden.

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Groot was mijn verbazing dat de wijting boven de 27 cm. was,en de scharren de kinder- schoenen ontgroeid.

Omdat dit voor ons de eerste herfstvisserij was op de Westerschelde had ik opvallende onderlijnen gemaakt,zonder verzwaring maar met felle kleuren om de wijting al dan niet aanwezig gek te krijgen.

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Peter Schuurbiers heeft deze afhouders gelanceerd in de kleuren rood en geel.Gamakatsu haakjes maat N°2 (VP-5013F 50P )aaslijntje Amnesia 9.1 Kg.Afhouders rood ,kralen en aaslijntjes rood, afhouders geel kralen en aaslijntjes idem.Op de dieptemeter was te zien dat de wijtingen boven de grond zwommen.Wij hebben met ons tweeën de hele dag gestaan,regelmatig bijdraaien en aas van de grond oplichten,goed systeem vandaag.

Tijdens de kentering vroeg Hank of we wilden verkassen,maar iedereen koos om te blijven liggen.

Toen de vloed doorzette een zwaarder ankergewicht gezet,maar de schar en de wijting waren aan een rustpauze toe.

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Na een uur minderde de stroom en een lichter gewicht volstond,en de scharren waren weer present,maar de wijtingen hielden het voor bekeken vandaag.

Wat we vroeger bij het driften op baars op het IJsselmeer gebruikte zag ik vandaag weer:de driftzak.

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

De tongen dachten we doen ook mee,en er werden er een paar gevangen,en altijd leuk als een haaitje zich presenteert,vandaag een hondshaaitje prachtig getekend.

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

We kregen van Hank de keus vissen tot 15h30 of 16 uur,uiteindelijk kwam een 30+tong om 16h15 binnenboord en tevens het einde van een schitterende visdag.

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

De aanwezige vissen prefereerde zeepieren boven zagers en de gemarineerde ensis.Hank liet ons vol koffie,cola,bier lopen Broodje worst en kippensoep,waarvoor dank.Isi en ik bedanken onze medevissers omdat we mee mochten.Ook een dank je aan Neptunus die in samenspraak met de weergoden er een schitterende dag van hebben gemaakt.het zijn geen bergen vis geworden wat ook niet de bedoeling was,maar de gevangen vis was groter dan verwacht.

De boekhouding:

Er zijn 5 maatse tongen gevangen de laatste die binnen kwam een mooie 30+ cm.

Altijd leuk een hondshaaitje van 56 cm.

Isi en ik 17 wijtingen en 51 scharren

Alain en Isi, vissen op de Westerschelde

Alain Tulleneers Lanaken 29-09-2015

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. jack > oktober 12, 2015

  Antwoord

  hoi Alain wat een bakken vis hoeveel vriezers heb jij thuis en hele mooie foto,s dat is een prachtige dag geweest misschien wel meer vis als op de wrakken gr jack

 2. Alain Tulleneers > oktober 13, 2015

  Antwoord

  Hoi jack 3 vriezers thuis en de laatste keer op de wrakken viel best mee.dank je voor je reactie grt Alain

 3. Henry > oktober 14, 2015

  Antwoord

  Hoi Alain,
  Hoi Alain een mooi verslag met leuke foto’s.
  Het onderlijnsysteem van Peter boekt over het algemeen goede vangsten maar ook met onze eigen dwarrellijnen zijn wij over het algemeen goed tevreden.Jullie hebben met z’n tweetjes toch weer een mooi partijtje vis naar boven weten te takelen en bovenal weer een schitterende visdag gehad. Op korte termijn ga ik met mijn maatje Jack proberen of we aan de waterweg ook een maaltje vis kunnen vangen.
  Groetjes, Henry

 4. jan > oktober 15, 2015

  Antwoord

  Prachte gedaan jack.
  de emmer zitten al goed vol en ja ik ga ook mee over de vrieskist als hij nog bij kunt ga zo door gr jan de strandjutter.

 5. jan > oktober 15, 2015

  Antwoord

  geachte colega:s alain en zijn kornuiten ,
  ik maakte een druk fout sorrie maar de rest waren ook blij met de vangsten zag ik en lekker weer ga zo door gr de strandjutter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *