Home Gastvissers Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Advertenties

DNCV De Nederlandse Charterboot Vereniging

Gratis ankervissen met de “Valkyrie”

Voor 5 oktober had ik met bijbetaling wrakvissen geboekt op de Valkyrie. Ik had al gezien dat er te veel wind werd afgegeven,en Eef Hoek anticipeerde hierop door via e-mail iedereen te vragen, of ze wilde ankervissen.Er zijn dan altijd wrakvissers die het laten afweten. Voor Isi en mij maakt het niet uit,als we maar kunnen vissen.Ik had ook één kilo zeepieren besteld, Eef mailde dat hij er ook nog zagers zou bij doen.

We zijn wel vreemd gegaan d.w.z. normaal stappen we op in Vlissingen of Neeltje Jans. Nu naar de buitenhaven in Stellendam,waar we om 7h30 werden verwacht. Om 4h45 vertrokken op een hartstikke drukke E413,eenmaal in Nederland nam de drukte af. De weg naar Stellendam is langer en meer van weg wisselen dan we gewoon zijn.

De Valkyrie had al geschut naar de buitenhaven om geen tijd te verliezen in de sluis. Om 7h40 werden de motoren in versnelling gezet op naar de scharrenstek van de dag. We waren met 8 vissers aanboord,6 vissers bevolkte het achterdek en de bakboord kant, Voor Isi en mij was 10 meter stuurboord kant te bevissen,nooit meegemaakt. De avond ervoor belt mijn broer op,pak maar 4 hengels mee want de boot zal wel niet vol zijn, zodoende ieder met 2 hengels gevist.

In een rechtlijnige vaart ,dankzij automatische piloot (brandstof besparing)na 1h30 op de plaats van bestemming. De scharren stonden al op hun staart met de bek open om de aangeboden pieren te verslinden. het was van in het begin duidelijk volop aanbeten en vis,maar de grote v/d scharren viel tegen. en ook de wijtingen lieten verstek gaan. En dat ge. het ijzer moet smeden terwijl het heet is,was ook vandaag van toepassing. Het ankergewicht raakte de bodem 16 meter diep of er werd toegehapt. Dit duurde zolang de vloedstroom liep.

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Rond 12 uur minderde het bijten en de vis werd gestipt. Onderwijl waren er een honderdtal scharren gevangenen één kilo pieren erdoor gejaagd. ook actief waren de zeesterren,die zogen in een mum van tijd 3 haken beaast met ensis kaal. Eef had ook voor zagers gezorgd bij de schipper een pak gehaald en we konden verder. dat deden de 6 andere vissers niet,nadat de vis zuiver was stopte ze er gewoon mee,ook nog niet mee gemaakt. Er staat nergens geschreven dat ge moet stoppen als de visdag nog niet voorbij is. Omdat aan de voorkant van de boot nog vis zat die niet belaagd was,ging Isi dat eens uittesten met 2 hengels, en ja hoor ze kwamen weer met doubletten binnen. Rond 14 uur was de stroom weg en het aanbijten gedaan. Wachten op de ebstroom zou te lang duren en hebben we die 6 anderen uit hun lijden verlost en zijn we gestopt. We hebben onze kant van de boot spic en span achtergelaten waarvan foto’s.Stuur en bakboord een waterslang,toppie.

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Een woordje van dank aan de schipper,mijn broer Isi,medevissers en Eef Hoek voor het laten doorgaan van de visserij. Compliment “Valkyrie” een mooie,nette en snelle sportvisboot.

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

De boekhouding: ondermaats: 4 wijtinkjes en 2 schollen  weg gegeven : 3 botten

consumptievis: 1 wijting en 121 scharren

Alain en Isi, scharrenbal met de Valkyrie

Er zijn nog altijd sportvissers die ONDERMAATSE vis meenemen.

Alain Tulleneers Lanaken 6-10-2015

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 8, 2015

  Antwoord

  Ben zelf nog nooit met Eef mee gewist, maar heb alleen maar goede dingen gehoord, over boot en schipper, dus wie weet in de toekomst?

  Groetjes Peter

 2. Nico > oktober 8, 2015

  Antwoord

  Toch nog allemaal vis gevangen en een leuke dag gehad en dat is belangrijk.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. Jan > oktober 8, 2015

  Antwoord

  Ik wil jullie allemaal bedanken dat er toch wat vis boven is gekomen en leuke dag gehad proficiat allemaal mvg de strandjutter..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *