Home Gastvissers Alain op anker vanuit Vlissingen

Alain op anker vanuit Vlissingen

Advertenties


Scharhompellen

Op 26 oct. ook gevist met Wiesje op de Westerschelde bij ZW 5-6. Voor 1 nov. feestdag van Allerheiligen België gaven ze ZZW 5-6 dus in samenspraak met Hank ,we gaan. Tussen deze 2 datums hebben we een flinke storm gehad dus Hank was benieuwd naar de INWAAI ( die zouden wij dan uitdunnen) Voor deze vistrip gaven mijn broers Isi en Jean-Pierre en zijn 2 kinderen present. Hank de man die het Westerscheldesportvissen een nieuwe dimensie heeft gegeven en een aantal nieuwe woorden zoals: inwaai van vis na een storm,scharrentapijt, reuzenscharrenleger. Daarom een nieuw werkwoord als titel van dit verslag.aan de titel kunnen we ontleden op wat en waar we gevist hebben. Hank om 8 uur al in de sluis met een heel pluimage sportvissers: Belgen , Duitsers,Nederlanders en Nederlander met hun roots uit Haitti en ook nog iemand uit het 45m. boven NAP wonende Breda.We lagen alleen in de sluis omdat de Pirate II van Rene aan het wachten was op een verslaper. Eenmaal op de Westerschelde vroeg Hank wat doen we,ik zeg zelfde stek als op 26 oct.Dus 45 min stomen,het viel gelijk op er stond een stevige ZW,en de golven merkbaar hoger.Met Isi als ankerman werd het anker gevierd,en Hank gaf in woord en beeld zijn briefing.Terwijl Hank de pieren verdeelde trok Isi de eerste triplette v/d dag binnen, onder het varen heimelijk zijn haken beaasd met ons geheime aas.

Alain op anker vanuit Vlissingen Alain op anker vanuit Vlissingen

Terwijl we verleden week een halfuur moesten wachten op een schar,kwamen er nu 3 binnen voordat iemand met pieren a/h vissen was. Dat beloofde.Dezelfde hengels en onderlijnen werden gebruikt als de week ervoor alleen andere vissers.Het juweel van hengel was weer de 3 meter zeebaarshengel van Arca.Terwijl de golven bleven aanrollen en het miezerde,maakt Neptunus ook weer slachtoffers,maar hij was goed gezind en liet de scharren met 2 en 3 gelijk de boot in draaien,waar de grootste werden gevangen met ons geheim,Hank wilt graag weten wat erin zit,als het vissen op 11 nov.doorgaat hebben we een dubbele portie bij en daar zal wel wat van over blijven voor verdere ontleding.

Alain op anker vanuit Vlissingen

Alain op anker vanuit Vlissingen Alain op anker vanuit Vlissingen

Op de Big Marlin ook een overschotje gelaten dit jaar en iemand van zeevissport, die er niet vies van was heeft er toen ook knoerten bot meegevangen.Hank stond gelijk onder druk,want de koffievis is op Wiesje nog nooit zo vlug gevangen.

Alain op anker vanuit Vlissingen

Alain op anker vanuit Vlissingen

Alain op anker vanuit Vlissingen Alain op anker vanuit Vlissingen

En dat bakje met smaakte .Maar de scharren lieten ons niet met rust , zodat we kunnen stellen dat de hoogpoligheid van het scharrentapijt in hoog tempo begint toe te nemen.De driekleurige onderlijnen en de carnavals onderlijnen met en zonder afhouders alles ving,ankerlood tussen 150 en 200 gr. voldeed.Omdat Maikel verleden week al het bier had opgemaakt en wij het te druk hadden vandaag met vissen zijn we toegekomen met een kratje van dat hemels vocht dat Jupiler heet.Wat ook goed de keel afgaat is een warm chocomelkje,en wat gedacht van een warme zelfgemaakte kom soep en om de maag vol te krijgen nog broodje worst.Hank wilde ook nog rondvis naar boven zien komen,en daarom s’middags anker naar binnen en onder het toeziend oog van Admiraal de Ruyter tussen 2 vaarwegen een schuin kantje gezocht van 14 meter. Hier was het natuurlijk rustiger viswater , ik denk een verademing voor de vissers die het de hele dag moeilijk hadden.De eerste vis wat binnen kwam,natuurlijk een schar. De eb zette in met een behoorlijke stroom dus wat zwaarder lood,en ja er kwam rondvis binnen,maar juveniel. Slechts 1 wijting haalde de maat.Iedereen had vis genoeg.Anker op en rustig naar de sluis gevaren,onder het genot van een Jupiler en Hank liet Luc rondgaan met worstje s. De boekhouding: 229 scharren grootste door Luc 33 cm. 2 botten grootste 38,5 cm. Isi 1 wijting 29 cm. Isi Gefileerd bleef er 16,5 kg scharfilee te verdelen door 3 Rest mij nog alle medevissers te bedanken,zelfs de zeezieke achter mij,had toch nog de kracht om met me te praten,maar zeeziekte bestrijdingsmiddelen helpen in veel gevallen maar op tijd innemen: 1 uur voordat ge de boot opgaat,en bij het aanboord gaan.Bij mijn broers,bij Robert en zijn zoon Emile werkt het.Zware nachten ervoor zijn natuurlijk ook funest. Hank gij natuurlijk hardstikke bedankt voor de visrijke en gezellige culinaire zeesportvis hoogdag.Hank de formule aangepast: E+B+L+K = GV

Alain Tulleneers Lanaken 03/11/2013

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 10, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain en familie, ziet er als altijd weer uitmuntend uit! Je hebt er je tijd weer ingestoken!

  Groetjes peter

 2. Alain Tulleneers > november 10, 2013

  Antwoord

  Verslag gelezen maandagmorgen om oo4h15 vertrekken binnen 1 uur naar Wiesje; mooi werk v/h verslag gemaakt. Groetjes Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *