Home Gastvissers Oosterschelde avontuur

Oosterschelde avontuur

Advertenties

Goedenavond Peter,

Zoals beloofd hierbij een verslag van ons visuitje van zaterdag 27 September. Na al weken er na uit gekeken te hebben om te gaan vissen wordt er opeens mist verwacht. Onderweg van Tilburg naar Yerseke nogal wisselvallig weer, wel mist, geen mist uiteindelijk aangekomen bij de familie Dixhoorn waar we een bootje en aas voor deze dag hebben besteld. Wat als altijd weer goed geregeld is en de ontvangst altijd vriendelijk ! Blijkt het toch nog erg mistig te zijn en het plan van meneer Dishoorn is om ons ( samen met de andere boten) te begeleiden tot aan het kanaal van Wemeldinge en ons hier te laten ankeren tot dat de mist opklaart en iedereen veilig het kanaal kan oversteken.

Gelukkig wanneer we op het punt staan om uit te varen krijgen we groen licht om het kanaal te kunnen oversteken omdat de mist is verdwenen. Dit komt natuurlijk door de doorbraak van de zon.

Oosterschelde avontuur

Aangekomen op onze eerste stek gaan de onderlijnen (bedankt voor de goede service) beaast het zoute water in en net zoals eerder al gemeld door andere vissers vingen wij hier alleen maar Steenbolk. Ondertussen hier een poosje te hebben gelegen en toch al redelijk wat steenbolk en af en toe een ondermaats wijtinkje te hebben gevangen besluiten we om op een andere stek te gaan liggen in de hoop hier nog een platvis tegen te komen. Helaas mocht dit niet het geval zijn en kwamen hier ook weer de Steenbolk soms 1 soms 2 maar zelfs ook regelmatig met zijn 3en omhoog.

Ondertussen dan maar zorgen voor onze lunch, als er geen maatse vis is dan bakken wij maar gewoon frikadellen aan boord.

Oosterschelde avontuur

Wanneer de maag weer is gevuld besluiten we om maar weer terug te gaan naar onze eerste stek, aangezien we hier iets meer vingen als op de andere stek. Wat ik toen ving had ik nog nooit gevangen en dan is het toch steeds maar weer een verassing wat je vangt op de Oosterschelde. Mijn vangst was een hele mooie kreeft.

Oosterschelde avontuur

Oosterschelde avontuur

Na uitgebreid er mee op de foto te zijn geweest hebben we deze weer netjes terug gezet aangezien deze vol kuit zat.

Al met al was het voor ons als amateur zijnde vissers zoā€™n 3 a 4 per jaar met een bootje de schelde op weer een zeer geslaagde en gezellige dag.

Ik hoop nog veel van jullie leuke en mooie verslagen te mogen genieten en ik wens iedereen dan ook hele mooie (vele) vangsten toe.

Groetjes Ernst-Jan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 5, 2014

  Antwoord

  Hoi Ernst-Jan,
  zo te zien en te lezen, hebben jullie gewoon enorm genoten, ondanks de mindere vangsten?

  Groetjes Peter

 2. Ernst-Jan > oktober 5, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter, dat klopt inderdaad wij hebben altijd veel plezier op zo, n dagje uit, maar dat wil niet zeggen dat wij soms enorm jaloers zijn op jullie vangsten en vragen ons dan af wat wij zoal verkeerd doen.goetjes Ernst

 3. Peter(Fishguppy) > oktober 5, 2014

  Antwoord

  Hoi Ernst-jan,
  jullie doen waarschijnlijk niets verkeerd, maar kunnen gewoon met zo’n trage boot de juiste visgronden niet bereiken, die liggen momenteel vanaf de zeelandbrug tot de keerring, dan ben je bijna een 3 uur aan het varen!

  Groetjes Peter

 4. zeehondentemmer > oktober 7, 2014

  Antwoord

  hallo Ernst-jan Wat Peter hier zie boven vermelde klopt. De goede vangsten komen nu van de Noordzee af. Op de oosterschelde moet je nog even wachten op betere vangsten. Maar een kreeft vangen is ook wat anders toch.

  Groeten Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *