Home Gastvissers Eldert, op jacht naar tong, in de Waterweg

Eldert, op jacht naar tong, in de Waterweg

Advertenties

Hallo Fishguppyers

 

Dit wordt een saai verslag dus je kunt beste gewoon stoppen met verder lezen.

Het was eerst de planning  om gisteravond  met de club de jaarlijkse avondwedstrijd mee te gaan vissen maar de berichten van de Banjaard waren zo slecht dat ik mijn vrije dag maar geannuleerd  heb. Om vanuit Gouda  nou daar helemaal naar toe te gaan als je van te voren weet dat het  niks word….

Maar ja , zin in vissen had ik wel . Buienradar voorspelde  niet veel goeds , dus het was heel de dag ik weet nog niet. Martijn appte ook nog of ik nog moest gaan vissen maar dat was ook ik weet het nog niet.

19.00 uur  hoog water , voordat ik er kon zijn zou het al 20.00 uur  ongeveer zijn , dus dat was ook al te laat naar mijn zin. Maar ja , de vakantie kon ik vorige week niet afsluiten met vissen en het weer ging toch wel meevallen savonds zag ik . Dus na het eten toch naar Wout om prachtige zagertjes en naar de waterkant.

Het water was al duidelijk aan het zakken toen het aas werd aangeboden aan de tongen. En jawel , zowaar …….na een minuut of 20 de eerste rammel op mijn hengel . Yes , het eerste tongetje is een feit . Wel te klein dus terug  .

De volgende rammel had ik ondertussen ook gezien en dat leverde een wel maatse op van 26 cm.

Weer een half uur later een hele hele mooie rammel. Poosje laten liggen en toen draaien . Dat was een hele beste maar ineens … geen tegenwerking weer . Komt mijn lijn binnen waar een afhouder compleet verdwenen is . Die was dus niet goed geknoopt  . Nooit eerder meegemaakt. Dag mooie vis. Toch even later nog een mooie maatse van 29.

Dus ja , 3 in een uur tijd , ik vond het wel leuk gaan. Maar toen he …. het werd stil , zo stil , veel te stil, verschrikkelijk  stil. Ingooien , beazen,  draaien , ingooien , beazen, draaien , in gooien, beazen , draaien . Er gebeurde he-le-maal niets meer. Totdat ……. een uur of 11 denk ik. Keiharde aanbeten , ik dacht yes dat is mooie tong . Die wilde ik niet missen . Ik naar beneden , over de stenen en  draaien  . Wowwww, en jawel hoor , wat denk je …. is het zo’n platte zoete uut het zoute. Brasem.

Om half 1 kwam er toch nog een maatse tong naar boven . Ik dacht dat het misschien dan toch nog gaat gebeuren met het opkomende maar nee… tot half 2 gebleven en toen had ik het wel gehad.

In totaal 3 maatse , 1 ondermaatse en een brasem.

Drie weken geleden had ik er 6 en dacht toen dat het tongseizoen op gang zou komen dus dat het alleen maar beter zou worden . Dus ja , jullie begrijpen wel dat het mij tegen gevallen is. Ik had er meer van verwacht. Wat me ook weer opviel en dat was de vorige keer ook al zo …. botten worden er ook haast niet gevangen . Afijn , zal wel aan mij liggen.

En nu denk ik maar zo , voor de volhouders die dit toch gelezen hebben …. een saai verslag is ook een verslag dus …. lekker opsturen naar Peter.

 

Met visvriendelijke  groet  , Eldert.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 11, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, vind er helemaal niks saais aan, gewoon een fantastisch leesbaar verslag, met een spontane keileuke actie foto!
  Weer wat vis voor de pan in ieder geval, maar toch loopt het niet over, dit jaar, denk toch dat dit gewoon komt door het lange koude weer in het voorjaar, wat gewoon een maand te lang aan hield en daardoor is de trek van de tong in het vroeg al ontregeld, ‘t is maar wat ik er over denk, he?
  De brasem is een kleine winde, zo ik het kan zien en de actie foto komt in het lijstje van de mooiste foto’s.

  Groetjes Peter

 2. Jack Peelman > september 11, 2021

  Antwoord

  Inderdaad Eldert, wat een aai stuk tekst zeg 😉

  Helemaal niet man, je schrijft gewoon lekker, helemaal top!

  Wat de vangst betreft, die is niet veel anders dan wat gebruikelijk is dit jaar. Misschien heeft Peter wel een punt met zijn visie op ontregeling door een lang koud voorjaar, volgens mij is de onnoemelijke hoeveelheid regen die we hebben gehad ook niet bevorderlijk maar goed,…
  Zoas al wel eerder vermeld, als het niet loopt zoals we willen hebben we er altijd wel een verklaring voor of zoeken er althans wel een.

  De Brasem is inderdaad een Voorn of Winde maar de tongen op de foto’s zijn wel degelijk tong 😉

  Groetjes,
  Jack

 3. JEFF > september 11, 2021

  Antwoord

  Hé eldert,

  Toch wel redelijk toch gezien de andere vangsten en eigen ervaring van het moment!
  Je bent er weer uit geweest, aardig weer gehad en wat vis voor de pan!

  Succes voor de volgende, wie weet zijn ze dan wel weer eens los!

  Jeff

 4. Gino > september 11, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Zo saai vond ik het niet om te lezen en die foto is ook prachtig.
  Toch wat maatse vis op de kant dat kan niet iedereen zeggen, 😂
  Jammer dat je waarschijnlijk nog een maatse verspeelt bent… hier had de vis meer geluk!
  Wie zal het zeggen of weten waar de slechte vangsten van dit jaar aan liggen??
  Maar zetelhangen is ook altijd hetzelfde toch…
  Succes nog verder

 5. Jack Jozen > september 11, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert.
  Ondanks de mindere vangst heb je het allemaal prachtig beschreven en de foto,s morgen er ook zijn ben je ook fotograaf van beroep ?.Maar de aanhouder wint ik denk dat er toch nog wel een goeie periode komt op naar de volgende sessie ,Groetjes Jack.

 6. Eldert > september 11, 2021

  Antwoord

  Ha Peter en anderen
  Veel liever had ik een verhaal geschreven zoiets van …. en weer een tong . Uit mijn ooghoeken zie ik de top van de andere hengel weer rammelen. Laat maar liggen , want vis trekt vis aan. En ja hoor , draaien maar . Poehhh , mijn rug wordt ook weer even getest . En ja …. triplet tong waarvan 2 mooie dertigers . Zachtjesaan is de koffie ook wel aan de beurt samen met die saucijzebroodje maar ja wat kan je beter doen …. beetje uitdrogen en verhongeren of weer 2 maatse tongen er uit draaien. En wat dacht je van die mooie baars , ja die mag er ook best bij.
  Zoiets , dat vind ik nou nog eens een spannend verhaal. Hopelijk komen die er nog van het jaar. Zwijmel zwijmel .

 7. Stefan > september 11, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, saai verslag van saaie vangsten, wou dat ik eens een keer saai kon gaan vissen met een saaie vismaat en saaie vangsten en een saai verslag er van kon schrijven.
  Ik heb er van genoten Eldert.
  Groeten, Stefan

 8. Nico > september 11, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert. Ik ben toch blij dat je ben gaan vissen want anders had Ik je verslag moeten missen. Toch nog wat vis voor de pan gevangen en daarvan leuke foto’s van gemaakt. Hopelijk de volgende keer heel veel succes toegewenst dan. Wij hebben op de 26 September de 4 de wedstrijd en dan ook met vis bij Westkapelle vanaf het strand de Baaiweg. Uiteraard kom er ook een verslag met foto’s op de site. Voor alle vissers goede vangsten toegewenst.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 9. ies > september 11, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,
  Wat een genot om zo’n stijlvol verslag te lezen. Het mogen mee beleven van de rust en de stilte was een nectar voor mijn oren, ik kan je nu al zeggen dat ik dit stuk nog meerdere keren ga lezen om na de kwebbelpartijen weer in een serene rust van mijn schotse watertje te genieten. Ik kan gewoon niet wachten om die rust aan de waterkant weer te kunnen beleven en als je nog zo’n mooie winde en een paar bakvisjes kan vangen dan waan ik mij in de zevende hemel top man ik zou zeggen ga meer vissen en laat ons genieten van je verslagen. Uiteraard gun ik jou de rammelende toppen en het zweet op de rug van grote maatse tongen bij je volgende sessie.
  Groetjes Ies

 10. Peter > september 12, 2021

  Antwoord

  Eldert
  Nou je hebt gelijk hoor, wat een ontzettend saai verslag. Zo saai dat ik het in één keer uitlas en daarna nog eens gelezen heb. 🤣
  Ook van mindere sessies kun je dus een mooi verslag maken, dat blijkt wel.
  Voor de volgende keer goed zwiepende toppen gewenst. 👍

  Peter de V.

 11. Henry > september 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Toch ondanks dat er overal minimaal vis gevangen word weer een avondje aan de waterkant gezeten.
  Ik weet niet of het aan je knoopwerk gelegen heeft dat je een clickafhouder verloren bent maar zowel m’n maatje als ikzelf hebben dit al meerdere keertjes meegemaakt. Door de grote hoeveelheid zoet water die de laatste tijd samen met het zoute richting de Noordzee verdwijnt is het niet verwonderlijk dat er met regelmaat flinke zoetwatervissen gehaakt worden. Toch heb je het hem weer geflikt om een lekker maaltje maatse tong op de kant te takelen, Proficiat en………smakelijk eten.

  Groetjes, Henry

 12. Peter(fishguppy) > september 13, 2021

  Antwoord

  Amnesia 18 kg gebruiken als hoofdlijn is noodzakelijk voor deze afhouders, het is de juiste dikte en een ruwere lijn, dan Nylon voor de hoofdlijn. Zelf heb ik er nog nooit 1 verloren,

 13. Gino > september 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  ik gebruik ook gewoon nylon van 50/100 (19kg) en 60/100 (21,5kg) heb dit ook nog niet gehad !
  Dus het zal wel toeval geweest zijn of zoals het zelf verteld niet goed geknoopt of gemonteerd misschien .

 14. Eldert > september 13, 2021

  Antwoord

  Hallo allemaal
  Zelf pak ik voor m’n hoofdlijn altijd 60/100
  Nooit geen problemen gehad of meegemaakt.
  Maar ik denk maar zo , beter nu dan bij een wedstrijd want dan is het helemaal balen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *