Home Gastvissers Ankervissen Westerschelde

Ankervissen Westerschelde

Advertenties

 

Wanbetalers, bedelaars: wees welkom aan boord van de “Big Marlin”!

Schipper van een charterboot is een apart vak. Je bent: horecaman, maatschappelijk werker, kledingverhuurder, scheidsrechter en soms speel je voor de bank van lening. Maar…het blijft gezellig, toch Hank? De ploeg die gisteren aan boord stond van de “Big Marlin” was bijzonder! De directeur van het winkelcentrum van Wijnegem (Paul Roef) was aan boord en ook George (de man van de koffiecups van de TV), was nog niet naar de hemel, maar ook gewoon aan boord. Natuurlijk onze coach: Mart van Est en Leo, Marc, Ad en Nol. Er werd voorgesteld naar de Walvisstaart te gaan. Een groot gebied voor de kust van Westkapelle/Zoutelande, maar dan wat meer de zee op. Het was weer een superdag!! Zonnig, warm weer en een visvangst!!! Wil je het rustig aan doen? 40 vissen? Geen probleem. En…………..prachtige, grote vis!!

Ankervissen Westerschelde

Ankervissen Westerschelde

Ankervissen Westerschelde

Ankervissen Westerschelde

Ankervissen Westerschelde

Ankervissen Westerschelde

Ankervissen Westerschelde

Wiesje was hier ook aan het vissen en je merkt aan Hank (via de marifoon) dat hij zich al aardig schipper voelt. In de verte zag ik zelfs de rookpluim van de altijd aanwezige sigaar! Hoezo Mercedes? De vrijheid! De topvissers, zoals Mart van Est en Adje Nieuwdorp, vangen “gewoon” 75 vissen. Nol en ik haalden 35 vissen boven water. De grootste vis was eigenlijk voor mij. Een wijting van 36,5 cm. Maar Nol, maakte aan die illusie snel een eind, gesteund door alle overige opstappers! Hij ving een vis van 38,5 cm en was dagkampioen. Daarmee ging de dagprijs (1 kilo goud! + accesoires) naar Nol. Ik ben al vaak 2e geworden en lijdt nu dus aan een soort “Zoetemelk-syndroom”. Paul heeft het ons nog een haarscherp uitgelegd: als de boot met de stuurboordzijde aan de kant ligt, is het eb. Ik heb er vannacht niet van kunnen slapen, zo moeilijk is het om daar een voorstelling van te maken. Maar Paul had veel, heel veel, vis. (wel met 2 hengels, hè Paul - Op de wrakken is het kommer en kwel. Natuurlijk zijn er wrakvissers die denken: ja, maar wij kunnen dat wel. Zouden die levende gul meenemen en uitzetten? Ik begrijp daar niets van. Op de Westerschelde vang je vaak meer gul dan op de wrakken en kun je een hele dag vissen. Mensen, wees verstandig! Ga, ankervissen!! En wil je persé op de gul: ga dan naar de Westerschelde! De vorige keer was ik mijn portemonnaie vergeten, dus vandaag was het dubbel betalen. Gelukkig was er de bank van Achtmaal. Leo maakt het nog bonter. Hij was de vorige keer zijn portemonnaie vergeten en nu moest Dré hem zelfs kleden. De arme bedelaar was zijn jas + portemonnaie vergeten. Volgende keer in de onderbroek, Leo? De erwtensoep (handmade by El van Est-Galle uit Bergen op Zoom) was niet te versmaden, maar alle andere lekkernijen natuurlijk ook. Met een vrolijke ploeg (en heel veel mooie vis) zijn wij huiswaarts gekeerd.

Sportvissen blijft een prachtige hobby!

Kamperland, 23 november 2011/Ben Biondina

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Ben.
  Wat een reclame voor de Westerschelde!
  Maar waar zijn die gullen dan?
  Ik heb nog maar 1 keer een bericht gelezen over gul en voor de rest is het gewoon net als aan de oude Roompot boeien, gewoon dikke wijting en dikke schar!
  Alleen vang je gelukkig aan Neeltje Jans die botten niet, maar dat is natuurlijk een ieder zijn eigen mening en/of smaak, ik lust ze in ieder geval niet!

  Groetjes peter

 2. Ben > november 24, 2011

  Antwoord

  Beste Peter,

  Wij lagen op “de vlakte van de Raan”. Dus niet op de Westerschelde. Gul vangen op de Westerschelde gaat prima bij de “platen”.

  En botten? het vel aan 2 zijden er af halen en dan grillen!

  Er zijn mensen die heel graag bot mee naar huis nemen…….

  vriendelijke groet,

  Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *