Home Gastvissers Arno op visvakantie in Zeeland

Arno op visvakantie in Zeeland

Advertenties


Hallo vissers,

hier een vangstbericht vanuit Zeeland. Ben er nu 2 weken en heb nog 1 week te gaan. 14 juli ben ik aangekomen in de dishoek. dus eerst alle zooi uitladen en op zijn plaats zetten en dan richting zee om zagers te steken. Voor mij de eerste keer dus op goed geluk. Eenmaal aangekomen kwam ik de eerste zagers al tegen maar deze waren te klein dus nog even wachten tot het water verder zakte. Tegen laagwater kwamen er mooie grote zagers naar boven en na een 2 tal uur steken en lamme armen had ik toch een kilo of 1,5 à 2. De eerste week kon ik vooruit. Ik had een paar emmers meegenomen en een klein luchtpompje om ze goed te houden. Elke dag het water verversen en de stront eruit halen. Ik dacht eerst dat het klei was maar na een telefoontje met Peter hoorde ik dat het gewoon stront was en die er elke dag uit moest halen. Ook heb ik van Peter nog een zak met zeetijding gekregen waarvoor mijn dank. Het goed houden van de zagers in een emmer gaat perfect ook met het warme weer. Zondag avond 15 juli voor de eerste keer wezen vissen op de dijk bij westkappelle en de vangst bestond uit een zee baarsje en een klein gulletje en een tongetje van 20 cm.

Arno op visvakantie in Zeeland Arno op visvakantie in Zeeland

Arno op visvakantie in Zeeland Arno op visvakantie in Zeeland

Vrijdagavond 20 juli met Peter en richard afgesproken om een avond/nacht te pakken wat mij een ondermaats tongetje opleverde en dat was het. Zaterdag 21 juli naar de houten pier bij westkappelle geweest met Gerard en John.

Arno op visvakantie in Zeeland Arno op visvakantie in Zeeland

Ik had een paar zeebaarsjes een paar gulletjes, ook nog 2 tongetjes. Gerard had 3 tongetjes maar alles rond de maat. Ben ook nog dinsdag en woensdag op de dijk geweest maar op een baarsje na was het verder rustig. Vanmorgen 28 juli maar eens van het strand proberen op de tong. Laagwater was om 03.26 maar ik was te laat wakker dus zat pas om 03.15 echt te vissen. De eerste paar uur niks geen beet en begon de hoop al weer te verliezen omdat het water al weer aan het opkomen was en het al weer licht werd. Rond 05.00 kreeg ik de eerste onvervalste tong beet en draaide een ondermaatse binnen welke weer terug ging. Nog geen half uur later weer 1 van 25cm gevolgd door 2 ondermaatse.

Arno op visvakantie in Zeeland

Het water stond nu al vrij ver op het strand toen ik weer een paar flinke tikken op de top kreeg. Het draaide zwaar en op de kant bleek het een doublet tong allebei van 27cm.

Arno op visvakantie in Zeeland

Meteen daarna weer een klap en een mooie van 36 cm.

Arno op visvakantie in Zeeland

Om 07.45 heb ik de spullen opgeruimd en ben ik naar huis gegaan.

Arno op visvakantie in Zeeland

4 maat tongen

Deze week maar eens een paar keer terug vanaf het strand. Hier nog een paar foto’s voor de liefhebbers.

Groeten Arno Jacobs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 29, 2012

  Antwoord

  Hoi Arno, eindelijk na 2 weken eens een succesje voor jou, hopelijk volgen er nog vele komende week, wij lezen het graag!
  Als je weer gaat, geef een seintje!
  Ik zet de 4 maatse in de giganten, dan hebben we er eindelijk iets staan!

  Groetjes peter

 2. jack > juli 29, 2012

  Antwoord

  Mooi verslag Arno, leest aangenaam.
  Moge de tonggoden u de komende week goed gezind zijn :-).

  Groetjes,
  Jack

 3. arno jacobs > juli 31, 2012

  Antwoord

  ik hoop ook dat het nog even zo blijft in de laatste week maar ben benieuwd. morgen avond weer eens proberen want dan gaat de wind liggen. groeten arno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *