Home Gastvissers Hugo, aas opmaken aan de Waterweg

Hugo, aas opmaken aan de Waterweg

Advertenties

Hallo Peter,

Had nog 3ons kweekzagers in de koeling liggen die op zijn laatste benen liepen. Dacht die ga ik opvissen in combinatie van een kleine test met mijn nieuwe Daiwa legalis baarshengel 10-40gr met Shimano molen Sahara fi 4000. Toen ik het weerbericht onder ogen kreeg windkracht ZW 6 afzwakkend naar 5 dacht ik dit gaan we niet doen!maar zot zijn doet geen pijn hé. Dus toch besloten om te vertrekken rond 18 uur en na wat fileleed omgeving Antwerpen ben ik om 20.30uur op de stek waar ik natuurlijk de enige visser was……….!

Hugo, aas opmaken aan de Waterweg

Om 21uur mijn baarshengel getest met wat kleine chats en voel ik een lichte beet en ja er hangt een visje aan, maar een voor mij onbekende vis foto van genomen 36cm en terug gezet.

Hugo, aas opmaken aan de Waterweg

Hugo, aas opmaken aan de Waterweg

(dan begint mijn lampje van mijn fototoestel te knipperen shit !!mijn batterij vergeten op te laden dom) Na wat opzoek werk zou het een Fint zijn dus leuk een nieuwe vissoort leren kennen! Terwijl de wind niet normaal waait besluit ik toch met 1 hengel op tong te vissen,om 22.30 probbeer ik zo goed als kan toch wat afstand te halen . Hoog om 23.30 en het is zoeken met die stevige wind om de beetregistratie te zien driepoot ingekort en hengel tot achter het 3de oog geplaatst om zo weinig mogelijk de wind te laten inspelen op de draad. En de beet komt erin wat botten groot en klein(terug gezet voor onze vrienden uit Velthoven) en een eerste tong 25cm waar ik blij mee ben.Krabbemans was goed aanwezig dus om de 10 min het aas verversen.Ik vang regelmatig een maatse tong en om 1.30 is het aas erdoor en daar ben ik echt niet kwaad om. In totaal heb ik 11 tongen gevangen waarvan 8 maatse tussen de 24-28cm,dit is zeker niet slecht aangezien ik maar met 1 hengel heb gevist in verband met de stevige wind,maar zeker niet voor herhaling vatbaar.

Hugo, aas opmaken aan de Waterweg

Thuis neem ik een foto van de 8 maatse tongen, terwijl mijn vrouw zegt dat ik afscheid moet nemen van mijn vertrouwde oude Nokia en een smartpfone moet kopen inplaats van een vislijn!!!!!!!

Groetjes Hugo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 1, 2020

  Antwoord

  Hey Hugo, super gedaan weer!
  Jij bent inmiddels ook een ras echte tongvisser geworden!

  Het is inderdaad een Fint, ben benieuwd of ie het overleeft heeft, ze zijn heel bros en zijn naar wat ik meen, terecht beschermd, ze namelijk ook niet te eten, ja misschien voor de chinees, maar zo abnormaal veel graten!

  Groetjes Peter

 2. Gino > juli 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo,
  dat zij echte vissers die met dit weer nog vertrekken…
  Is idd fint maar dat werd al bevestigd door Peter . Mooi verslag spijtig dat je geen foto’s ter plaatse hebt kunnen nemen , misschien toch maar voor één keertje naar moeder de vrouw luisteren, haha .
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 3. Nico > juli 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo. Niet slecht gedaan en dat met een hengel leuke foto toch gemaakt. En met een verslag er bij mooi hoor en plek zat had je maar wat wil je met zo een Weer. Hopelijk de volgende keer goed weer dan en succes dan.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 4. ies > juli 1, 2020

  Antwoord

  Hey Hugo,
  Wind kracht 5/6, uh….uh, ik dacht dat je vissen voor de lol doet. Ach ja ieder heeft recht op zijn eigen soort plezier en als ik de foto’s zie ben ik toch wel een beetje jaloers moet ik zeggen, super gedaan man.
  De Fint is niet alleen hier beschermd maar wereld wijd staat hij op de lijst van bedreigde diersoorten, daarom mijn moeite om van de enkele haak ook de weerhaak te verwijderen. en inderdaad de chinezen, willen ze nog wel eens meenemen, 2 jaar geleden zag ik een chinees al zijn hengelspullen kwijtraken omdat hij gecontroleerd werd op Rozenburg en hij 10 Finten had liggen, Maar Hugo ik hoop voor dat de weergoden je volgende x beter gezind zijn, over de vangsten van je maak ik mij geen zorgen.
  Groetjes en vang ze
  ies

 5. jack Jozen > juli 1, 2020

  Antwoord

  hallo Hugo

  Toch achteraf maar goed dat je doorgezet hebt en nu heb je al bij al een mooie visavond gehad van niemand geen last zitten waar je wilde kon niet beter. Mooi dat je de echte panvissen voor ons hebt terug hebt gezet misschien dat we elkaar nog wel treffen tijdens het vissen veul groetjes uit het natte Veldhoven Jack.

 6. Eldert > juli 1, 2020

  Antwoord

  Hallo Hugo
  Jij bent ieder geval weer wezen vissen. En dan ook nog tong vangen. Mooi man . Laat die vrouwen maar . Verklaren ze je niet voor gek dat je gaat vissen dan zeggen ze wel hoe of wat . Maar mee gaan….. nee, totdat je net tong thuis komt . Dan vinden ze het weer oké.
  Groeten en je leest weer gauw wat van mij.
  Eldert

 7. Stefan > juli 2, 2020

  Antwoord

  Hey Hugo, mooie combi visavond van gemaakt tjonge wat komt die fint al ver de rivier op zeg! Mooi wat tongen voor de pan, geniet er van. Jammer van het mindere weer, het houdt mij helaas thuis…
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *