Home Gastvissers Stekhopping in Zeeland, Nico de Zeehondetemmer

Stekhopping in Zeeland, Nico de Zeehondetemmer

Advertenties

Hoi Peter en Visvrienden. Het was weer een tijdje geleden dat Wij samen hadden gevist en Jan vroeg of Ik zin had om weer eens mee te gaan. Welnu het is momenteel overal geen vetpot met de visvangsten zei ik tegen Hem . Maar uiteindelijk toch de knoop door gehakt en het aas besteld gisteren. Bij de Fam v.Dixhoorn en die vanmiddag tegen 15.00 gaan ophalen en ook nog een praatje gemaakt .Toen wilde wij eerst naar het strand toe bij de boulevard in Vlissingen. Maar dat ging hem niet worden want er stond namelijk windkracht tussen de 5 en 6 beaufort dus wat nu . Jan wilde graag de wind van achteren en zei toen tegen mij zullen we naar Ritthem toe gaan om daar eens te gaan proberen. Zo gezegd zo gedaan toen wij daar aan kwamen stond de wind wel van achteren en was het water aan het zakken.

Namelijk was het tegen 18.35 laag en dus eindelijk geen goed getij hier voor maar Ja we wilde weg dus dan ook gaan vissen dan. Eerst maar met een hengel geprobeerd met als aas pieren die er weer zoals gewoonlijk prefect er uit zagen. Nadat de onderlijn richting het zilte nat werd gegooid was het afwachten of er vanmiddag nog vis naar boven kwam .Wijting hoeven wij niet te verwachten omdat die overal zijn vertrokken na het diep toe denk Ik . Na zowat 10 min kijken of er alles nog aan zat bleek dit niet het geval dus legen haken en na zowat een paar uurtjes daar hebben gevist zei Jan. Zullen we eens bij Colijnsplaat gaan proberen en dan naar het donker toe en zei Ik ja om te daar te gaan proberen. Dus alles opgetuigd en alle spullen in de auto op weg naar Colijnsplaat toe. Bij aankomst daar was het donker en stonden wij bij een lantaarn zodat we de hengel gereed konden zetten. Had er niet al veel verwachting van maar je weet maar nooit en dus daar de onderlijn naar het zilte nat toegegooid en ook met de wind van achteren, Na zowat tegen 15 min kreeg ik beet en dat had ik niet verwacht en met ophalen zat er een mooie Schar er aan.

En dat ging zo door bijna 30 min en had Jan er toch twee Scharren er uit gehaald en Ik zelf had er 4 stuks waarvan 1 eentje terug gezet te klein was deze.

En dit hadden we uiteindelijk niet verwacht en zo zie je maar weer het blijf vissen en een leuke sport om uit te oefenen.

Groetjes Nico.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Fishguppy > februari 10, 2023

  Antwoord

  Hey Nico, ik ben weer thuis en zoals belooft heb ik nu je verslag goed gezet, met foto’s tussen de tekst.

  Wat de vangst betreft, niet veel van verwacht zoals jezelf al zei, toch nog iets gevangen en weer van je broer gewonnen!
  Voor de rest, prachtige sfeer foto’s en een goed verslag, zoals we jou kennen!

  Groetjes Peter

 2. Jack jozen > februari 10, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico.
  Je hebt er een prachtig verslag van gemaakt de visdag was wel een hele onderneming Ierseke Rithem Colijnplaat half Zeeland rond en uitpakken inpakken uitpakken en op het laast weer inpakken maaarrrr wel met vis de aanhouder wint .Je opnames zijn zoals altijd ook weer heel mooi geworden en weer gewonnen van jullie Jan,. hopelijk word 2023 toch weer een super visjaar.
  Heel veul groetjes Jack.

 3. Eldert > februari 10, 2023

  Antwoord

  Ha Nico
  Je hebt Zeeland weer aardig gezien op deze manier . Achteraf jammer dat je dan niet gelijk naar Colijnsplaat bent gegaan. Maar jaja dat is achteraf he. Als je alles van te voren wist zouden de verrassingen ook veel minder zijn. En dan ook nog even winnen van je broer…. lekker man .
  Groet Eldert

 4. Hugo > februari 10, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Jullie hebben er wel een in en uit verpakking van gemaakt. Maar uiteindelijk toch vis voor het pannetje, daar doen we het tenslotte toch voor. Veel succes en wat minder verhuis bij jullie volgende sessie.
  Groetjes Hugo

 5. ies > februari 10, 2023

  Antwoord

  Hey Nico, top man een heerlijk verhaal om te lezen, schitterende Foto’s van de stekken en vis en winst op je broer, een mooiere dag is er bijna niet. Of het zou zo moeten zijn dat jullie beide er een stuk of dertig zouden vangen, zou ook leuk zijn zo’n gelijk spel.
  Succes voor de volgende sessie.
  Groetjes ies

 6. Stefan Groenheide > februari 10, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico, lekker gevist weer samen met je broer en wat vissen voor de pan gevangen en dat is helemaal niet verkeerd momenteel!
  Je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt.
  Groeten, Stefan

 7. Henry > februari 10, 2023

  Antwoord

  Hey Nico,
  Ondanks de mindere berichten toch samen met je broer op pad gegaan👍Na lang zoeken, het lijkt ‘n bietje op carnaval ( heen en weer, op en neer 😂) toch ‘n stekje gevonden waar wat 🐟 rond zwom. Onder het motto niet geschoten is altijd mis
  hebben jullie toch weer ‘n maaltje bij
  elkaar kunnen scharrelen. Al met al, een leuk verslag van jullie belevenissen aan de waterkant👍
  Groetjes, Henry

 8. Nico > februari 11, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter en Medevissers. Allemaal ook weer bedankt van jullie leuke reactie op me verslag top.

  Groetjes Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *