Home Gastvissers Avondje Waterweg

Avondje Waterweg

Advertenties

Hallo Fishguppyers

Mijn vakantie  is weer om . En nou zijn we de vakantie begonnen met vissen en het mooiste is dan om de vakantie ook te eindigen met vissen toch? Die haaientrip  gaan we niet snel vergeten maar nu he . De berichten van de waterweg zijn zoals bij iedereen bekend niet de moeite .Maar van de week heb ik gelezen dat dat aan de luchtdruk ligt. Weer wat nieuws , luchtdruk . Hoe verzinnen ze het . Maar goed , het zal wel . De hoge heren zullen er wel voor geleerd hebben.  Oostenwind , doodtij  , dat geloof ik allemaal wel maar dat vissen op een diepte van 10 , 20 meter last hebben van de luchtdruk .. .. dat gaat er bij mij niet in .Mijn vrouw heeft al verschillende  keren  het idee geopperd  om in Gouda op het zoete eens te proberen. Maar helaas , daar kunnen ze me nog steeds niet toe verleiden. Dennis stuurde me van de week nog een foto door met een grote karper . Maar nee, ik moet bij vissen zand onder m’n voeten hebben of scheepvaart of de zee voor me . Dus gisteren toch naar de Waterweg.  22.00 uur hoog water , ideaal . Rond 20.00 uur liggen de lijnen in het water en het duurde nog geen 10 minuten en ik zag de eerste tikken al op de top . Dat begint goed . En ja hoor , botje.

Volgende draai botje plus grondel . En dat bleef lekker zo doorgaan . Tegen dat het donker werd een goeie , bekende rammel . En daar kwam de eerste tong van de avond . 28 cm . Even later een klein broertje maar toen weer …. weer een tong , ongeveer even groot.

En zo zit je dus , tegen verwachting in toch even lekker tong te vangen. Weer een leuke rammel , weer een tong? Nee , klein zeebaarsje .

En de botjes bleven ook maar komen , meestal met 2 tegelijk . Een enkele iets groter maar de meeste veel te klein.

Rond 0.30 uur was mijn aas op . De laatste draai toch nog weer een maatse tong . Ongeveer van de zelfde grootte . De tel heb ik deze avond goed bij kunnen houden,  behalve van die botjes dan. 3 maatse tongen,  2 ondermaatse,  2 grondels , een zeebaarsje en botjes…. ik denk tussen de 20 en 25 . Ik heb deze avond dus echt niet stil gezeten , vis genoeg . Maar ja , die mooie tongen he …….

Met visvriendelijke groet . Eldert

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 20, 2022

  Antwoord

  Ha Eldert, weer een mooie afsluiter van de vakantie!
  Wat die luchtdruk betreft, heb ik ook al eens iets over gehoord en net als jij ben ik daar sceptisch over, maar wie weet?
  Ik geloof ook niet in krabben en andere onzin, als te veel zoete aanvoer, de vis zwemt op de grond!
  We houden het maar gewoon op de vette en magere jaren!
  Jij kan weer een tongetje eten!

  Groetjes Peter

 2. Leen > augustus 20, 2022

  Antwoord

  Hoi eldert
  Dat is toch een mooie afsluiting van de vakantie
  Groetjes,leen

 3. Nico > augustus 20, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert. Toch nog op de laatste vakantie dag vis gevangen niet verkeerd. En verschillende vissen ook nog en daarvan leuke foto’s van gemaakt. Ook nog mooie Tongen voor het pan en dus eet smakelijk alvast. En met ook een leuk verslagje er bij nu maar hopen. Dat dan de Tongen aan de kant gaan komen zodat we allemaal wat kunnen gaan vangen.

  Groetjes. Nico

 4. Stefan > augustus 20, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, al met al niet heel verkeerd, lekker actie gehad op de toppen heel de avond en een paar maatse tongen gevangen, dat ze mogen smaken! De echte cracks weten hun visje meestal wel te vangen en dat heb jij weer eens bewezen! Ik presteer ook beter met een lage luchtdruk overigens🤪
  Groeten, Stefan

 5. Jack jozen > augustus 20, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert
  Dst is nog eens een afsluiting van je vakantie je hebt weer eens laten zien hoe het moet jammer dat je aas op was anders had er nog wel meer in gezeten je had schijnbaar daar ook niet zo veel last van crab want die lusten je aas ook .Maar je hebt toch weer 3 stuks voor het panneke je hebt er ook mooie fotos bij geplaast al bij al een mooi verhaal hoplijk komt het nog allemaal goed met de tong.
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Henry > augustus 21, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert,
  Ik heb gelukkig altijd vakantie maar een visdag afsluiten met 3 maatse tongen vanuit de Waterweg daar wordt ik toch wel efkes vrolijk van, dat begint bijna op ’n klein wereldwonderke te lijken. We proberen inderdaad altijd wel ’n oorzaak te vinden voor de bedroevende vangsten van de laatste tijd maar dat zal net zo moeilijk zijn als om het plekje te vinden waar de vis zwemt als je wil gaan hengelen. Jouw visserij aan de waterkant is prima verlopen, met regelmaat rammels op de toppen, ook al is de vis merendeels ondermaats, toch ben je lekker bezig en de uiteindelijke buit drie maatse tongen, da’s gewoon genieten met ’n grote G !!! Na zo’n leuk verslag wordt de zin om af te reizen naar de waterkant weer ’n stuk aantrekkelijker.
  Voor je volgende visserij wederom veel plezier en nog meer maatse vis.
  Groetjes, Henry

 7. Eldert > augustus 21, 2022

  Antwoord

  Heren van het goede leven
  Bedankt weer voor de leuke reacties .
  Die 3 maatse tongen kwamen heel goed uit voor de bbq gisteren . Als een engeltje die op je .. …. .
  @jack, krabben zaten er nog massaal hoor . Alle haken waar geen vis aan zat waren kaal. Dat was ook wel een reden dat m’n aas al vroeg op was . Maar ja , de prijs van dat aas is ook met de inflatie mee gegaan. Dit jaar moet ik al 26 euro neertellen voor 4 onsjes zagers .
  En Stefan , die luchtdruk van jou , dat heb jezelf in de hand he . Een keer extra blazen kan wonderen doen .
  Nico , fijn dat jij de foto’s nog mooi vond . Zelf vond ik ze tegenvallen deze keer . Maar ja , de ene keer lukt het beter als se andere keer . Dat is met vis congenitale ook zo .
  Groeten Eldert

 8. Eldert > augustus 21, 2022

  Antwoord

  Vis vangen bedoel ik nico.

 9. hugo > augustus 21, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Je hebt je zo te zien niet verveeld daar aan de WW. Als je de dag van vandaag 3 maatse tongen mee naar huis mag nemen ben je bij de betere vissers hoor. Vakantie gedaan en weer naar het werk man….., daar heb ik als gepensioneerde geen last meer van altijd vakantie ha ha. Zou van de week ook nog eens een poging willen gaan wagen voor ik naar Spanje vertrek. Rammelde toppen toegewenst bij je volgende sessie met veel maatse scheefsmoeltjes.

  Grts Hugo

 10. Gino > augustus 21, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Dat is mooi de vakantie afsluiten met nog een vissessie. Je heb in ieder geval je plezier gehad en de nodige aanbeten. Wat maatse tongen voor de pan is wat de avond toch perfect maakt. Ik heb altijd wel vis drang is het nu lage of hoge druk speelt bij mij eigenlijk geen rol😂😂.
  Succes bij de volgende
  Grtjs Gino

 11. ies > augustus 21, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, dat is weer gewoon lekker vissen, regelmatig beet af en toe vis en zelfs tongen aan de maat, gewoon lekker bezig dus en tja de hele natuur hangt samen en alles heeft zijn invloed. Laten we wel wezen met hoge druk heb je zomers heerlijk weer en zit je liever met een kouwe klets aan de waterkant dan dat je werkt bijvoorbeeld en met een lagedruk uhhh geloof dat ik daar de fout in ga, nah ja het was weer een top verslag waar bij het positieve weer de overhand krijgt en ook ik er weer zin in krijg. Uiteraard voor de volgende sessie iets meer maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *