Home Visgids Oosterschelde Baarzen met de boot

Baarzen met de boot

Advertenties


Hallo Peter, We hebben er ruim 1.5 weekje opzitten en de vermoeidheid begint nu echt toe te slaan. Vakantie? Ja maar niet voor Zeebaarsvissers. Ik heb in totaal ruim 250 Zeebaarzen aan boord gehad waarvan natuurlijk ook weer een deel weer terug is gezet, maar alle mooie maatse zijn reeds ingevroren en onderverdeeld in de familie en kennissenkring en er is zelfs al een deel verorberd. We mogen terug kijken op een paar mooie dagen. Deze dagen hebben ons zodanig verwend dat we zaterdag al gingen klagen toen we er maar 50 aan boord hadden op 1 nachtje (ja echt belachelijk van ons zelf, maar zo zijn mensen he). De GT9 Shad was veruit koploper, al hebben de we magie van de roze doorbroken, we vingen op alle kleuren. Nu ben ik maandag en dinsdagavond nog in m’n eentje even het water opgegaan, maar kwam niet verder dan een keer 5 en een keer 9 net maatse vissen.

Baarzen met de boot

En dat was telkens binnen een uur, daarna was de beet er uit, dus wipte ik het anker er maar weer uit en zocht de haven op. Enkele kennissen van me vissen met zagers op de bodem en wisten eigenlijk mooiere vissen te vangen dan wij, wel iets minder in aantal, maar van groot formaat. Mijn voorkeur gaat daar niet naar uit, ik blijf bij mijn kustaas, dat is in mijn ogen gewoon mooier dan. Telkens die grote klappen op je superlicht materiaal; Er bestaat niets mooier.

Baarzen met de boot 

Uiteraard weet ik dat die mannen ook van hun visserijtje genieten, dus ieders keus mag gerespecteerd worden, niet waar? Ik heb nu nog een paar tripjes op mijn lijstje staan, maar dat wordt meer pionieren, dus hoe dat afloopt lees je in een volgend verslagje.

Baarzen met de boot

Oh ja: Ik kreeg via jou stie echt leuke reacties en veel vragen en probeer alles zo goed mogelijk te beantwoorden. Er zijn mensen die dat nog niet genoeg vinden en vragen mij om ze een dagje mee te nemen op een huurboot waarbij ze dan ook wel een deel van willen meebetalen. Uiteraard is dat geen netjes voorstel. Ik ga geen boot huren voor andere mensen en mezelf op onkosten jagen. Hopelijk begrijpt de gemiddelde mens dat volkomen en worden dergelijke voorstellen niet meer gedaan. Mensen die het zeebaarsvissen eek keer willen proeven en zien en ook zelf doen wil ik gerust eens meenemen op mijn eigen boot, uiteraard tegen een n.o.t.k. vergoeding.

Groetjes en tot de volgende ronde.

Hans van Burg

Prostaff St.Croix Team

www.hengelsportvanderpoel.nl

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Rachid > juli 28, 2010

  Antwoord

  Hoi Hans,

  Ik wil graag ingaan op jouw aanboud om iemand een keertje mee te nemen op je eigen boot. Ik vis vaak vanaf de kant op zeebaars maar dit jaar zijn de vangsten voor mijn erg slecht. Ik ga graag op korte termijn een keertje mee, uiteraard tegen een vergoeding. Laat me via de mail weten wanneer ik meekan en voor hoeveel.

  alvast bedankt en goede vangsten

  Rachid

 2. Hans van Burg > juli 28, 2010

  Antwoord

  Hey Rachid,

  Ik weet niet of mijn mailtje is aangekomen, reageer anders op [email protected]

  Groetjes
  Hans

 3. ronnie > juli 31, 2010

  Antwoord

  hallo ik wil samen met een vriend van mij met de boot mee om specifiek op zeebaars tevissen nu zag ik dat u dat evt deed ik wil graag wat reseveren en il er gewoon voor betalen kunt u mij wat laten weten en vanaf waar de boot vertrekt kom zelf uit denhaag groetjes ronnie

 4. Rachid > juli 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Hans,

  Ik wil jou en en je vismaat Mick nog even bedanken voor het vistripje. Ik heb er veel van opgestoken en weer wat extra gevoel gekweekt voor de zeebaars. Ik zal hier in de buurt van vlissingen nog eens extra mijn best doen om te ontdekken op welke manier en plek ik ze moet vangen. Succes verder

  groetjes Rachid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *