Home Gastvissers Stefan schollenjacht

Stefan schollenjacht

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Jeff en ik hadden vandaag afgesproken om weer eens samen op het stekkie aan de Schelde te proberen wat platvis te vangen.

Vorige week was hij daar al met zijn kids en Kees en Rob en viel de vangst zwaar tegen. Ik stond zelf te popelen om revanche te nemen, maar Jeff had er een hard hoofd in, kwam waarschijnlijk omdat ie maar 3 uurtjes geslapen had…

We stapten in Bergen op Zoom in zijn auto en ook d’n Dre mocht gezellig mee. Rond 08.15 uur gingen de onderlijnen een dikke honderd meter de rivier in en eigenlijk van meet af aan was er actie op de toppen.

 

 

Er kwamen wat grondels en botjes binnen met de eerste draaien en al snel vingen we ook wat scholletjes, hier kwamen we voor! De toppen bleven maar rammelen, de grondels zaten er volop maar ook zeker de scholletjes kwamen gestaag binnen en een enkel botje.

 

 

Chef Jeff had de BBQ meegenomen en ik het eten, want honger kregen we er al snel van! Er werden wat broodjes hamburger naar binnen gewerkt!

 

 

Hierna konden we weer gestaag verder met visjes vangen, er zat niets maats tussen maar we vermaakten ons uitstekend!

We bewaarden wat visjes in onze bak en maakten tussendoor even een foto alvorens we ze vrij lieten en de bak opnieuw gevuld kon worden.

 

 

De grootste scholletjes waren 24/25 cm. en het kleinste botje hebben we ook op de foto gezet.

 

 

Al met al hebben we samen 13 scholletjes gevangen, zo’n 10 botjes en zo’n 30 grondels.

Echt leuk zo, die scholletjes en het fantaseren over maatse schollen nam uiteraard drastische vormen aan… Helaas overdag hier nog geen verdwaald tongetje, er moet nog wel iets te wensen over blijven voor de volgende keer!

 

Het was weer gezellig!

 

Groeten, Stefan

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > juni 6, 2022

  Antwoord

  Stefan en Jeff, weer een leuke visdag, met zoals we weten, de gebruikelijke vissen en natuurlijk blijven we hopen, dat jullie er eens met maatse schollen uitkomen, zal vast nog eens gebeuren?
  Jeff, wat ben je toch een bikkel en wat heb jij toch uithoudingsvermogen vermogen!
  Chapeau mannen.
  Grtjes Peter

 2. Leen > juni 6, 2022

  Antwoord

  Stefan en Jeff
  Leuk verslag met leuke foto’s
  Toch aardig wat platvissen gevangen
  Groetjes,leen

 3. Gino > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff,

  Ik zie dat het weer beter was dan de avond ervoor, pff🥴
  Leuke dat jullie favo vis weer van de partij was helaas jammer blijven ze nog te klein. Nog wat voor de honger meegenomen dat was weer genieten geblazen toch?
  Je zal Jeff wel wakker moeten houden hebben denk, bwah… 3,5h slapen na de vorige sessie dan ben je echt verslaafd aan de hobby.
  Op naar de volgende sessie zou ik zeggen en nog succes verder.
  Grtjs Gino

 4. Henry > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Een.leuk verslag van jullie visserij aan de Schelde. Ook hier nog een kraamkamer van kleine vis maar zoals al eerder gezegd, toch met regelmaat actie op de toppen en daar is het uiteindelijk toch om te doen. We zullen efkes geduld moeten hebben om onze buikjes te kunnen vullen met zelf gevangen vis maar dat gaat komende zomer zeker en vast nog lukken. Hier en daar worden al enkele leuke maatse tongen gehaakt dus we gaan positief denkend richting de zomer. Voor je volgende sessie wederom veel plezier en goede vangst.
  Groetjes, Henry

 5. Jack jozen > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff
  Het lijkt inderdaad wel een kraam kamer misschien is het dan ook wel of het ligt misschien wel dat werken aan de sluizen .Maar de foto,s zijn in ieder geval prachtig gelukt en je had mooi weer en lol onder elkaar dan heb je al bij al toch wel een geniet dag op naar de vogende sessie.
  Groetjes Jack

 6. Nico > juni 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff. Lekker er samen op uit gegaan en dan ook nog vis gevangen. Jammer van die kleine vissen en hopelijk komen er toch nog mooie schollen naar boven een keer. Ook heb je van jullie vissessie leuke foto’s van genomen en met een leuk verslag er bij. Voor de volgende keer weer heel veel succes toegewenst.

  Groetjes. Nico

 7. ies > juni 7, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, duidelijk qua weer en beet op de toppen een betere dag als Jeff de dag ervoor had, pffff 3,5 uur slaap, moet er niet aan denken, dat begint op werken te lijken. Vreemd dat de tongetjes daar nog niet thuis geven maar neem aan dat ook wel snel zal gebeuren. Veel succes voor volgende sessie.
  Groetjes Ies

 8. Eldert > juni 7, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan en Jeff
  Een pup is ook niet gelijk groot he . Dat heeft zijn tijd nodig en zo is dat met die schollen ook zo . Geduld . Geduld is een schone zaak . Maar o , als het zover is .. …..zwijmel zwijmel.
  Groet Eldert

 9. hugo > juni 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Schollen Meppers,

  Toch weer wat van jullie favoriete soort gevangen, nu nog wat grotere en jullie zijn vertrokken he!
  Jeff je bent een volharder daarom heb je zeker het visvirus gekregen man….. en daar zijn geen vaccins tegen bestand hoor! Spijtig dat jullie niet wat tongen hebben kunnen vangen maar dat komt nog wel. Wat een luxe hebben jullie toch een eigen Jeff kok die mee gaat, ga die ook eens reserveren ha ha. Rammelende toppen en wat maatse tongen bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 10. Frank > juni 9, 2022

  Antwoord

  Hoi Steffan en Jeff.
  Vissen en ondertussen een BBQ doen dat is nog niet zo gek.
  Kan niet slecht zijn,lekker eten en ondertussen Scholletjes vangen.
  Dat de visjes klein zijn heb je niet te kiezen,maar ze zitten er wel.
  Goed gedaan mannen.
  Groetjes Frank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *