Home Gastvissers Stefan, kantvissen Oosterschelde

Stefan, kantvissen Oosterschelde

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Ik vind het altijd wel leuk om eens iets nieuws te proberen, dat had ik al toen ik jong was en ik fietste destijds ook werkelijk overal naartoe waar water was en gevist kon worden. Nu, met een auto, is dat een stuk makkelijker geworden. Vandaag was de planning om eerst bij Bruinisse nog wat extra aas te steken, ook in het kader van wat wijzer te worden, nou, dat is gelukt, en daarna voor het eerst in de Oosterschelde te gaan vissen bij de Zeelandbrug. Rond 11.00 uur mijn bivak opgeslagen tussen de Zeelandbrug en Colijnsplaat bij het monument van de verdronken dorpen. Indrukwekkend stukje geschiedenis natuurlijk, kreeg ik er gewoon gratis bij.

Stefan, kantvissen Oosterschelde

Gewoon weer stug 3 hengels opgetuigd, gek als ik ben en gaan met die banaan. Als onderlijnen had ik diverse platvis constructies, 1 met 3 stalen afhouders, 1 met 3 oranje klikafhouders en een onderlijn met 3 wapperlijntjes. Sommige voorzien van kraaltjes, andere niet. Gelijk de 1e draai hatsikidee een scharretje van 24 cm.

Stefan, kantvissen Oosterschelde

Gek zeg, zou het dan vandaag allemaal gebeuren en heb ik een magische plek gevonden? Nee hoor, ik weet zelf ook wel dat dat onzin is, maar gelijk van de 0 af is wel lekker. Ik merkte dat de activiteiten van vriend krab hier wat wisselend waren, dan lege haken en daarna weer onaangeroerd retour. Dat maakt het lastig in te schatten hoe vaak binnen te draaien, maar ik koos er voor het toch regelmatig te doen en het aas te verversen. Het kan op deze plek lekker hard stromen zeg, met als gevolg helaas hele plukken vuil (zeegras, wier, plastic troep) op de onderlijnen, nou ja, vooral er boven eigenlijk, dat was wel even minder, maar goed, dat hoort er hier blijkbaar bij. Met bootvissen vorig jaar aan de banjaard was dit ook heel erg en van hetzelfde spul. Heb met opkomend tij kunnen vissen, denk dat het rond 14.15 uur hoog was, en daarna nog een stukje afgaand tot 15.30 uur. Toen was het mooi geweest. Rond 15.00 uur ving ik nog een 2e scharretje van 25 cm.

Stefan, kantvissen Oosterschelde

Ze zagen er allebij netjes en wat dikjes uit, maar heb ze toch gesommeerd wat verder te groeien en een ander keertje kennis te maken met de pan van een collega. Al met al een leuk dagje weer zo en best een leuke kennismaking met de Oosterschelde. Nu wordt er voorlopig even niet meer gevist door mij en hoop ik de komende weken jullie verslagen te kunnen lezen. Ik wens iedereen veel suc6, hopelijk wordt het weer wat rustiger en de vangsten wat beter.

Groetjes,

Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 22, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, echt leuk dat pionieren van je! Zo lezen we nog eens wat.
  Wat de 3 hengels betreft, daar is een wet voor, dat je normaal gesproken maar met 2 hengels per persoon mag vissen en de boetes zijn naar mijn weten niet mals en ook je materiaal kan beschouwd worden als stroperijwerktuig en worden afgenomen.
  Nou zijn er bepaalde zaken waarmee je het mag omzeilen. Vroeger had je het zogenaamde concentje voor de kustvisserij, om met meer dan 2 hengels te mogen vissen en nu heb je bij sportvisserij Nederland, naast de nacht vergunning ook een 3 hengel vergunning en helaas denken de vele vissers die hier gebruik van maken, dat ze hier overal mee mogen vissen, maar dat is beslist niet zo! In de app, die in plaats van het boekje is gekomen, lees je precies waar het wel en niet mag. Dan blijkt dat het meer voor de karpervissers is, dan voor de zeevissers!
  Ik hoop niet dat je het opvat als kritiek naar jou, maar dat is het beslist niet, maar meer een tip. Ik heb al veel naast mensen gestaan met 3 hengels en heb meer ergernis bij mij en hun gezien dan vis en ik beweer dan ook, dat je met 2 hengels meer vis vangt dan met 3, vanaf de kant. Kijk wat je er zelf mee doet?
  Hopelijk komen er nog vakanties voor je in de betere visperiodes?

  Groetjes Peter

 2. henk willems > februari 22, 2020

  Antwoord

  hallo stefan

  jammer dat je visperiode erop zit
  ik heb jaren een sta caravan gehad bij de oosterschelde ,maar ben van ellende steeds naar de nieuwe waterweg gereden omdat de o schlede dood leek, wij hebben er nooit fatsoenlijk kunnen vangen
  hopelijk heb je weer tijd als de zomervis gearriveerd is

  groet henk i van de drie limburgers

 3. Stefan Groenheide > februari 22, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, dat van die 3 hengels wist ik niet, ik twijfelde wel een beetje. Ben heel blij dat je het aan geeft en voortaan vis ik gewoon met 2 hengels. Het is met hevige stroming ook niet erg eenvoudig hoor en ook eigenlijk te hard werken.

 4. hugo > februari 22, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefaan,

  Wat ben jij een volhouder man,je bent weer een ervaring rijker geworden…dat het niet meer is wat het ooit geweest is aan de Oosterschelde!!Je hebt er toch nog 2 scharretjes weten te verschalken.Wat Peter vertelt wat betreft 3 lijnen is wel waar want de boetes zijn niet min hoor.Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 5. Nico > februari 22, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Alweer een mooi verslag gemaakt van een andere stek en dan toch twee scharren vangen is ook mooi mee genomen. Heb je daar geen onderlijnen verspeeld soms heeft daar eens gestaan en toen veel vast gezeten.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 6. Jacco > februari 22, 2020

  Antwoord

  Ter info!
  Met een vispas mag je met max 2 hengels tegelijk vissen. Tot je besluit om een 3e hengel toestemming er bij te kopen.
  Daarnaast is nachtvissen ook uitsluitend toegestaan met een nachtvis toestemming.

  Nu is het wel dat je op de zeegangen zoals wester en oosterschelde en waterweg tot, en hier twijfel ik een klein beetje, zal het eens nazoeken, vrij mag vissen. Dus zonder vispas!
  Op de waterweg ligt de grens bij het havenhoofd van Maassluis.
  Waar de evt grenzen liggen op de ooster en westerschelde wordt nagezocht😅

 7. Stefan Groenheide > februari 22, 2020

  Antwoord

  Hey Nico, heb daar 1 onderlijn verspeeld, die liep vast vanwege combinatie enorm harde stroming en verschrikkelijk hoop zee sla in lijn, dat was een uur na hoog toen het afgaand water was. Dit is altijd spannend op een vreemde stek, maar viel gelukkig mee. 2 scharren op 4,5 uur vistijd is misschien niet eens heel slecht, je vraagt je af wat je hier dan in de goede tijd vangt……

 8. Frank > februari 22, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Je kan beter een lijntje klaar hangen. Indraaien, lijntje afdoen, nieuwe lijntje eraan ,gooien. Op uw gemak lijntje beazen,draaien,af,aan,gooi,…niet vergeten te drinken.😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.