Home Gastvissers Baarzen met Jack, Sjaak en Mario

Baarzen met Jack, Sjaak en Mario

Advertenties


Hoi Sportvissers,

Verleden week vrijdag bestelde ik onze zagers bij Dixhoorn te Yerseke, 2 kg. mooie steekzagers aangevuld met 2 kg. kakelverse mesheften. Zaterdagavond ging ik samen met m’n maatjes Sjaak & Mario tijdens een strandsessie gericht achter baars aan. De gehele dag angstvallig de diverse weersites in de gaten gehouden,… geen verbetering merkbaar, het ging waaien, en hard ook. Toen we omstreeks een uur of negen onze snoet over de duin staken werd al snel duidelijk dat het op de beoogde stek niets zou worden, werkelijk loeiharde wind met een branding die vissen onmogelijk zou maken. Uitwijken naar een alternatieve stek dus, hier zouden we min of meer beschut staan achter de hoge duinen, doch hadden we ook hier echt wel wind genoeg. Bij het avond schemer gingen de onderlijnen dus te water, gezien de harde wind met daarbij horende stroming waren we genoodzaakt te ankeren, niet mijn favoriete manier van zeebaarsvissen maar goed, nood breekt wet zeg maar. We hadden laagwater omstreeks een uur of één, tot dan gebeurde er nauwelijks wat, alleen Mario wist een flinke bot te vangen. Het water was een half uurtje aan het opkomen toen Sjaak de spits afbeet, een mooie baars van net geen 60 cm was zijn deel.

Baarzen met Jack, Sjaak en Mario

Niet zo gek veel later mocht ik ook, een iets kleiner exemplaar maar ook deze vis ging de halve meter netjes voorbij. Met deze twee vissen kwam de hoop op een avond vol vis weer terug want in alle eerlijkheid, als je op een uitwijkstek gedurende vier uur amper een aanbeet te zien krijgt gaat het vertrouwen toch wel wankelen.

Baarzen met Jack, Sjaak en Mario

Na de vangst van deze twee vissen werd het terug erg stil, het zal toch al niet gedaan zijn vreesden we. Omstreeks drie uur had Sjaak er genoeg van en ging inpakken, we hadden nog een berg aas over dus besloten Mario en ik nog even door te gaan. Net toen Sjaak afscheid nam kreeg Mario een harde aanbeet die hij helaas miste, kort hierna ving ik een baarsje van een cm. of 30,… misschien toch nog? Van zodra de ochtendschemer in de lucht kwam ging het helemaal los, aanbeet na aanbeet, botten en baarzen. De baarzen waren veelal klein doch draaiden we geregeld mooie maatse vissen tot een cm. of 50. Rond vijf uur, het aas was ondertussen al flink geslonken, kreeg Mario een waanzinnig harde aanbeet, ik wist niet dat een Power Aero zo diep kan buigen. Direct hierna viel zijn lijn volledig slap, ik schat dat hij wel dertig slagen moest draaien vooraleer hij contact kreeg,… de baars beukte op zijn hengel, spanning houdend op de lijn moest hij enkele malen kniediep het water in om dan langzaam terug enkele meters te winnen,… wat een gevecht!!! Na minuten lange spanning kon de vis eindelijk door de branding getakeld worden,… Het resultaat, een PR voor Mario waar hij volgens mij nog steeds niet helemaal van bekomen is.

Baarzen met Jack, Sjaak en Mario

Monstervis voor Mario

80 cm. bij 5.1kg.

Baarzen met Jack, Sjaak en Mario

Merk dat de smile op m’n maat zijn gezicht bijna net zo breed is als de baars lang. Schitterend gedaan vriend, een dikke proficiat !!! Kort samengevat, Mario’s monster maakte van deze baarstrip een sessie om nooit te vergeten, maar ook zonder deze joekel was het een meer dan geslaagde avond – nacht – ochtend. We vingen alles samen 16 baarzen waarvan 7 ondermaats, het aantal botten heb ik niet bijgehouden maar dat zal ook wel zoiets geweest zijn. ‘t was geweldig, bedankt maatjes

groetjes, Jack Peelman

Pro-Staff St. Croix

Hengelsport Van der Poel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Jack en kornuiten,
  wat een fantastisch verslag alweer!
  Met erg mooie vissen, jammer dat de meetlat op de foto ontbreekt.

  Groetjes peter

 2. Jack > juni 12, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Zoals je kan zien aan de laatste foto is deze niet van geweldige kwaliteit, toen Sjaak naar huis ging vetrok niet alleen onze vismaat maar ook cameraman van dienst. De foto van Mario is genomen met mijn mobieltje waar gelukkig ook een fototoestel opzit. Ik heb wel een foto van de vis met meetlint maar deze is wel zo onduidelijk. Hoe dan ook, ik stuur ‘m vanavond nog jou richting uit. Mogelijk vindt je de foto toch bruikbaar en komt mijn maat in aanmerking voor de kanjercompetitie.

  Groetjes,
  Jack

 3. meunenmaaier > juni 12, 2012

  Antwoord

  Hoi Jack,

  wat een mooie vis zeg! een memorabele nacht zo te lezen! Mooi verslag!
  In Noord Holland zitten ze nog niet echt dik…heb er tot nu 3 gevangen op 5 sessies en de grootste was 35cm 🙁

  Ik ga in juli de kant van zeeland op om 2 a 3 dagen daar de stranden onveilig te maken 😉
  Dacht aan t stuk tussen domburg en westkapelle…of heb je een betere tip 😉

  gr!

 4. Jack > juni 12, 2012

  Antwoord

  Peter,

  Ik besef dat m’n reactie wat ondoordacht was, uiteraard is de kanjercompetitie uitsluitend voor schrijvers op de site.
  De foto met meetlint is in alle geval jou richting uit gestuurd.

  groetjes,
  Jack

 5. Jack > juni 12, 2012

  Antwoord

  @ meunenmaaier,

  Als je richting zeeland gaat laat me dan een seintje, ik bezorg je dan actuele vangstinfo of we gaan een keer samen.

  groetjes,
  Jack

 6. meunenmaaier > juni 12, 2012

  Antwoord

  Hoi Jack,

  dank je wel voor de feedback ! hartelijk dank. Zal t je laten weten tzt!

  gr!

 7. maup > juni 13, 2012

  Antwoord

  Hoi Jack,

  je hebt altijd baas boven baas,mooie vissen zeg.

  groetjes Maup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *