Home Gastvissers Vissen op Geep aan Neeltje Jans

Vissen op Geep aan Neeltje Jans

Advertenties

Peter,

Gisteren lekker met collega’s gaan gepen naar Neeltje Jans. Vol goede moed rond 09.00u begonnen. Het was laag water. Iedereen van ons groepje gebruikte stripjes zalm als aas en iedereen viste met “sigaar-dobbers” van 40 à 60 gram. Al vlug kon Jan een geep aan de haak slaan, wat ons natuurlijk ook goede moed gaf.

Neeltje Jans

En inderdaad, eventjes later kon ik er ook eentje vangen.

Neeltje Jans Neeltje Jans

Omstreeks 11.00u had Jan er twee, net zoals mezelf.

 Neeltje Jans

Blijdschap om de tweede geep

Neeltje Jans

De zon was ook reeds van de partij en iedereen van ons dacht dat het wel ging gaan los komen. De dobbers waren lekker aan het driften. Maar het viel stil. Niemand kon nog een visje vangen. Er stonden toch wel veel vissers maar niemand kon nog een geepje vangen. Velen probeerden door te lepelen alsnog een geep te strikken, maar ook dit systeem wou niet lukken. Eentje was wel goed aan het vangen, en dat was volgens ons de reden dat er niet meer gevangen werd. Er was een zeehond zijn buikje aan het rond eten in “ons” viswater. Met regelmaat zagen we hem boven water komen met geep tussen de tanden. Tja, waarschijnlijk als er zo een zeehond aan het jagen is, is het niet de moment voor de geep om zelf te gaan azen… Daar die zeehond de vis voor onze neus kwam wegvissen bleven de aanbeten uit. Toch wist Wilfried D’Haeze van het team van Berkley ( Pure Fishing NL ) er toch nog één aan de haak te slaan.

Neeltje Jans

Verre worpen lonen soms

Het was duidelijk dat Wilfried zijn dobber een stukje verder dan ons kon werpen en net daar wist hij alsnog een aanbeet te verzilveren. Hij vistte met een Penn molen, type Sargus 4000. Na deze eens te proberen en te voelen moet ik toegeven dat dit een betaalbaar en degelijk alternatief is ter vervanging van mijn iets ouder model (Shimano Sea Spin, 15jaartjes oud en veel gebruikt). Deze Penn-molen die licht van gewicht is en tevens héél goed werpt en soepel indraait heeft een performante slip die perfect in te stellen is. Een droom voor een dagje geep-vissen…. (en/of zeebaarzen). En misschien omdat het binnenkort vaderkesdag is, zou dat ook…… 😉 Maar ondanks zijn verre worpen kon Wilfried ook geen geep meer aan de haak slaan en bij hoog water hebben we dan onze visdag maar voor bekeken gehouden. Al bij al toch een leuke, gezellige dag en zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk kunnen we dan wat meer geepjes strikken…….

 

Groetjes, Ronny

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > mei 27, 2010

    Antwoord

    Hoi Ronny en Collega’s, een leuke sessie en een mooie compilatie van het geepvissen!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *