Home Strand en kantvisserij Vissen op Haai vanaf de kant, Baaiweg

Vissen op Haai vanaf de kant, Baaiweg

Advertenties

Gisteren avond rond de klok van 7, was ik bij Richard, in Steenbergen, om hem op te pikken, voor een gezellig avondje vissen. Het was weer een tijdje geleden, dus we hadden veel bij te praten in de auto en dat maakt het rijden van een afstand van 90 km, tot een peuleschilletje, omdat de tijd gewoon vliegt, als het gezellig is. Net na de klok van 8, vliegen onze lijnen richting horizon, op de ene spoel wiphlash 12/100ste en op de andere strenn 16/100ste, met een voorslag van 25/100ste fireline. Als onderlijn gebruik ik weer 2 lijntjes met korte dwarrels en mijn beaasde derde lijn is een paternoster met afhouders, allemaal met haaklijn 9,1 kg amnesia en haakje 6. We beginnen, zoals inmiddels gebruikelijk, om te proosten op een gezellige visrijke avond.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

We zijn begonnen net na hoogwater en dan weet ik inmiddels dat je het eerste uur leuk kan vangen en dan als de gierende stroming heerst is het een paar uur wat minder en rond laag zou het moeten gebeuren, als het zo gaat, als meestal! De eerste keer dat we binnen draaien is het nog niets, maar als ik mijn beide hengels heb ingeworpen, standaard, een kort bij en de andere knallen, krijg ik me toch een beet, niet normaal meer en ik roep keihard, Haai! Richard komt gelijk aanrennen, terwijl ik bezig ben en hij beaamt nog, sjonge, wat een mooie beet, dat je statief is blijven staan, ongelooflijk en ik vertel, dat ik het niet ga redden, met deze vis, omdat hij werkelijk telkens een run maakt en dan zwemt hij ook vast in de stenen glooiing, die met laagwater bloot komt, maar doordat hij zo te keer gaat, zwemt hij weer los en hij schiet van links naar rechts door het water en als hij in de branding ligt, ga ik hem ophalen, hij is niet naar boven te trekken met de hengel. Wat een geweldige vis en wat is hij groot.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Hij meet ruim 90 cm, maar het is improviseren, omdat ik geen lange meetlat bij heb!

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

En zoals zo’n geweldige sportvis het verdient, krijgt hij ook weer na onze bewondering de vrijheid terug.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

In alle ontstane commotie, heb ik mijn andere hengel niet meer in de gaten gehad en ik heb dus de beet gemist, maar het voelt wel als vis en de eerste maatse tong is ook weer een feit.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Ook Richard zijn hengel staat krom, bij het indraaien, dus ik ga kijken en ook hij vangt zijn eerste tong.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Dan gaat het bij mij erg snel, heb weer een echte haaien aanbeet, niet normaal meer. Als je binnen draait, merk je dit alleen bij een haai en een pijlstaartrog, deze explosieve kracht en als ze een run maken, moet je echt blij zijn dat er stevige dyneema op je molen zit, bij nylon van om en nabij de 10kg trekkracht, ben je gewoon je onderlijn met vis en al kwijt! Deze loopt weer vast in de stenen glooing en op het moment dat hij weer los zwemt, verlies ik de vis, wat een beetje balen is, tja als de onderlijn aan de kant is, blijkt de haak recht te zijn, dat is het risico, met een klein haakje.

Ik heb niet veel tijd om er over na te denken, het gaat even helemaal loos bij mij.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Dan komt de volle stroming erin en komt er een beetloze periode, met ook erg veel regen en onweer op afstand.

Het zou tegen 02.30u laagwater zijn en om 01.30u komt de beet er weer in, niet echt veel, gewoon regelmatig een visje en ik begin met een doubletje en daarna een single.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Daarna hoor ik wat gefluit bij Richard en als ik naar hem toe loop, weet ik al dat er wat mis is en inderdaad zijn top van de ene hengel is gebroken, ik bied hem aan om mijn reserve hengel te gebruiken, die in de auto ligt, maar daar wil hij niet van weten, ik vang ze wel met een hengel zegt hij en op dat moment heeft hij ook een erg mooie beet en hij zegt, voelt goed aan, als hij aan het draaien is en het is een doublet mooie tong.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Hij is nu al tevreden over de vangst vertelt hij, dus dat is mooi!

We verwachten veel van het komende water en even lijkt het erop dat ze weer gaan beginnen, ik krijg wat beetjes en vang mijn eerste ondermaatse hier.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Even gaat het ook best goed, ik vang er nog 3 achter elkaar, net aan de maat.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Dan valt het weer stil en Richard weet helemaal niets meer te vangen. Inmiddels is het al na 3 uur en we spreken af dat we om 4 uur weer gaan rijden, maar dan krijg ik weer zo’n mooie aanbeet en ik schreeuw weer, Haai en deze keer moet Richard me helpen, omdat dit exemplaar in mijn andere lijn is gezwommen en de laatste meters kan ik hem niet meer draaien, dus Richard houd mijn hengel vast en ik haal hem met mijn waadpak uit de branding en deze lijkt nog groter, dan de eerste en is tevens mijn 2e vis gevangen op de afhouders, alle andere op de korte dwarrellijn.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Hij is ongeveer van hetzelfde formaat als de eerste. Daarna besluiten we op te ruimen en er zit nog een tong aan mijn laatste hengel.

West kapelle Baaiweg, samen met Richard

Dan zitten we al weer snel in de auto en Richard neemt ook een leuk maal tong mee huiswaarts waar hij erg blij mee is, wat mij ook weer blij maakt. We hebben voor mijn doen een marathon gevist, dit ben ik niet meer gewend, 8 uur achter die hengels staan turen, maar het is erg goed bevallen, alleen de vangst zou beter kunnen, al hebben die haaien veel goed gemaakt, dat vind ik nu kicken en niet die kleine ondermaatse visjes vangen. Het gezelschap was weer fantastisch en ik denk dat Richard een volgende maal beter voor de dag komt, als hij zijn molens van goede gevlochten lijn heeft voorzien, wat eigenlijk een must is, op plaatsen als deze. Ik heb trouwens deze maal maar 1 lijntje verspeeld en Richard een paar meer! Hopelijk gaat het vissen a.s vrijdagavond door met onze sponsor Northseacharters

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

18 reacties

 1. Leo > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Hey Peet,

  Je weet dat ze er zitten, maar dat je er dan ook nog een vangt is natuurlijk schitterend!
  Chapeau!

  groet, Leo

 2. Huib > augustus 23, 2011

  Antwoord

  geweldig gedaan! knap dat je de haai hebt kunnen landen op een haakje6! Groet, Huib

 3. Richard > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Mooi verslag weer van een gezellige avond vissen

  Richard

 4. Pim > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Super zeg, Ik hoop ook nog eens zo’n haai te kunnen vangen in het Nederlandse water!
  Erg mooi verslag ook!
  Succes vrijdag.

  Groeten Pim

 5. Leo > augustus 23, 2011

  Antwoord

  …niet verkeerd Peter als je terug komt van boodschappen doen en er zit nog zo’n Haaitje aan..:)

  Leo

 6. Paul > augustus 23, 2011

  Antwoord

  “alleen de vangst zou beter kunnen”

  Tel toch zo even snel 15 tongen en 2 haaien. Goed hoor!

  Gr.

  Paul

 7. Peter(Fishguppy) > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Hallo jongens, iedereen bedankt voor de leuke reactie.
  Het blijft vissen en telkens is er weer een leuke verrassing, wat het allemaal weer erg leuk maakt ook!

  Groetjes peter

 8. Johan het (loze) vissertje > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Proficiat allebei met deze vangst.
  Nu nog op zoek naar een vismeetlat tot 120 cm
  om ook de aller grootste te kunnen meten.
  Schitterend gewoon

 9. Maup > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Mooie vangst Peter,

  Het wordt tijd om eens een kijkje te nemen op de Baaiweg,helaas moet ik (bijna) mijn hele weekend overwerken.De vorige keer had Richard toch een Haai,op de boot van Ludo.

  Groetjes Maup.

 10. arno > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Hallo Peter en Richard. weer een prachtig dagje geweest voor jullie. nog een lekker weekendje gehad peter. blijf ze vangen mannen. groeten arno

 11. Meunenmaaier > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Onwijs mooie vangst! Ga eerdaags daggie zeeland plannen….. 🙂

  gr!

 12. ronny > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Prachtige vangst Peter!

 13. willem(gaatvissen) > augustus 23, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Mooie vangst weer, da’s echt kicken 3x een haai aan de lijn met nog een flink maaltje tong.Proficiat!

  Vis greetz,

  Willem

 14. vismania > augustus 24, 2011

  Antwoord

  Nou,als ik dat gegarandeerd vang bij elke vistrip,bouw ik er een blokhut naast hahaha.

  goed gedaan,
  vismania

 15. johan > augustus 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Kanjer, ja, je kunt vissen of je kunt t niet. Proficiat met je geweldige vangst kerel. En wat n mooie foto’s.
  Nog 5 weken maatje en dan de andere kant van natuur beleving

  Groeten

  Johan

 16. Peter(Fishguppy) > augustus 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Johan,
  bedankt!
  Ik zie er erg naar uit 5 oktober!
  Dan gaan we eens wat anders vangen, maat.

  Groetjes peter

 17. Rancar > augustus 25, 2011

  Antwoord

  Hey Peter,

  Mooi verslag en mooie vissen. Dat is een heel stuk leuker dan guppen tikken in de Dintel 🙂

  Gr. Ruud

 18. erwin > augustus 26, 2011

  Antwoord

  hey peter,

  echt goed gedaan man,

  gr Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.