Home Gastvissers Beerkanaal met Johan

Beerkanaal met Johan

Advertenties


De Beer zit weer vast

Gisteren 6 augustus voor de allereerste keer mn geluk beproeven. Na de goede vangstberichten kon het eigenlijk niet mis gaan, ik bedoel, hoe moeilijk kan t nu zijn om vis te vangen, jammer, misrekening van mijn kant. Het begon al goed, volgens internet om 15.00 uur hoogwater, mis dus, verkeerd gekeken, Laag water. Om 20.30 zou het hoogwater zijn. Maakt ook niet uit, fijn weer dus wat kan dr misgaan. N eind verderop zaten 3 mensen van Eurovissers, op de zeebaars. Gezellig gekletst en veel geleerd van deze mensen waarvoor dank. Ik viste met mn pas aangeschafte Sportex carbon van 4,5 mtr gecombineerd met de Shimano GT8000.

Beerkanaal met Johan

 

Mijn aangeschafte set sportex carbon met shimano 8000

Op de ene gevlochten 0,14 en op de andere 0,27. Onderlijn met afhouders en 170 gram Tommylood. Beide hengels ruimschoots voorzien van zagers. De eerste inworp met 0,14……..n flinke 40 meter, dat moet toch beter kunnen. Tweede worp ….alles kapot. Peter had weer eens gelijk, bij 0,14 n voorslag gebruiken. Dus de voorslag 0,30 dr aan geknoopt en opnieuw te water. Dit keer ook weer n knappe 40 meter ( misschien 50 maar meer zeker niet). Ik heb gevist tot 21.00 uur, resultaat. 1 zeester, 4 onderlijnen kwijt incl lood ( vastzitten), kletsnat van de regen.

 

Beerkanaal met Johan

De eurovissers met 3 man, 2 kleine zeebaarsjes. Conclusie, vissen is n kunst, goed vissen is n wetenschap en ver werpen is n must en er valt voor mij nog heeeel erg veel te leren. Ik ga me nu toeleggen op het casten, kijken of dr n cursus gegeven wordt. Verder alle lijn van de molens en 0,17 dr op. Voorslag van fluor, 2x hengellengte en vooral leren en kijken

 

Groetjes Johan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 7, 2011

  Antwoord

  Hoi Johan,
  bedankt voor je bericht!
  Nooit geschoten is altijd mis en volgende keer vang jij gewoon je vis, daar ga ik voor zorgen!

  Groetjes peter

 2. Johan > augustus 7, 2011

  Antwoord

  Komt wel in orde Peter, ik heb niettemin toch genoten

  groet

  Johan

 3. Arno > augustus 8, 2011

  Antwoord

  Ach Johan

  Volgende keer als ik je zie help ik je weel verder…wel je spoelen goed gevuld nu?

  Grtz, Arno

 4. johan > augustus 8, 2011

  Antwoord

  Hoi Arno,

  Jaaaaa, ze zijn goed gevuld. Was erg blij met je belangstelling en je gedeelde kennis.
  Hoop dat ik je in ieder geval niet in de weg stond :))))

  groet

  Johan

 5. Arno > augustus 8, 2011

  Antwoord

  Van mij had je erbij mogen staan…we gooiden 30 meter uit de kant..wisten die baarzen veel?…kennelijk niet…GRRRR

 6. maarten > augustus 14, 2011

  Antwoord

  hallo peter zat net te lezen met johan in het beer kanaal ? heb net af gesproken met een zwager en neefje za die kant uit te gaan om eens te vissen (hij heeft nog nooit aan de kust gevist ) heb je nog een tip voor ons viel mij de laatste keer wel op dat het daar snel verandert zeg en is het nog wel mogelijk om langs dat hek te komen
  groetjes maarten
  (uit nijmegen zag dat er nog een maarten hier af en toe is )

 7. Peter(Fishguppy) > augustus 14, 2011

  Antwoord

  Hallo Maarten.
  Ik kan je maar een tip geven, zo ver je kan, voor de rest heb ik er ook weinig ervaring, na 2 maal gevist te hebben daar.

  Groetjes peter

 8. Johan > augustus 14, 2011

  Antwoord

  Hallo Maarten,

  Ik weet niet hoe t met jou staat maar vissen is
  niet ff ingooien en hup. Daar ben ik inmiddels wel achter. T Beerkanaal is geen gemakkelijke stek, veel stenen (vastzitten) en erg ver kunnen gooien.
  Mij is t niet gelukt in ieder geval.
  Ik wens je succes

  gr

  Johan

 9. maarten > augustus 14, 2011

  Antwoord

  nou bedankt dan gaan we daar in iedergeval niet naar toe maar goed waar wel dan hoe staat het met de waterweg daar vis je wel regelmatig toch of een andere stek maakt niet uit maar als jij zegt daar zit je steeds vast gaan we daar niet bedankt alvast

 10. Scharrejager > augustus 14, 2011

  Antwoord

  @maarten, opkomend tij vissen en niet met harde westenwind ivm afstand. Ook hoog blijven staan ivm hoek van je lijn tov de stenen. Eventueel 2 haaks onderlijn ivm afstand. Succes !

 11. Peter(Fishguppy) > augustus 14, 2011

  Antwoord

  Hoi Maarten,
  aan de waterweg zijn verschillende goede stekken, maar het probleem is dat ze erg gewild zijn, dus vaak geen plaats, daarom behoud een ieder zijn stekken voor zich zelf en voor enkele vrienden.
  Ik zou zeggen, ga ver naar binnen waar zoet en zout elkaar kruisen en geef daar je ogen eens de kost!

  Groetjes peter

 12. maarten > augustus 15, 2011

  Antwoord

  nou bedankt zal ik doen maar ben niet aan plek gebonden hoor of we nu van uit nijmegen naar roterdam rijd of naar zeeland maakt niet uit ons grootste probleem is vaak waar halen we aas en dan waar gaan we heen zag een tijdje terug inderdaad dat somige plekken populair zijn want het was er druk of is het mischien ook zo van hij staat er laat ik dat ook maar doen
  groet maarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *