Home Gastvissers Ben en Koen op de Haaien

Ben en Koen op de Haaien

Advertenties


Met Koen De Bièvre op de haai!

Begin juli van het jaar is Koen altijd te vinden op Noord-Beveland. Hij viert dan zijn vakantie met vrouw, zoon en dochter en een aardige tante. Koen is zeer te spreken over de locatie waar hij met z’n familie verblijft en vindt Noord-Beveland een hele fijne vakantiestek. Natuurlijk kijkt hij uit op de zee en zorgt hij, dat zijn boot “paraat” staat. En de Brasschaatse Film?? Die moet het maar even zonder Koen doen. Is gewoon niet anders ! Vorige week mailde hij mij: “maandag lijkt mij wel een geschikte dag om te gaan vissen op de haai” “Lijkt jou dat wat?” De woorden “vissen” en “boot” zorgen er altijd voor dat alle bellen gaan rinkelen. En als ik maar even kan ben ik er bij. Dus de afspraak was snel geregeld. Door omstandigheden konden wij maandagmorgen eerst om 11.00 uur vertrekken, maar dat maakt niets uit. Blijf je gewoon ’s-avonds toch wat langer……. Na de Beekman Fish te water hebben gelaten en de Evinrude motor te hebben gestart konden wij vertrekken. Het valt meteen op dat de boot snel planeert en dat de motor weinig lawaai houdt. Deze Evinrude (leverancier Zwemer, Kamperland) is een belevenis. Ook de Beekman boot is toch een klein wondertje. Hij krijgt behoorlijke klappen van de golven, maar trekt zich daar niets van aan. Hij blijft ook mooi op koers en hangt niet naar één kant. Ook binnen is alles dik in orde. Seiwa voert de boventoon in de apparatuur, maar ook de kleine Condor dieptemeter functioneert hartstikke goed, zeker als je de belachelijk lage prijs weet. Vlakbij aankomst lag de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends op ons te wachten. Zij hadden mensen van Sportvisserij Nederland aan boord. “Hoeveel haaien hebben jullie al?” riep ik. Zes, was het antwoord. En wij zeiden meteen tegen elkaar dat moeten wij ook kunnen halen, met z’n tweeën! Afijn, er werd geankerd en na een twintigtal minuten was het al raak. Een mooie haai van precies 100 cm werd vakkundig door Koen uit het water getild, gemeten, gewogen, gefotografeerd en de sexe onderzocht.

Ben en Koen op de Haaien

Allemaal voor het haaien- en roggenproject van Sportvisserij Nederland. Ik ving ook niet slecht: veel schar, bot, kleine wijting etc. etc. Maar haai? ho maar! Even later drilde Koen haai nr. 2 naar boven en dezelfde procedure werd gevolgd, zoals bij haai 1.

Ben en Koen op de Haaien

De middag ging snel om en ik verwisselde (bijna wanhopig….) van onderlijn. De vangsten liepen door, maar geen haai. Koen gaf mij dezelfde onderlijn, als die van zichzelf, nadat hij nummer 4 had genoteerd. Niets, wel platvis, kleine wijting. Etc. Koen voelde zich bijna schuldig, maar haai nummer 5 lag wel in de boot.

Ben en Koen op de Haaien

Kort en krachtig. Ik heb verzaakt! 0,00000 haai. Om 19.30 uur zijn wij gestopt met vissen en terug gevaren naar Neeltje Jans. Het lood in mijn schoenen? Nee, wel een beetje de pest in dat ik geen haai had, maar weer wel een fijne dag op zee gevist en mijn geheugen weer wat opgefrist voor wat betreft Vlaamse woorden. Ook wij hebben het probleem in België (Vlaanderen/Wallonië) niet kunnen oplossen. Bart de Wever houdt stand en Di Rupo, ja, hij zal toch water bij de wijn moeten doen. Maar eigenlijk gaat het best goed in België, zonder regering………………….

Bart de Wever is een slimme man. Ik vraag mij af: zou hij wel eens op haai vissen? Zou ik hem eens (via Koen) uitnodigen voor een leuke visdag. Als hij premier wordt, dan kan eindelijk (de zogenaamde tijdelijke!) maatregel weer verhoogd worden naar een aanvaardbare hoeveelheid mee te nemen vis. Ik weet zeker, dat als wij na afloop van de visdag een lekkere tong gaan eten, Bart de Wever geen kruimeltje zal laten liggen op zijn bord. En Di Rupo? Ja, die heeft in Wallonië helemaal geen druppel water. Ik denk dat hij de zeetong alleen kent op zijn bord. En daar zie ik wel een overeenkomst: Bourgondiër zijn zij alle twee. Zou dat een begin kunnen zijn? Bart levert de tong en Di Rupo de wijn. ’t Zal wel Franse zijn…………………………

Kamperland, 12-7-2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 12, 2011

  Antwoord

  Hoi Ben en Koen,
  weer een leuke haaien sessie!
  Groetjes peter

 2. sjef > augustus 4, 2011

  Antwoord

  echt vet dat haai vissen maar op welke diepte hebben jullie gelegen ik wil het morgen gaan proberen bvd

 3. Peter(Fishguppy) > augustus 4, 2011

  Antwoord

  Hoi Sjef.
  De kans is klein dat je van Ben of Koen een antwoord krijgt, weet namelijk niet of ze deze reaktie zullen lezen.
  Maar het is te doen in de buurt van de ZBJ en dan wat dieper water op zoeken!
  Hopelijk geven Ben of Koen je nog een antwoord?

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *