Home Gastvissers Ankervissen aan de Steenbanken

Ankervissen aan de Steenbanken

Advertenties


De eerste vissessie 2012 is weer een feit!

Wat zal 2012 ons brengen? Voorspoed, tegenspoed, geluk of ongeluk? Niemand die dat weet. Ik hoop dat 2012 u bijna alles zal brengen wat uw hartje begeerd. Maar vooral: gezondheid! En natuurlijk hoop ik op veel vis! Het weer was vandaag rustig. Weinig wind en een aangename temperatuur. Vader (Bertus) en zoon (Jakko) Schoonhoven uit Utrecht waren vandaag ook van de partij. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: volgens Jakko: het meervoud is Utrechters en niet Utrechtenaren. Die laatste benaming wordt blijkbaar gegeven aan 2 mannen die elkaar erg aardig vinden. Ja, het is maar een weet! (Nog even nagekeken in “het Groene boekje”, maar daar staan beide meervouden genoemd.) De rest was weer de bekende ploeg: Mart, Jan, Leo, Dirk, Louis en ik zelf. Natuurlijk werden wij weer geadviseerd door Mart van Est voor wat betreft de locatie die wij wilden opzoeken. Gaat het mis en is er geen vis, dan hebben wij meteen een “zondebok”. Mart liet zich niet kennen en zei: de Steenbanken en daar is de reis dan ook naar toe gegaan. Na enkele minuten ving ik de eerste wijting: juist aan de maat: 27 cm. Maar wel erg mager! En daarna kwamen de eerste scharren aan boord.

Ankervissen aan de Steenbanken

Geen bovenmaatse wijting meer! Wel na korte tijd de 1e bot aan mijn hengel. 35 cm. Het was de hele dag een beetje “modderen”. Wij vingen wel wat vis, maar echt “druk” was het niet. Wel ging de vangst de hele dag door.

Ankervissen aan de Steenbanken

Op het scherm zag je best veel vis, maar wat zit die vis vol met “vreten”. De vis bijt erg traag en heeft het blijkbaar zonder onze pieren best naar zijn zin.

Ankervissen aan de Steenbanken

De tijd van het afpaaien komt natuurlijk ook al dichterbij en of de vis dan ook minder eet? Hoe dan ook: zij waren ERG voorzichtig. De stuurboordkant ving meer dan de bakboordkant en met name Bertus weerde zich goed.

Ankervissen aan de Steenbanken

Maar ook Louis en Dirk hadden behoorlijk wat vis. Met alle vis van Mart en ook wat vis van Leo en Dirk kwam ik uit op 35 exemplaren. Daar heb ik 6 mensen blij mee kunnen maken. En dat is OOK de charme van het zeevissen. Een visje delen met je vrienden, familie of buren. Heel gewoon in het “zoute” en vaak onbegrepen door “zoete” sportvissers. Ik denk dat er “gemiddeld” zo’n 20 vissen per man zijn gevangen. Best nog redelijk. Ik was vandaag de gelukkigste met mijn vis van 35 cm. Een mooie zeebaarsmolen (OKUMA) en onderlijnenmap (IMAX) was mijn “beloning”. Louis mocht vandaag een nummertje trekken. Zomaar. Een cadeautje van Dré voor één van de acht opstappers. Het lot bracht nummer 1 op de tafel. Met wat rood op de kaken: dat was ik weer! Een mooie zeebaarshengel van het merk Ron Thompsen (Svendsen groothandel) kon ook weer mee naar Kamperland. Zou het geluk mij in heel 2012 toelachen? De mannen Schoonhoven hadden het erg naar hun zin gehad, zeiden zei. Ze kwamen nog wel eens terug. En dat is misschien wel het leukste van de hele dag: mensen voelen zich heel snel op hun gemak bij de dinsdagploeg. In het begin zijn de “grappen en grollen” misschien wel eens wat cynisch, maar als je weet dat iedereen aan de beurt komt begrijp je dat iedereen “wel wat heeft” en niemand “volmaakt”is. En is er geen plaats meer op de dinsdag? Bij voldoende deelname vaart Dré ook op de donderdag. Met de donderdagploeg “in wording”. Ga eens mee, stap eens op: sportvissen op zee is leuker dan u denkt!

Kamperland, 10-1-2012/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *