Home Gastvissers Europoort met Johan het(loze vissertje)

Europoort met Johan het(loze vissertje)

Advertenties


Hallo allemaal. Het heeft even geduurt, maar mijn computer doet het weer. Afgelopen weken ben ik 2 keer gaan vissen, 1x met mijn broer en 1x alleen. Op zaterdag 15 sept. ben ik gaan vissen samen met mijn broer aan de Nieuwe Waterweg. Het was een prachtige dag met een lekker zonnetje. Rond de klok van 15:45 waren we op de plaats van bestemming en onze onderlijnen lagen al snel op de bodem. Het duurde even voordat we beet kregen maar de eerst vangst was voor mij. Een zeebaarsje van 21cm en een grondeltje.

Europoort met Johan het(loze vissertje) Europoort met Johan het(loze vissertje)

Allebei de vissen netjes onthaakt en weer terug gezet. Dan vangt mijn broer een mooie bot (helaas geen foto). Een paar minuten later staat mijn hengel flink te stuiteren in de steun, en bij het binnenhalen meldt zeebaars(je) 2 zich bij het Loze vissertje. 19cm. Netjes onthaakt en terug gezet en gevraagt of ie z’n moeder wou gaan halen.

Europoort met Johan het(loze vissertje)

Dan krijgen we een tijdje geen beet meer, en met het zonnetje in ons gezicht vallen we bijna in slaap, Totdat 1 van de 2 irritante belletjes van mijn broer begon te bellen. Mijn broer vist graag met die ondingen, maar ze werken wel, want als je even niet oplet, hoor je dat je beet krijgt.

Europoort met Johan het(loze vissertje) Europoort met Johan het(loze vissertje)

Dit leverde hem een ondermaatse wijting op.

Europoort met Johan het(loze vissertje)

Dan krijgen we allebei geen beet meer, en besluiten ergens anders te gaan kijken. Het was al donker aan het worden, dus wilde we snel ergens gaan staan,voordat het helemaal donker was. Na een half uur zoeken naar een geschikte lokatie, snel de hengels opgetuigd en weer vissen. Ik kan heel kort zijn, van hoe de rest van de avond was, want de enigste die deze avond nog vis ving was mijn broer. Totaal ving hij nog 2 botten, en ik kreeg helemaal geen beet.

Europoort met Johan het(loze vissertje) Europoort met Johan het(loze vissertje) Europoort met Johan het(loze vissertje)

Wel hebben de grootste lol gehad deze avond, en mijn broer wat extra grijze haren gekregen, want er zat continu een rat bij zijn hengelsteun, en hoe vaak hij hem ook verjaagde, dat beestje bleef terug komen.

Europoort met Johan het(loze vissertje)

Dan zaterdag 22 sept. Via internet had ik een nieuwe strandhengel besteld bij hengelsport Van Der Niet in Noordwijkerhout, een Abu Carcia hellbender surf 5m. Deze hengel is de zelfde hengel als mijn K2 van Shakespeare. De K2 word niet meer gemaakt door Shakespeare, maar wel door Abu Carcia, alleen dan in het zwart. Dus deze hengel moest de zegen krijgen, dus vrijdag aas (kweekzagers) gehaalt bij Supercatch in St. Willebrord en de andere dag vroeg uit de veren en naar de Nieuwe Waterweg. Om 5:45 sta ik aan de waterkant. Ik viste met een weegschaal aan mijn nieuwe hengel en bezemafhouders aan mijn andere hengel. Ik kreeg mooie aanbeten, maar kon niks verzilveren.Dit bleef duren totdat het licht was. Ik kreeg op een gegeven moment het gevoel dat het een trieste dag zou gaan worden, wat regen en geen vis. Maar bij het ophalen van mijn nieuwe hengel voelde ik toch dat er iets aan zat. En jawel een tong van 28cm kwam mijn dag goed maken.

Europoort met Johan het(loze vissertje) Europoort met Johan het(loze vissertje)

Zo mijn hengel was ingezegend en het wachten was op de volgende. Als ik een tong gevangen heb en de haak zit te diep, ben ik blij dat ik altijd een hakensteker bij heb. Het is een klein handig ding wat je meestal bij je hebt voor op de witvis, maar voor de tong gaat het ook goed. Snel, makkelijk en visvriendelijk.

Europoort met Johan het(loze vissertje)

Het duurde bijna een uur voor dat tong nr. 2 zich melde, maar hij was net aan de maat 24.5cm, en weer op de nieuwe hengel met weegschaaltje.

Europoort met Johan het(loze vissertje) Europoort met Johan het(loze vissertje)

Opeens zat de stroming er goed in, dus werd het tijd om te gaan stoppen. Bij het in halen van de laatste hengel, werd ik verrast door de 3de tong van de dag. Net geen 27cm.

Europoort met Johan het(loze vissertje) Europoort met Johan het(loze vissertje)

Maar m’n kaarsje was op, en heb alles opgeruimt en nog een totaal foto gemaakt.

Europoort met Johan het(loze vissertje)

Alle vis is gevangen aan de nieuwe stok met weegschaal. Ik had deze dag meer vis verwacht, maar met 3 tongen ben ik ook al tevreden, en bij thuiskomst stonden m’n kinderen al te wachten op de vis. Bij het openen van de emmer kreeg ik 2 lachende gezichtjes en m’n dag was helemaal top. Ik hoop dat het weer nog meezit eind oktober, zodat ik nog een keer kan vissen op de tong, en anders is het wachten op de wintervis. Gr. Johan het (loze) vissertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 26, 2012

  Antwoord

  Hoi Johan,
  wat een fantastisch bericht weer en bedankt, dat je de foto’s zonder stek herkenning hebt geplaatst!
  Diegene die de stek kennen zien het meteen, maar niet de onbekenden en dat wille we zo houden he?

  We hadden elkaar bijna toch ontmoet, omdat ik ook bijna zaterdag naar de stek was gereden, maar toch maar niet gedaan!

  Groetjes peter

 2. johan het (loze) vissertje > september 27, 2012

  Antwoord

  Er zijn plekken waar je kunt gaan vissen die ook gezien mogen worden, maar info die je krijgt moet je in ere houden en zeker als de persoon(en) er om vraagt. Er is niks zo leuk om zelf op ontdekking te gaan en met een mooi verslag komen. De een vangt veel en de ander niet. Maar ik ben al tevreden met een paar visjes. Het is jammer dat je niet ben gekomen, hadden we eens goed kunnen babbelen. Na de herfst vakantie ga ik weer die kant op, en misschien mail ik je wel, zodat we eens in het echt kunnen vissen en praten, in plaats van het internet. Ik heb nog dagen zat(werk ook bij de gemeente en werk ook niet in de regen hahaha).

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 3. Peter(Fishguppy0 > september 27, 2012

  Antwoord

  Hoi Johan,
  lijkt me erg gezellig!
  Het mag ook met goed weer hoor,haha!

  Groetjes peter

 4. Maup > september 27, 2012

  Antwoord

  Hoi Johan,

  Mooi verslag,heb me rot gelachen om die rat en je nieuwe hengel,De “Hellbender”,lijkt me echt een hengel voor een Hells Angel.Staan er ook doodskoppen op?.

  Groetjes Maup.

 5. johan het (loze) vissertje > september 27, 2012

  Antwoord

  @ Peter: Ik ga ook liever met goed weer vissen.

  @ Maup: Die rat heeft ons heel de avond bezig gehouden, ik heb mijn eigen kapot gelachen. Mijn broer heeft het niet zo op die beestjes en had zijn broekspijpen in z’n sokken gedaan. En de hengel is een echt patser net als de K2 en er staan geen doodskoppen op, maar ik kijk wel tussen de stickers van m’n kinderen, misschien hebben hun er nog. Maar dan plak ik ze er wel op. hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *