Home Bootvis verslagen Bootvissen met Romy

Bootvissen met Romy

Advertenties

 

Laat in de middag,

vandaag nog even met Romy de schelde opgegaan, weer richting de nieuwe stek, maar als we voorbij de brug varen en in de stroming varen merken we pas hoe ruw de zee eigenlijk is.We varen de laatste kilometers rustig omdat we geen nat pak willen hebben en bij aankomst op de stek, ankeren we op 20 meter en de vloed stroming zit er al vol in.We zijn snel aan het vissen.

Bootvissen met Romy Bootvissen met Romy

Als we een tijdje aan het vissen zijn en we hebben al een paar  scharretjes gevangen krijg ik een snoeiharde aanbeet, terwijl ik met een andere hengel bezig ben met beazen en Romy is zo vriendelijk om hem voor mij in te draaien en hij draait best zwaar zegt madam en ze vangt een erg mooie paling aan mijn hengel, dat heb ik weer hé!

Bootvissen met Romy

Wat is ze blij, maar ineens komt er erg veel vuil in de lijnen, in tegenstelling tot de andere keren op deze plaats en we vangen slechts af en toe een klein scharretje, maar het loopt niet echt goed, ondertussen zien we Jos van Duikcharters weer terug voorbij varen ren dan zien we weer een mooie aanbeet op Romy haar hengel en ze heeft moeite hem binnen te draaien en de eerste triplet is een feit!

Bootvissen met Romy

Een triplet met een leuke tong voor Romy
Het gaat steeds harder waaien en de zijwind zorgt voor erg grote rollende golven wat het indraaien van de hengels erg moeilijk maakt en om 19.30u maken we de afspraak om voor de laatste keer te beazen en Romy vangt aan haar laatste hengel nog een tongetje van net 24 cm erbij en ik blijf droog staan vandaag!

Bootvissen met Romy

We hebben slechts 5 mooie scharren en 2 tongetjes om mee te nemen en wat kleintjes terug gezet, maar we hebben slechts ruim 2 uur gevist en iedere keer is anders, maar ik ben benieuwd of we bij langer vissen met beter weer nog meer tong hadden gevangen?

Morgen beter!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Leo > juni 4, 2010

  Antwoord

  Mogge Peet,

  Dat is toch genieten om met dit weer met de boot weg te gaan en ook nog een leuk visje te vangen?

  Jammer van het groen: Zijn het de krabben niet dan heb je dat weer! Ze blijven de eerste dagen nog wel aardig weer opgeven, hoewel de wind (zeker op het water) tegenvalt.
  Je “bedrijfsopvolger” doet ook aardig haar best: de appel valt niet ver van de boom…
  Toch beter om samen met de boot weg te gaan; als er wat op doet heb je altijd nog assistentie!

  Groet, leo

 2. Edwin > juni 4, 2010

  Antwoord

  Deze ronde is toch echt voor je dochter hoor!

 3. Paul > juni 4, 2010

  Antwoord

  Hey Peter,

  Leuk te zien dat je de tongen op het spoor bent met je boot 🙂 Dan kan je je misschien toch nog gaan mengen in de strijd der platten dit jaar.

  Sorry soms een beetje druk hier om alle scores bij te houden, maar ik neem aan dat deze gewoon geteld worden . Misschien is er wel net een nieuwe ster geboren 🙂

  Gr.

  Paul

 4. Peter(Fishguppy) > juni 4, 2010

  Antwoord

  Tja, die kleine kan er wat van, soms!

  Hoi Paul, zet Romy maar gewoon erbij.
  Ze gaat nog vaker mee.

  Groetjes peter

 5. maurice De Haagse Tongenmeppah > juni 5, 2010

  Antwoord

  He Peter lekker gevist weer, je boft wel nu met het weertje is genieten geblazen, ik ga as zondag voor het eerst weer eens een nachie proberen langs de waterkant, mocht ik wat vangen dan lees je het wel. Ik denk dat we aan Romy een geduchte tegenstander krijgen.

 6. Peter(Fishguppy) > juni 5, 2010

  Antwoord

  Vandaag is onze boot weer uit het water gehaald door de dealer Libeau Watersport uit Roosendaal, voor de onderwater coating en het bevestigen van hengelsteunen en tevens komt er een iets kleinere schroef op, omdat de boot momenteel heel erg gevoelig is voor stroming mee of tegen, het verschil in snelheid is te groot en het toerental te klein, namelijk 5000 toeren bij volle speed en deze motor moet normaal 6000 toeren behalen, dus waarschijnlijk is hij straks sneller en zuinig, nu moet de motor te hard werken!
  Donderdag is hij weer vaarklaar, net voor mijn weekend.

  Groetjes peter

 7. willem(gaatvissen) > juni 5, 2010

  Antwoord

  Knap gevist Romy!(Je zal het van je vader hebben, erfelijk belast)

  Vis greetz,

  Willem

 8. Wim > juni 6, 2010

  Antwoord

  mooie paling idd.

 9. robbert > juni 9, 2010

  Antwoord

  beste Peter,
  ik ben afgelopen 1.5 maanmd regelmatig vanuit eindhoven naar zeeland getogen om een mooie tong te kunnen vangen.
  ik vis nu sinds een jaar of 3 op het zoute water en lees regelmatig jou website na over technieken en vangstberichten.
  nu ben ik dus een aantal keren naar het kustlicht geweest, het speeltuintje , westkapelle waar de geepvissers nu overtallig aanwezig zijn en de banjaard.
  nu vroeg ik me af , meestal zeggen ze 2/3 uur voor laag tot 2/3 uur na laag …is dit ook voor de tong de bedoeling of moet je juist met hoog water tussen de palenrijen(zoutelande) aanwezig zijn, ik gebruik haakje 4 met kraaltjes paternoster systeem.
  wat doe ik niet goed ??
  mvg robbert

 10. Peter(Fishguppy) > juni 9, 2010

  Antwoord

  Hoi Robbert, of jij iets niet goed doet, dat weet ik vanaf hier niet, maar het kan ook gewoon zijn dat op het moment dat jij gaat vissen, de tong er gewoon niet zit, of dat hij geen voedingsnijverheid heeft.
  De te vissen getijden kloppen helemaal, alhoewel er soms toch wel eens een tongexplosie is rond hoogwater, maar dan niet op het strand.
  De laatste 2 jaren is zeeland op een uitzondering na, bar en bar slecht voor de tong geweest.

  Groetjes Peter

 11. Meunenmaaier > juni 10, 2010

  Antwoord

  @Robbert,

  je techniek/tactiek is op zich goed maar ik zou toch wat kleinere haakjes gebruiken voor tong (zelf gebruik ik haakje 8 of 10) en dan doe ik een stukje zager er op met als stoppertje 1 of 2 slikzagertjes. Probeer het is in het donker aan de Waterweg of in het Noordzeekanaal (wel een stukkie rijden vanuit Eindhoven). Op beide plekken is er vanaf nu tot aan oktober toch wel een tongetje te vangen.

  Succes!

  gr!

 12. robbert > juni 11, 2010

  Antwoord

  he meunenmaaier , dank je voor het haken advies , dus klein haakje , dat gaan we zeker proberen, das als ik het goed begrijp maar een klein stukje zager op de haak , niet een hele zager doorschuiven op de onderlijn ??
  mvg robbert

 13. Peter(Fishguppy) > juni 11, 2010

  Antwoord

  Hoi Robbert.
  Ik zou zeker niet kleiner dan haakje 6,(mustad) gaan en houd de haaklijndikte op amnesia 9,1kg, ivm met de grote kracht van de tong, als hij zich kromt onder het indraaien, gewoon zagers en leeglopers zijn al voldoende, lekker taai en zo oud mogelijk, mogen best stinken!

  Groetjes peter

 14. meunenmaaier > juni 14, 2010

  Antwoord

  @Robbert ;
  ik gebruik meestal een halve zager en als stoppertje 1 a 2 slikjes . Deze stinken onwijs , helemaal als ze al een dag of 3 oud zijn (uiteraard wel dagelijks krantje verschonen!). Tja de haakmaat , Peter geeft aan nummer 6, is op zich goed maar als de meesten die je vangt/kan vangen (zoals in het NZK) net aan maats zijn ga ik toch voor een kleinere haak . Als je gaat “tongen” in de waterweg dan volstaat een 6-je wel zeker aangezien de gemiddelde tong welke je daar vangt toch een stukkie groter is. Elk water heeft zo z’n eigen geheimen…..

 15. Romeo > juni 19, 2010

  Antwoord

  @Robert,
  hoy,
  ik zie dat je uit Eindhoven komt,ik woon in Boxtel,ben 52jr oud en zou graag wat vaker de stranden willen bezoeken voor het vissen.
  lijkt carpoolen je iets??????????
  ><> ><>. ><> ><> .><> .><> ><> ><> groet,
  Romeo,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *