Home Gastvissers Vissen op Zeebaars in Zeeland

Vissen op Zeebaars in Zeeland

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Alweer een poosje geleden dat ik nog eens een berichtje plaatste, aan vissessies echter geen gebrek.

We gingen de afgelopen maand vooral achter geep en tong aan, begin mei liep het nog wat stroef met de geep maar ondertussen zijn deze leuke sportvissen weer prima te vangen. Een traditioneel fladdertje zalm onder een al even traditionele geepdobber werkt zelfs anno 2010 nog steeds.

Zeebaars

Zeebaars

Mario met een geep, na een leuke dril

De tong die we gebruikelijk vroeg in het jaar trachten te vangen laat het grotendeels afweten, afgelopen donderdag visten we nog een sessie op Westkapelle, een ganse nacht met vier hengels bracht welgeteld 1 tong op, ’t was wel een mooie lap,… maar slecht ééntje.

Ook eerdere sessies op Zoutelande-speeltuintje,kustlicht ; Joosensweg & Dishoek leverden slecht sporadisch een tongetje. Scharretjes ( waar die dingen vandaan blijven komen weet niemand), wijtingen, botjes en zelfs torretjes genoeg, maar tong,… ?

 Zeebaars

Ondertussen lazen we al de eerste zeebaarsvangsten maar dat wilde tot voor kort ook nog niet echt lukken, ik schrijf, tot voor kort want afgelopen weekend gebeurde dan toch waar we al enkele weken op hoopten.

Met een steekzager onder een Albatros dobber ving ik mijn eerste zeebaars voor 2010, ik ving uiteraard al eerder tijdens de strandsessies scholenbaarsjes maar dit was mijn eerste gerichte baarsvangst, met 47 cm een mooie seizoensopener.

Dat de baarzen kort onder het wier, alom tegenwoordig op de Oosterschelde, aasden werd duidelijk toen ik kort na de baars van 47 nog enkele ondermaatse visjes ving en enkele aanbeten miste. Toen mijn, met breekstaafje verlichte dobber, voor de x-ste keer werd onder getrokken en ik de haak zette wist ik dat het raak was, ik leek wel vast te slaan op een steen die razendsnel in versnelling ging.

Na enkele keiharde runs waarbij de baars gillend door de slip ging mocht ik op de foto met een prachtexemplaar van 73cm bij 3.850kg.

Zeebaars

Met 73cm, net geen PR voor Jack 

Op twee centimeter na een nieuw PR, jammer maar toch lekker.

Zeebaars

Vissen maar,… ze zijn er!!!

Jack Peelman,Pro-Staff St.Croix Hengelsport Van der Poel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > juni 9, 2010

    Antwoord

    Hoi Jack, diep respect voor jou en je maat, dat jullie zulke prachtige vissen weten te vangen.
    Ben oprecht jaloers!

    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *