Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde

Bootvissen Oosterschelde

Advertenties

Goedemorgen Peter en lezers. Waar zullen we eens beginnen…. Laatse visavontuur was 30 Oktober 2023 met Eldert in Vlaardingen, dit moet echt zo’n 5 en halve maand geleden zijn dat ik een hengel heb aangeraakt. Bizar eigenlijk. Reden hiervan is dat ik me afgelopen winter met minder leuke dingen bezig heb moeten houden. Een echtscheiding en dit met kinderen. Verdere details zal ik u besparen, maar ik wens een ieder hier toe om het niet mee te moeten maken! Dit is ook wel de redenen dat ik lang niet meer gevist heb, gewoon geen zin, net als berichten lezen en/of reageren. Je pet staat hier even niet naar. Echter, na regen komt zonneschijn en daar houd ik me aan vast. Al zal dit zeker nog tijd nodig hebben. Een lichtpuntje heb ik dankzij Peter mogen ontvangen, ook ik heb een waardebon gekregen van Supercatch in Sint-Willebrord. Ik heb hem nog niet verzilverd, maar dat zal 1 deze weken gaan gebeuren! Zodra ik visspullen van je bon gekocht heb Peter, zal ik dat zeker hier laten zien! Nogmaals heel hartelijk dank. Ik heb mijn viskoffer weer gevonden en die ga ik deze week weer eens helemaal nakijken en in orde maken voor komende tijd. Een bezoek aan Mario is dan zeker nodig! Vorige week mijn boot weer eens opgezocht in de haven, en sjonge jonge wat was dat ding vies en groen als je de hele winter er niet naar omkijkt. Uren moeten poetsen en schrobben om hem weer netjes te krijgen. Gisteren waren mijn kinderen bij mij en de voorspellingen waren dik 20 graden. Tijd om eens naar buiten te gaan dus. Om 10 uur aas opgehaald bij van Dixhoorn en naar de haven gegaan. Blinken doet hij weer, al zeg ik het zelf… Om half 11 ongeveer zijn we begonnen met vissen bij de 023. Zomaar een poosje, want een paar uur is voor de oudste weer genoeg. De kleinste trouwens kan het wel 24 uur volhouden maar het moet voor iedereen leuk blijven. Gewoon eventjes tot laagwater, wat om 13.30 zou zijn. De laatste uurtjes van het afgaande tij, niet te veel stroom voor de kinderen zodat ze fatsoenlijk kunnen vissen. ze waren erg fanatiek bezig. Allebij met 1 hengeltje en ik zonder hengel om de kinderen zo goed als mogelijk te kunnen helpen. Ze hebben hun uiterste best gedaan, alleen meer dan 1 scharretje is er niet boven water gekomen. Voor veel vis zullen we nog even geduld moeten hebben. Ik gok nog een week of 3, en dan bij de 014, dan kan het eigenlijk niet mis gaan… Maargoed we zijn lekker even weggeweest. Die emmers vullen we over een paar weken wel! Voor iedereen hier een mooi visseizoen gewenst. Zo langzamerhand kunnen de hengels van zolder…. Groetjes Martijn, Rosa en Lisa

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Fishguppy > april 14, 2024

  Antwoord

  Martijn, weer een fantastisch, goed leesbaar visavontuur met je dochters, dat maakt veel goed voor je, denk ik.
  De vis laat ondanks de mooie temperaturen nog even op zich wachten en we lezen graag van je als hij er weer volop is, dan huur ik misschien ook een bootje, samen met mijn dochter.
  Grtjes Peter

 2. ies > april 14, 2024

  Antwoord

  Hey Martijn, ja joh die rotte tijd maken meer mensen mee, maar gelukkig breken er meestal weer betere tijden aan mooi dat jullie weer van het mooie weer hebben kunnen genieten, jammer dat de vis niet thuis was maar dat zal ook wel weer aantrekken. kop op en succes bij de volgende sessie

 3. Eldert > april 14, 2024

  Antwoord

  He Kerel
  Mooi dat je er weer even op uit kon . De boot weer gepoetst, de meiden op zee , zelfs nog een schar gevangen …. prima toch ?
  En laat me raden, na afloop met z’n drieĆ«n aan de friet met berehap? Hopelijk vinden we gauw een dagje om er samen op uit te kunnen gaan .
  Mazzel
  Eldert

 4. Nico > april 14, 2024

  Antwoord

  Hoi Martijn. Wat is dat tegen gevallen vanaf het bootje 1 Schar gevangen.. Maar Jij heeft toch in ieder geval een mooi verslag ingestuurd. En ook met mooie foto;s er bij en vooral van de Kinderen.. Chapeau hier voor en voor de volgende keer dan heel veel succes toegewenst dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 5. Stefan > april 14, 2024

  Antwoord

  Hoi Martijn, begrijpelijk dat je hoofd er niet naar stond om te gaan vissen met de vervelende thuissituatie, allereerst sterkte daarmee.
  Leuk dat je er met de meiden even op uit kon met het mooie weer en dat ze zelf hebben gevist, de vangst is dan ondergeschikt.
  Groeten,
  Stefan

 6. John Pieper > april 14, 2024

  Antwoord

  leuk verslag Martijn succes met alles gelukkig hebben we allebei de zelfde top maat Eldert
  hou je taai en succes met vissen

 7. Henry > april 15, 2024

  Antwoord

  Hey Martijn,
  Na een tijd van ellende en zorg gelukkig toch de draad weer opgepakt. De boot op orde maken en samen met je dochters de zee op, wat wil ’n mens nog meer…… VIS natuurlijk!!!! Helaas blijkt het ook vanaf de boot niet gemakkelijk te zijn om wat panvis te haken, ook wij hebben onze snuiten niet voor niks al ’n poosje niet aan de waterweg laten zien. Veel slechtere vangsten dan het afgelopen jaar en tot heden kan het bijna niet meer worden dus we gaan allemaal voor visverslagen waar op foto’s mooie vangsten te zien zijn.
  Veel plezier en uiteraard een goede vangst bij je volgende boottrip.
  Groetjes, Henry

 8. Jack jozen > april 15, 2024

  Antwoord

  Hoi Martijn.
  Super dat je op deze manier het kopje leeg kunt maken met de kleine kroost er bij dan zijn de vangsten maar bij zaak het gaat om het samen zijn en genieten samen met de kids er is niks mooier .
  Heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *