Home Gastvissers De eerste baars voor Nico De kleine bootvisser

De eerste baars voor Nico De kleine bootvisser

Advertenties


Hey allemaal

Woensdag een eerste keer op de zeebaars geweest vanuit Neeltje Jans. Rond 6 uur vertrokken en langs Dixhoorn voor wat steekzagers, daarna een stop bij de Seafarm voor verse mesheften en dan naar de haven. Van thuis had ik nog inktvis en makreel bij en een stukje zalm om wat gepen te belagen. De wind viel best nog mee ’s morgens, alleen toen ik over de Oosterscheldekering reed begon het te regenen. Alles in de boot en na een vlotte schutting naar de stek gevaren. Er liep een mooie ebstroom, maar ,zoals ik al vernomen had, was het heel troebel water. De eerste uren weinig teken van leven gezien. Toen de stroming wat minderde viel de eer aan een van mijn zagers om de eerste seizoensbaars te verleiden.

De eerste baars voor Nico De kleine bootvisser

Kort hierna kwam er een schooltje gepen langs, hetgeen me me wel bezig hield.

De eerste baars voor Nico De kleine bootvisser

Dit duurde tot er een zeehond polshoogte kwam nemen. Kort hierna viel de kentering en verkoos ik de andere kant van de plaat. Terug geankerd op een meter of 6 en redelijk snel waren de gepen weer present. Misschien dat mijn rubby dubby er voor iets tussen zat?

De eerste baars voor Nico De kleine bootvisser

Op deze stek zat er wat kleine vis want het aas werd gulzig van de grote haken (3/0) afgeplukt. Stug blijven doorzetten en dan toch nog een mooi aanbeet, weer op de zager. Deze miste ik echter. Rond 4 uur op een redelijk woelige zee, de wind was intussen al WNW 5 terug naar de haven gevaren.

Grtz Nico

[email protected]

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. ronny > juni 1, 2013

    Antwoord

    vind ik leuk

    groetjes, ronny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *