Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Weekje kantvissen aan Nyborg

Weekje kantvissen aan Nyborg

Advertenties

Wilde eerst geen verslag schrijven, maar toch maar gedaan.

Door minder leuke persoonlijke omstandigheden, kon Jordi op het laatst niet mee, maar daar had ik begrip voor en zou gewoon alleen gaan, omdat alles in huis was gehaald en natuurlijk een berg aas. Vrijdagmiddag voor de nacht van vertrek kreeg ik een minder prettige mededeling van Novasol, dat we een eindreiniging van 109€ moesten betalen, voor ons verblijf van 3 weken terug en ik was er werkelijk niet goed van, we hadden met zijn 3 een uur aan het dweilen, poetsen en stofzuigen geweest. Ik hoor veel van klachten over dit feit door Novasol, maar ik dacht, dit overkomt mij niet, omdat we altijd zelf goed schoonmaken en nu dit, dus ik pak de telefoon en bel Novasol Nederland en leg alles uit en ik moet de mail, die ik heb gehad, door sturen en dan gaan zij er mee aan de slag!

Om 3 uur in de nacht ben ik na een goede halve nachtrust, klaar voor vertrek en na een rit met veel wegwerkzaamheden kom ik net na 11 bij het huis, maar er staat nog een auto van Novasol, dus ik zoek een rustig plekje op en drink een bakkie en om 12u betrek ik de woning, waar een welkomstbrief ligt. Het eerste wat mij opvalt is, een erg vuile oven.

Solo vissen aan Nyborg

Solo vissen aan Nyborg

Normaal zou ik deze oven gewoon schoonmaken en niets er over melden, maar door de brief van Novasol, pak ik de telefoon nadat ik ook heb geconstateerd, dat er geen internet is, de router start niet door! Dat is een heel gesprek, vooral over onze eindreiniging, de schoonmakers zouden 2,5 uur bezig zijn geweest met onze woning! Ze stellen voor om dit 50/50 te doen, met de kosten, maar dit accepteer ik niet direct. over een uur komt er een monteur van Novasol zelf, nadat ze me gevraagd hebben een aantal dingen, die gebruikelijk zijn, te doen, stroom eraf, harde reset, dus ik ben gematigd positief hierover, maar laat de monteur komen en idd, hij kan er niets aan doen, dus de klacht wordt neergelegd bij de provider en de monteur zal maandag ochtend komen, dus ik wacht af en hoef zelf niet thuis te blijven maandag! Gelukkig heb ik dvd’s bij me en mijn gsm, op roaming, zodat ik nog iets kan doen.

Zondag ochtend  lekker uitgeslapen en daarna een lekker ontbijtje, ei met spek!

Solo vissen aan Nyborg

Daarna naar de pier in de oude haven.

Solo vissen aan Nyborg

Met een 5 beaufort op de kop, maar hier kan ik zeggen, dat ik alleen 3 uur lang de mini (fish)guppies aan het voeren ben geweest, totaal niets gezien, alleen veel vuil in het water.

Daarna lekker terug naar het huis en gelukkig heb ik de lekkerste bloedworst van de wereld bij me, van de bekendste Partyservice/slagerij RonTak van de Zuidwesthoek.

Solo vissen aan Nyborg

Dit zou ik nog enkele malen herhalen, deze week.

Maandag ga ik voor het eerst naar het Plateau aan het cursuscenter, ben er al voor 6 uur, dus vis no een half uur met de lamp, vandaag alleen met steek zagertjes als aas. Ik moet wachten tot na 7 uur op de eerste mooie aanbeet en dat is meteen een leuke schar, van 32 cm.

Solo vissen aan Nyborg

Daarna volgen ze snel, een paar scharren van tussen de 25 en 29 cm, die retour gaan en nog een paar mooie in doublet.

Solo vissen aan Nyborg

Ik ben blij dat het oude Truitje van de Eurovissers aan heb, want het is toch een beetje fris, met een licht windje en een net niet doorkomend zonnetje.

Solo vissen aan Nyborg

Daarna vang ik nog wat scharren, waaronder weer een doublet, waarvan er 1 terug mag.

Solo vissen aan Nyborg

Om half 10 ruim ik op, na hoogwater, met de gedachte dat ik misschien weer internet heb en neem 4 dikke scharren, van de 10 in totaal, mee huiswaarts, ik kom hier tenslotte niet om mijn vriezer te vullen, die zit al vol met vis thuis. Er blijkt nog niemand geweest te zijn, voor internet, dus wachten maar en lekker eten en drinken.

Solo vissen aan Nyborg

Solo vissen aan Nyborg

Was een lekker zeebanket, mmhhh!

De tijd kruipt en na een wandeling, is het 17u en geen technician gezien, dus een gefrustreerd persoon belt weer met Novasol en diep in mij, denk ik bij mezelf, om naar huis te vertrekken, omdat de eigenaar van het huis, volgens novasol heeft vergeten de provider te bellen! Maar morgen zal hij er zijn en ik hoef er niet voor thuis te blijven, omdat de eigenaar er ook bij zal zijn!

Dinsdag weer met goede moed naar het water en ditmaal, heb ik zagertjes, zoute leeglopers en tappen mee genomen, in de hoop op meer grotere scharren.

Solo vissen aan Nyborg

Ik begin al gelijk met vis, maar of je daar blij mee mag zijn, een grondel?

Solo vissen aan Nyborg

Maar al snel vang ik een dikke bot, erg leuk om te vangen, maar voor de rest, ik kan er helemaal niets mee doen!

Solo vissen aan Nyborg

Het is al erg vroeg, rond 08.30u lekker warm en de trui kan uit. Er is vandaag erg veel zon en ook erg veel vuil aan de lijn.

Solo vissen aan Nyborg

Het bootje wat voor mij op afstand ligt, komt dichter aan de kant als ze mij weer vis zien vangen. Dus verder zal het ook niet echt de moeite zijn?

Solo vissen aan Nyborg

Solo vissen aan Nyborg

Na een aantal juist aan de maatse botten, vang ik nog een hele dikke schar van 36 cm en nog een grote bot.

Solo vissen aan Nyborg

Solo vissen aan Nyborg

Ik vang vandaag 8 vissen, dus allemaal heel erg slecht, dit lijkt helemaal niet op Nyborg, als het wel goed gaat! Dan staan constant de toppen te rammelen! Alles mocht vandaag weer zwemmen.

Bij het huisje aan gekomen, blijkt de provider er nog niet geweest te zijn, dus wachten maar en om 13u is er een monteur in de straat en hij gaat alle huizen af, tot hij bij het juiste is, dat van mij, maar geen eigenaar te zien, dus goed dat ik thuis ben! Na 50 minuten heeft hij de storing opgelost, zegt hij en wil weggaan, als ik hem vraag, moet jij de verbinding niet checken? Niet nodig zegt hij en stapt in zijn bus en is weg en ik controleer mijn internet op de laptop en nog steeds niets en een persoon die dan helemaal over de rooie is, belt voor de zoveelste maal naar novasol en dat is weer een hele discussie, want na een telefoontje richting de eigenaar en provider, zegt novasol, dat volgens de eigenaar alles gewoon moet werken en dan geef ik nog eens een harde reset en dergelijke en dan zegt novasol, dat de eigenaar morgenochtend zelf komt kijken, want hij moet het doen! Ben ik nu gek? Ik zeg tegen het meisje van novasol, dat ik vanavond naar huis rijd en dat er maatregelen worden genomen, bij thuiskomst. Dan zegt ze, dat er vanavond weer een monteur van novasol komt kijken, maar ik zeg dat hij niets kan doen en de monteur zou er ook niks aan kunnen doen, blijkt om 16.30u en hij geeft mij gelijk en probeert de eigenaar te bellen, maar die geeft niet thuis. Dus we spreken af dat ik wacht tot morgenochtend de eigenaar is geweest.

Woensdag erg veel wind, dus niet vissen, omdat hier met zulk harde wind gewoon niet te vissen valt vanwege het vuil. 9u,10u,11u,12u, geen eigenaar te zien, dus weer maar eens bellen en ik ben het zo beu, dat ik echt naar huis ga vanavond, maar de lieve dame aan de telefoon legt uit, dat ik niet in Nederland ben, maar in Denemarken en hier gaat het allemaal niet zo snel, ik zeg, als de eigenaar gewoon mij gelooft had, was er allang internet geweest en daar geeft ze mij gelijk in. Ze zegt, dat er om half 5 een meisje komt, met een router van Novasol, zodat ik internet heb en ik wacht het af en om half 5 als het meisje er is, blijkt met de router, het internet weer te werken en ze zegt, dat de provider van op de achtergrond probeert de storing op te lossen, omdat het niet binnenshuis zit, weten ze inmiddels.

Solo vissen aan Nyborg

In de avond probeer ik wat foto’s te plaatsen via de laptop, maar het signaal is niet sterk genoeg helaas, tekst gaat wel en dergelijke, maar uploaden niet. Maar inmiddels ben ik er erg gelaten in en morgen is het al donderdag, dus ga gewoon de week vol maken, met lekker wandelen, eten en drinken en een dvdtje, Novasol kan er tenslotte niets aan doen, het is de starre eigenaar, die alles tegenhoud!

Donderdagochtend als ik lekker heb ontbeten, geef ik nog een harde reset en wat blijkt, alles werkt weer en dan ben ik wel zo sportief, om novasol even te verwittigen en daar zegt de aardige dame, dat ze voor alle ellende 10% korting willen geven, maar wat is nu 10% van 384€, das niks. Dus ik zeg, dat ik het op prijs zou stellen, dat ze de eindschoonmaak van dit huis doen en die van het vorige huis volledig kwijt schelden en dat nemen ze voor akkoord, dus alles vergeven en vergeten, ik kom tenslotte al bijna 20 jaar bij Novasol en meestal ben ik dik tevreden.

Donderdag en vrijdag besteed ik aan mezelf, wat wandelen, een beetje shoppen voor thuis en een natje en een droogje. Vissen is haast niet meer te doen, dus dat doe ik niet ook.

Zaterdagochtend om 1u stap ik in de auto en het is lekker rustig, alleen een hoop vrachtwagens en om 5 voor 8 sta ik op de oprit thuis, dus lekker gereden, niet overdreven hard, waar het mocht 140/150 en anders gewoon de snelheid aan gehouden, die aangegeven stond.

Conclusie: Het was een erg stress volle vakantie de eerste dagen. Het vissen viel heel erg tegen, nog geen schim van zichzelf, het normaal visrijke Nyborg. Wat zou de oorzaak zijn? Overbevissing, veel voedsel in het water? 4 weken geleden had ik nog enkele leuke sessies. Misschien moeten we Nyborg gewoon even met rust laten? Volgend jaar van 2 tot 16 september hebben we nog familie vakantie hier, maar voor de rest ga ik het toch eens een andere richting opzoeken, zou nog wel eens in het voorjaar richting Gjerrild willen.

Was achteraf wel blij, dat ik maar alleen was, zo’n visvakantie gun je niemand anders!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. leon > oktober 3, 2016

  Antwoord

  Hee Peter,

  Das jammer zeg, maar wel lekker eruit geweest…raar zeg zo weinig vis..niet goed.

  Grtjes leon

 2. jack > oktober 3, 2016

  Antwoord

  Dit is een vakantie geweest om gauw te vergeten het is wel zonde want je zit er toch op te kijken, groetjes Jack

 3. Nico > oktober 3, 2016

  Antwoord

  Hey Peter. Wat een narigheid heb je mee gemaakt daar. En achteraf is alles toch goed gekomen en heb je kunnen vissen. Mooi verslag en leuke foto’s van gemaakt en jammer dat het beetje is tegen gevallen met de vangst.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. Kees Michielsen > oktober 3, 2016

  Antwoord

  Hey Peter,
  Het is een slecht seizoen op Funen en Langeland, zowel vanuit de boot als vanaf de kant. Wij zaten die week op Langeland en daar was het ook erg slecht met de visvangst.
  Volgende keer maar weer beter zullen we maar denken!
  Toch leuk dat je een verslag geschreven hebt!!

  Groeten,
  Kees.

 5. Alain Tulleneers > oktober 3, 2016

  Antwoord

  Ahoy Peter
  ik ben even schrijfloos………………….
  na zo’n verslag.
  Gelukkig terug bij je familie.
  Groetjes Alain

 6. Hans de Bruijn > oktober 3, 2016

  Antwoord

  Beste Peter,
  Wat een gekloot zeg niet normaal ik zou hier zelf ook helemaal op afknappen en nooit meer boeken bij zo´n novasol diep triest en dan nog slecht gevangen ook maar jou kennende kan je goed relativeren daar heb je al genoeg voor mee gemaakt .
  groeten Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *