Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde solo

Bootvissen Oosterschelde solo

Advertenties

 

Kon het vandaag niet laten, met zulk schitterend weer! Een snipperdag genomen, uitgeslapen en lekker een korte sessie, op een voor mij nieuwe stek.Ditmaal vaar ik naar een stek, genaamd “Grote Keeten”, een paar honderd meter voor de sluis van de zeelandbrug, voor mij van Stavenisse een 8 km varen, dus dat was zo gepiept.

Oosterschelde solo

Oosterschelde solo

Grote Keeten
Ik ben er tegen 11 uur en begin weer in de volle stroming, het zou rond 13.30u hoogwater zijn en ik lig met de achterkant van de boot in de volle zon, dus erg aangenaam! Dan het vissen, ik vis met 3 hengeltjes, alle met onderlijnen, speciaal voor in de stroming.Al erg snel komt de beet erin en de meeste vis vang ik vandaag op de oudere zagers.Ik begin met een doubletje schar.

Oosterschelde solo

Ze zijn te klein, dus mogen weer zwemmen, aan de andere hengel zit een scholletje.

Oosterschelde solo

De derde hengel brengt een erg mooie schar, van om en nabij de 30 cm, maar ik heb geen meetlat bij, maar ik zal heus nog wel een grotere vangen dit jaar, dus niet getreurd!

Oosterschelde solo

Ik denk bij mezelf, nu heb ik de grotere vissen gevonden en vang weer gelijk een leuke.

Oosterschelde solo

Nou, daar moet op gedronken worden!

Oosterschelde solo

Was het in het verleden, steevast een halve liter bier, wat ik nuttigde op de boot, nu is het alleen nog maar ice tea light en Spa rood en totaal geen alcohol meer en ik voel me een heel ander mens!

Als de stroming eruit gaat tegen het hoge water, valt de vangst volledig weg en ook in het begin van afgaand water is het totaal niets, wel aanbeten maar geen hangers, de vis aast nog erg voorzichtig in het koude water.

Als het weer gaat stromen, vang ik er telkens weer eentje tegelijk, maar ze zijn weer aan de kleine kant.

Oosterschelde solo

Oosterschelde solo

Om 15.00u ruim ik weer op en vaar op mijn gemak terug naar de haven.

Vis zit er al zeker, maar nog erg klein, ik had er 2 mooie in de emmer zitten, maar omdat ze nog leven, als ik stop, mogen ze weer zwemmen, ik eet nog steeds schar en tong van vorig jaar, dus we komen zeker niet om van de honger! Het is gewoon wachten tot het zeewater de temperatuur bereikt van om en nabij de 10 graden, voor de vis aktiever gaat worden.

Nu maar hopen op zaterdag, dat de wind zich rustig houd.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. willem(gaatvissen) > maart 30, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Goed om te zien dat je de “smaak” weer te pakken hebt ;-).

  Vis greetz,

  Willem

 2. Huib > maart 31, 2011

  Antwoord

  Hey Peter,

  leuk verslag, ik zie dat je ook met de Penn atlantis vist. Hoe bevalt deze ? Heb ook een penn atlantis 4000 aangeschaft voor komend zeebaars zeizoen.

  Groet, Huib

 3. Peter(Fishguppy) > maart 31, 2011

  Antwoord

  Hoi Willem(gaatvissen),
  dank je, het is weer een lekker gevoel, als het goed met me gaat!!

  Hoi Huib, ik heb de 5000 en hij bevalt uitermate goed, ik had geluk met de aanschaf, erg goedkoop, anders had ik er het geld niet aan gegeven.
  Het is een kleine molen, maar uitermate geschikt voor de grotere vissen, zegt men!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *