Home Gastvissers (Winter)Vissen aan de Waterweg

(Winter)Vissen aan de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden,

Nadat we tijdens onze laatste twee vissessies veel last hadden van regen en wind kozen we nu voor een 100 procent droog visdagje. Woensdagmorgen om 7.00 uur stond mijn trouwe vismaat Sjakie al breed grijnzend op de stoep en was het snel inpakken en op naar de Zeeuwse kust. Vandaag was het niet het weer wat ons parten kon gaan spelen maar de ondernemers van bouwstoffen die met allerlei zwaar materieel richting den Haag togen voor hun bestaansrecht. Wij Nederlanders staan te boek als het gelukkigste volkje van Europa doch na de gezondheid, het onderwijs, de gepensioneerden en de boeren waren vandaag de bouwvakkers en grondverzetbedrijven aan de beurt om te protesteren tegen onze helemaal dolgedraaide regeringsleiders betreffende het milieu en klimaat, dit is blijkbaar de enigste manier om hun ogen te openen en te laten zien dat het zo niet verder kan. Gelukkig hadden we van al deze acties geen hinder en na een voorspoedige reis kwamen we aan bij het strand om ons benodigde aas bij elkaar te gaan spitten. Het water was al ’n heel stuk af dus we konden meteen aan de slag, we waren uiteraard niet de enigste die probeerden om wat zagers en pieren op te graven om zo onze visdag redelijk betaalbaar te houden. Na zo’n 1½ uurtje hadden we evenals anders een mooie partij prachtig aas bij elkaar dus….. laat de vis maar komen!!! Toen we ons aas in wilden pakken kregen we even bezoek van Rien v/d Ven, een visser die ook net z’n aas bij elkaar had. Na een korte en gezellige babbel maakt hij nog snel ’n fotootje van ons beiden bij onze zagers en pieren zodat we ook weer ‘ns samen op het plaatje staan, Rien bedankt!!

(Winter)Vissen aan de Waterweg

Nu snel naar onze visstek aan de Waterweg, in de regio Rotterdam werden we wel eventjes geconfronteerd met de protesten van de bouwstoffenhandel maar gelukkig stonden de files allemaal aan de andere kant van de weg. Rond 13.00 uur waren we op de stek , snel onze spullen uitladen en we konden beginnen. Het was laag water, er scheen ’n prachtig zonnetje en voor het zuidoostenwind briesje van 2 tot 3 Bft plaatsten we onze paraplu’s in onze rug. Om 13.00 uur vlogen onze goed beaasde haken in het zilte nat en was het wachten op wat komen zou, dit was pas echt genieten. Met nieuwe gevlochten lijn op onze molens, goede onderlijnen van amnesia en scherpe haken van gamakatsu waren we helemaal klaar om de strijd aan te gaan met de wijting en/of de gul. Na zo’n 3 kwartier echter kreeg ik mijn eerste korte felle aanbeet en kon ik een ondermaatse zeebaars naar boven draaien , de nul was van de teller.

(Winter)Vissen aan de Waterweg

Wederom na zo’n half uurtje mocht ook mijn vriend Jack zijn eerste vis aan wal takelen, een mooie bot voor de pan.

(Winter)Vissen aan de Waterweg

We kregen nog bezoek van ’n visser uit het Brabantse Oirschot die uiteraard ook gezellig even ’n babbeltje kwam maken. Met regelmaat kregen we kleine korte aanbeetjes die resulteerden in veel ondermaatse vis meestal botjes die we met doubletjes naar boven draaiden.

(Winter)Vissen aan de Waterweg

(Winter)Vissen aan de Waterweg

Rond 16.30 uur viel de beet er even helemaal uit en konden we de afval die her en der om ons heen lag verzamelen. De jongeman uit Oirschot nam deze tijd om van stek te verkassen en ’n heel eind verderop te gaan zitten in de hoop dat daar de vis wel aanwezig was. Het verbaast ons nog steeds dat er talrijke vissers zijn die van prachtige stekken een vuilnisbelt maken met als einddoel dat deze stekken door gemeente en/of grondeigenaren afgesloten worden. Nadat we weer zo’n 2 emmers rotzooi van anderen verzameld hadden was het inmiddels 18.00 uur en helemaal donker.

(Winter)Vissen aan de Waterweg

Bij de aanbeten die nu volgden zat met regelmaat ook ondermaatse tong, uiteraard zat er zo nu en dan ook een prachtige tongflap bij voor het thuisfront.

(Winter)Vissen aan de Waterweg

(Winter)Vissen aan de Waterweg

Terwijl ik bij onze laatste sessie de sterren van de hemel ving, 4 gullen en dikke wijtingen, was ik nu degene die continu zat te klooien, vastzitters, haken weg, etc. etc. Mijn maatje had ondertussen al verschillende botten en tongen in z’n emmer zitten, maar de komst van wijting en gul bleef helaas uit. Toen ik wat later wat gemompel vanachter de paraplu van Sjakie hoorde ging ik op onderzoek uit, de brave borst had ’n angel in z’n duim en er deze met ’n tangetje doorgetrokken wat hevig bloedde. Ron Tak, de slagerij die gespecialiseerd is in bloedworst was helaas niet aanwezig en omdat m’n vriend bloedstillers slikt leek het me verstandig om hier als ’n volleerde pleegzuster ’n mooie pleister op te doen. Met het afgaand water was de stroming ’n poos zo sterk dat je met geen mogelijkheid ’n aanbeet kon zien. Plotsklaps kreeg ik dan ineens die grote doorbuiger waar iedere visser op wacht en was het draaien , al wat me geleerd was, wat zat er aan de andere kant, een grote baars??? Een dikke gul??? Het bleek een complete grote grijze vuilniszak te zijn die zich aan m’n haken had vastgezet, wat ’n teleurstelling!! Na deze krachtinspanning was ik hard toe aan ’n gele rakker, terwijl m’n maatje nog een mooie paling haakte. Met tussenpozen vingen we nu ook wat kleine steenbolk maar de wijting en gul lieten zich in z’n geheel niet zien. Vanaf 21.15 uur leek het erop dat de vis helemaal verhuist was naar andere oorden, het maakte niets uit ver weg of dicht op de kant, ons aas bleef onaangeroerd. Terwijl onze Brabantse buurman nog even afscheid kwam nemen besloten ook wij om nog zo’n half uurtje af te wachten en dan ook maar op te gaan ruimen. Om 23.00 uur zaten al onze visspullen weer in de auto en konden we beginnen aan de thuisreis, terugkijkend op wederom ’n geslaagd visdagje. Voor het thuisfront hadden we gezamenlijk 6 mooie tongen en 14 botten dus we mochten helemaal niet mopperen. Onderweg bij ’n groot tankstation nog even gestopt om 3 emmers rotzooi ( meest van andere vissers) in de vuilcontainers te deponeren dus ook wij hebben onze bijdrage aan het milieu voor vandaag weer geleverd. Aan al onze vrienden en lezers zou ik zeggen; GOEDE VANGST!!!!, de wijting en de gul zijn onderweg.

Groetjes, Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. jack Jozen > november 1, 2019

  Antwoord

  Hoi Maatje Henry.

  Wat heb je onze visdag weer geweldig verwoord .We hebben weer zoals altijd weer een super visdag gehad ook al bleven de grote jongens thuis hadden we toch vis voor het panneke. Ik ben blij dat ik jou als maatje heb we hebben altijd veel lol,en je bent ook geregeld wijkverpleegster als ik weer in de problemen zit aan ons geliefd waterkantje.Je kunt aan het verslag zien dat we altijd een super ontspannen dag hebben ik hoop dat de Lezers dat zo ook ervaren heel veul Groetjes Jack.

 2. Nico > november 1, 2019

  Antwoord

  Hoi Henry .Alle eerst weer een schitterende verslag gemaakt en ook met mooie foto’s er bij.Van jullie samen en ook met veel plezier aan de waterkant daar. En ook een groot compliment voor het opruimen van die afval.En wat Jij al vermelde straks kan je nergen meer vissen en raak je weer een goede stek kwijt.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Jack Peelman > november 1, 2019

  Antwoord

  Wat een gelul allemaal,…

  Neenee, grapje hoor jongens, schitterend verslag alweer met toch ook nu weer behoorlijke vangst.
  Hoedje af dat jullie jullie aas telkens zelf spitten, een naar mijn beleving toch niet te onderschatten werkje.

  Groetjes,
  Jack

 4. Peter(Fishguppy) > november 1, 2019

  Antwoord

  Hey visvrienden, weer een hele leuke dag gehad zo te zien en te lezen.
  Altijd een lust voor de mens, om de verhalen van Henry te lezen!
  Het zou erg leuk zijn, mochten jullie ook eens een totaal foto van de vangst erbij in sturen, niet dat ik jullie niet geloof hoor.
  Groetjes Peter

 5. hugo > november 1, 2019

  Antwoord

  hallo Henry en Jack,

  Wat een verhaal weer mannen,jullie hebben er een zonnig dagje uit gekozen met toch een mooie portie vis.De vissers die hun afval achterlaten zouden zich moeten schamen zij maken alle vis stekken kapot en zullen achteraf de eersten zijn die komen klagen als de mooie stekken afgesloten worden. Respect dat jullie de moeite doen om het afval van die personen te verzamelen.Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 6. Eldert > november 1, 2019

  Antwoord

  Wat een heerlijk verslag . Ik heb het vanmiddag in mn pauze op het gemakje zitten lezen. Dat zijn echt van die visdagen met een gouden randje.
  Groeten,
  Eldert

 7. Henry > november 2, 2019

  Antwoord

  Beste visvrienden,
  Wederom bedankt voor de leuke reacties op ons plezierige visdagje en Peter, meestal lopoen we tussen het vissen door naar elkaar toe om meteen na de vangst zo nu en dan ’n foto te maken. Uiteraard hebben we iedere onze eigen emmer om de maatse vis in te doen. Als we stoppen zijn we meestal ook erg moe van de lange dag, we hebben immers ook diezelfde dag ons aas gestoken!!
  Om dan de vis nog bij elkaar te kukelen, hiervan ’n foto te schieten en weer op te ruimen kost weer extra tijd en energie, we zijn de jongsten niet meer, maar we zullen zeker overwegen!!!

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *