Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde zierikzee

Bootvissen Oosterschelde zierikzee

Advertenties

 

Vandaag had ik een snipperdag genomen, omdat de laatste dag met erg mooi weer was voorspeld.Deze ochtend alleen naar Stavenisse, omdat ons Marian die ook vrij was, ineens niet meer mee ging, ivm te veel werk in de huishouding, jammer, dan maar alleen!Weer gelijk naar de EV2, er lag nog maar een boot en die ging eigenlijk al snel weg, dus dat zag er niet erg positief uit.Toch vang ik regelmatig een visje, maar erg klein allemaal, tot een uur voor laagwater, als de boot begint te tollen op de hardnekkige koude noordenwind, dan begint het wat beter te gaan.Er is inmiddels nog een bootje bij gekomen.

Oosterschelde zierikzee

Dit bootje heeft het anker neer gelaten vanuit de kuip en aan een kikker halverwege de boot vastgemaakt en heeft geen last van het tollen, maar daar zitten wel risico’s aan verbonden, met plotselinge golven, maar ze zullen wel weten wat ze doen en misschien is het ook iets voor mij, in de toekomst bij mooi weer!Ik begin al gelijk met een triplet.

Oosterschelde zierikzee

Ik vind ze te klein en ze mogen weer zwemmen, maar dan gaat het snel, allemaal doubletjes.

Oosterschelde zierikzee

Oosterschelde zierikzee

Oosterschelde zierikzee

Als de zon wat hoger staat, doe ik mijn jas uit, maar het blijft eigenljk aan de frisse kant, vanwege de wind.Ik vang weer een doubletje schar.

Oosterschelde zierikzee

Mijn andere hengel heeft op dat moment een snoeiharde beet en als ik ga draaien, voel ik al meteen dat het waarschijnlijk een bot is, de schar voel je nauwelijks, zo klein ze zijn!

Oosterschelde zierikzee

Met het komen van het water is het tollen alleen maar veel erger geworden, maar ik blijf gewoon wel vis vangen, maar het is een vervelende visserij, met de slapvallende lijnen.Ik vang 2 keer op dezelfde hengel vis.

Oosterschelde zierikzee

Eerst weer een doubletje schar en daarna nog een dikke bot voor de poes.

Oosterschelde zierikzee

Dan besluit ik nog even naar een nieuwe stek te varen, recht voor Zierikzee, anker ik net achter de rode tonnenlijn, op een kantje van 20 naar 23 meter en gelijk vele beten, maar ook hier een nog erger tollende boot, omdat de wind sterker is dan de stroming en ik vang alleen mini scharretjes en scholletjes.

Ik besluit al gauw om te stoppen en neem slechts 2 botten mee huiswaarts, de rest vang ik volgend jaar terug.Het was een slechte dag vandaag, in ieder geval voor het vissen, koud en kleine vis, in tegenstelling tot afgelopen maandag met Erik, toen zat er regelmatig een mooie schar bij, ik steek het op de Noordenwind, volgende keer zal a.s. zondag met neef/vriend Yuri zijn.Hopelijk zijn ze dag groter!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. willem(gaatvissen) > maart 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Toch weer ff lekker je favo hobby kunnen uitoefenen. Dat ze dan klein zijn is dan maar bijzaak, komt volgende keer weer helemaal goed 😉

  Vis greetz,

  Willem

 2. Peter(Fishguppy) > maart 25, 2011

  Antwoord

  Hoi Willem(gaatvissen),
  zo is dat, de mooie aanbeten daar doe ik het voor!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *