Home Gastvissers De dinsdag ploeg met de Big Marlin

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

Advertenties


Weinig tong, mooie schar en controle van de douane.

Na vier weken “droog” te hebben gestaan konden wij gisteren weer eens “de grote plas” op. Ab, Jan, Wiek, Mart, Dré, Dirk, Fons en ik hadden er zin in. De motoren van de “Big Marlin” draaiden weer vanouds, nadat de stuurboordmotor bijna helemaal was gereviseerd. Ook de elektriciteit was weer hersteld en eenmaal aan de buitenzijde aangekomen kon het gas er op.

Op naar Westkapelle. Met de bedoeling tong te vangen. Na drie kwartier kon het anker de diepte in. Al heel snel haalde Jan de eerste tong boven. Een leuke sliptong van ongeveer 30 cm. Maar iedereen ving wel vis. Niet de hele dag lang, maar toch wel regelmatig, Opvallend was dat de schar van een mooi formaat was. Ik heb er thuis nog wat gemeten en het gros zat tussen de 26 en 32 cm.

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

Alle door mij gebruikte onderlijnen waren zelf gemaakt. Onze hofleverancier uit Oud-Gastel kan tevreden zijn. Bij Avicentra (Kees Boog) zijn heel veel lijnen van de hofleverancier verkrijgbaar. In Monster en Oostvoorne. Wiek zorgde voor de vrolijke noot en vertelde grap na grap. De strijd om de langste vis was een verhaal zonder einde. Jan pakte een grote bot, vervolgens deed Dré hetzelfde maar iets groter, daarna was Mart spekkoper (dachten wij) met een hele mooie wijting, maar Jan haalde uiteindelijk toch weer de grootste bot boven! Gefeliciteerd!

Rond een uur of vier zijn wij gestopt. Op een kalme zee werd in drie kwartier terug gevaren naar de sluis. Daar lag een zeer snelle boot van de douane en de stuurman/schipper aan boord kwam even “buurten”. Vol bewondering hebben wij deze rib bekeken, zeker toen de heer Vervloet vertelde dat de topsnelheid van de boot 50 knopen was!!

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

Ongeveer 90 km per uur. Afijn, hij zette wat collega’s af bij zeilboten voor een controle en wij keken vol belangstelling toe. Totdat………………..hij bijna iedereen had gecontroleerd en in de sluis bij ons twee man afzette. Dré kreeg controle op de papieren en even later waren wij aan de beurt. Legitimatie graag, heren! Eén van de twee douaniers controleerde ook de inhoud van alle viskoffers, koelboxen etc. etc. Maar alles was in orde. Geen illegalen aan boord of cocaïne, heroïne, wiet (wel Wiek) of wat dan ook.

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

Geen contrabande dus! Aan de wal werden de legitimatiebewijzen gecontroleerd van de personen die deze niet aan boord bij zich hadden. Ik was zo’n persoon. Maar door mijn “traagheid” hebben zij er niet meer om gevraagd. Ik heb dat ook maar zo gelaten. Maar een legitimatie op zak is zo verkeerd nog niet. Het was een zonnige dag, er werd veel gelachen en ons “natje” en “droogje” hebben wij niet gemist.

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

Aan het einde van de dag mocht ik van Jan zijn gevangen tong mee naar huis nemen. En dat zie je niet vaak! Chapeau! Al met al was iedereen weer dik tevreden en hebben wij ons prima vermaakt!

Kamperland, 17 september 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 17, 2011

  Antwoord

  Hoi Ben,
  ziet er weer erg gezellig uit!
  Over een maand ben ik er ook weer eens bij, indien het weer het toelaat!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *