Home Bootvis verslagen Buiten voor de Keerring met Johan

Buiten voor de Keerring met Johan

Advertenties

 

Vandaag om 8 uur was Johan(Hunter)Megens bij mij om mij op te pikken voor een paar uurtjes gezellig vissen met zijn 2 en we hadden er zin in! Deze week mijn werk weer voorzichtig hervat en nu ook het vissen, maar wel onder begeleiding. We liggen al snel te wachten voor de sluis, na telefonisch contact.

Buiten voor de Keerring mnet Johan

Al snel liggen we in de sluis en ook mijn achter buurman uit Stavenisse met zijn Orka, genaamd Shark, ligt naast ons in de sluis en we zijn weer snel uit de sluis en de gas erop.. Al snel zijn we op de stek, omdat dit niet ver varen is en er liggen erg veel bootjes. Snel zijn we aan het vissen en we zien beiden al erg snel rammelende toppen. Johan bijt het spits af met een schar.

Buiten voor de Keerring mnet Johan

De temperatuur loopt gestaag op, net zoals de gezelligheid, a man, wat heb ik dit gemist, ik ben een gelukkig mens! Ik ga ook draaien en het voelt goed aan en mijn eerste vis is een maats gulletje, daar doen we het voor!

Buiten voor de Keerring mnet Johan

Dan heeft Johan weer beet en verzilvert weer een schar.

Buiten voor de Keerring mnet Johan

Johan krijgt het er ook warm van en binnen no time is zijn trui uit en gelijk vangt hij ook een leuke gul.

Buiten voor de Keerring met Johan

Wat er dan gebeurt, gaat te snel voor woorden, allebei krijgen we een snoeiharde aanbeet en ik roep gelijk haai en we zijn er beiden even zoet mee, in de gierende stroming en dan zo’n vis eraan, ik ben het snelst en de verrassing is compleet, er hangt een kleine rog aan bij mij.

Buiten voor de Keerring met Johan

Ik til hem op het draagvlak naast de motor, daar ga ik geen net voor gebruiken, richt te veel schade aan en ondertussen staat Johan met zijn hengel onder spanning, proberend de haai te scheppen, die naast de boot ligt en het lukt hem gelukkig wel!

Mijn Rog ligt op de boot en ik knip gewoon de haaklijn door en ga er van uit dat Ed Stoop van Vis tv gelijk heeft, dat de haak binnen 2 dagen weg roest!

Buiten voor de Keerring met Johan

Dankbaar zwemt de Rog weer met mooie vleugel slagen de diepte in en dat doet mij zichtbaar goed en ondertussen heeft Johan de Haai op het dek liggen en hij knort vervaarlijk en Johan de Hunter zegt, dat beest houd ik echt niet vast, nee van een Wild zwijn of een olifant is Johan niet bang, maar dit is net te veel, nog een trauma van de Jaws films in zijn jonge jaren, waarschijnlijk, maar dit doet er niet aan af, dat het een prachtig exemplaar is, een dikke 80 cm, schat ik hem.

Buiten voor de Keerring met Johan

Ik mag hem terug zetten van Johan, wat ik met erg veel plezier doe.

Inmiddels staan de hengel toppen weer uitbundig te dansen en ik vang weer een maats gulletje.

Buiten voor de Keerring met Johan

Johan heeft ook beet en vangt een doubletje schar en steenbolk.

Buiten voor de Keerring met Johan

Genieten is het, zo mooi weer, goed gezelschap en regelmatig een visje. Ik heb ook weer beet en het is een leuke wijting, altijd een vis die erg welkom is.

Buiten voor de Keerring met Johan

Johan krijgt het steeds warmer en ik sta te kijken van zijn vele Tattoo’s, hij is met zijn 56 jaar aan zijn 2e jeugd begonnen, verteld hij en het is een nieuwe hobby van hem! Ondertussen blijft hij wel gewoon zijn visjes binnendraaien.

Buiten voor de Keerring met Johan

Inmiddels is het 12.00u en mijn pijp begint leeg te geraken en in goed overleg besluiten we voor het laatst in te werpen, maar niet voordat Johan nog eens op de ouderwetse manier met een handlijn heeft geprobeerd, maarrrr geen succes!

Buiten voor de Keerring met Johan

Met de handlijn
Aan mijn laatste hengels zit geen vis meer, maar Johan weet nog een doublet te verschalken, een wijtng en steenbolk.

Buiten voor de Keerring met Johan

We hebben best wel redelijk gevangen en ik moet zeggen, voor iemand die 30 jaar niet gevist heeft, deed Johan het opperbest!

We liggen weer snel aan de steiger en Johan zegt, breng jij maar op het gemak de spullen naar de auto, dan maak ik de boot schoon.

Buiten voor de Keerring met Johan

Buiten voor de Keerring met Johan

Je zult mij niet horen mopperen over Johan. Ook hadden we nog 3 gigantische hoofdkrabben, waarvan Johan er een heeft meegenomen om te koken. Jammer dat we vandaag geen tong hadden, maar volgende keer beter!

Ga erg graag nog eens samen met jou, maat!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Johan > september 24, 2011

  Antwoord

  Ik ben dr nog steeds stil van.
  N haai…heb dr verdorie nog nooit een van zo dichtbij gezien, wat n drill. Wel sport van de allerbovenste plank, door de gierende slip.
  Het was echt helemaal geweldig.
  Nog meer geweldig was….nee, niet de vangst, al was die geweldig,…maar de onderlinge vriendschap, het elkaar helpen, de ontvangst door Marianne en Romy thuis.
  De kameraadschap tussen ons vissers onderling.
  Voetnoot: t klopt..ik raak n haai met geen vinger aan, geef mij maar n keiler van 150 kg.
  Maar Peter had t toch ook niet echt gemunt op zn pijlstaart hahahahaha

 2. Peter(Fishguppy) > september 24, 2011

  Antwoord

  Johan, weet je waar ik nog steeds stil van ben?
  Toen jij in de auto op de terugweg ineens begon over een nier van jou doneren aan mij, om mij te helpen!!
  Echt ongelooflijk, ik heb een hele grote familie, maar daar heeft zelfs de gehele familie nog nooit iets over voorgesteld!
  Maar zoals ik al zei, je moet er eerst zelf maar eens heel goed over na denken, want het is geen kattepis!

  Groetjes peter

 3. hans > september 26, 2011

  Antwoord

  wederom es knap gevist mannen. Petje af!!!!

 4. Johan > september 27, 2011

  Antwoord

  Peter,

  Ik doe nooit maar impulsief uitspraken.
  Ik denk dr echt over na, ga n gesprek aan met mn huisarts etc en kom dr op terug

  groetjes

  ik

 5. willem(gaatvissen) > september 29, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Mooie vangsten weer,gaaf om een rog te vangen. Die staat ook nog op m’n lijstje.

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *