Home Gastvissers Compilatie Zeeland van Jack

Compilatie Zeeland van Jack

Advertenties


Hoi Sportvissers,

Eind september sloot ik samen met m’n vismaatjes ons zeebaarsseizoen af, in tegenstelling tot wat je doorgaans leest hadden wij weer en geweldig jaar. Ik ga geen aantallen noemen want dan krijg je alweer snel de stempel opschepper mee, maar ik kan in alle eerlijkheid melden dat het ronduit geweldig was.

Nu goed, het zeebaarzen ligt alweer een poosje achter ons want vanaf oktober zijn we weer aan het strandvissen geslagen. Het verbaasde me een beetje dat ik al gelijk bij de eerste pogingen leuk schar ving. Gewoonlijk begint het pas wat te lopen eind oktober maar dit jaar was het bij de eerste strandsessie al prijs. De eerst keren visten we bij het Nollestrand en vingen hier mooie scharren en af en toe nog een paar knappe tongen.

Compilatie Zeeland van Jack

Compilatie Zeeland van Jack

De vangstberichten op de diverse sites waarbij vooral de geweldige scharrenvangsten nabij Zoutelande in het licht gezet werd, bracht een ware stroom aan vissers op gang. De paar keer dat ik op Zoutelande viste was het hier werkelijk stikdruk, 5,6,7 vissers in een vak was vaak meer regel dan uitzondering,… mij te druk.

Ik viste dan ook diverse sessies op “alternatieve” stekken, Strandweg, pannekoekenhuis, Nollestrand brachten allemaal mooie porties schar op. Vaak zelfs grotere exemplaren dan die ik op Zoutelande ving.

Compilatie Zeeland van Jack

Tot mijn verbazing ging het overdag vaak beter dan tijdens de nacht sessies, bovendien ben ik als typisch nachtvisser niet gewent aan het vissen overdag en ik moet zeggen, het is weer eens wat anders. Ik heb dan ook intenser kunnen genieten van de natuur rond mij heen.

Compilatie Zeeland van Jack Compilatie Zeeland van Jack

Compilatie Zeeland van Jack Compilatie Zeeland van Jack

Toch blijft nachtvissen favoriet, al is het maar gewoon omdat dit voor mij makkelijker te combineren is met mijn gezin.

Zo ging ik dus samen met maatjes Mario en Sjaak een keer richting Banjaard, eigenlijk gedwongen door een veel te felle wind want voor de vangst hoef je hier echt niet te zijn, 5 à 10 scharren de man is natuurlijk niet slecht maar wel een erg groot verschil in aantallen als je vergelijkt met de vangsten op de stranden van Zoutelande tot Vlissingen.

Compilatie Zeeland van Jack

Compilatie Zeeland van Jack

Zoals je lezen kan zijn we alweer aardig aan de slag en de vrieskist geraakt stilaan terug wat aangevuld tot groot plezier van vrouw en kinders want wees nu eerlijk, wat is er lekkerder dan een op de graat gebakken scharretje met een slaatje en een frietje. Aan alle zoute vissers de beste vangsten gewenst.

Groetjes, Jack Peelman Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Werner R. > november 11, 2012

  Antwoord

  Inderdaad Jack, en als je ze in de pan legt moet je ze plat duwen omdat ze naar boven krullen omdat ze zo vers zijn.. heerlijk!!

  Groeten Werner R.

 2. Peter(Fishguppy) > november 11, 2012

  Antwoord

  Werner R, dat is op te lossen, door er dwars inkepingen met een mes in te maken en de boter/olie eerst verhitten zodanig hoog dat ze meteen dichtschroeien.
  Groetjes peter

 3. Werner V > november 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Jack,

  toch lekker gevist en een mooi aantal panvissen weten te verschalken. Van de drukte op Zoutelande kan ik wel meespreken. De eerste keer dat ik dit seizoen ging stond ik moederziel alleen op het strand en dit gedurende heel de nacht. Toen ik enkele dagen nadien terug ging was het hutje mutje staan wegens de goede vangstberichten, zelfs op avonden van het WK Kustvissen. Op het strand vis ik dan ook liefst ’s nachts maar nu komt de tijd van de waterweg er aan en dan maakt het niets uit of je overdag of ’s nachts vist (buiten de drukte op de dijk dan)

  Grtz
  Werner V

 4. Werner R. > november 11, 2012

  Antwoord

  Bedankt voor de tip!

  grtz. Werner R.

 5. Marc > november 11, 2012

  Antwoord

  Lekker gevist Jack ! Hoe bevalt de nieuwe stok ?

 6. Defke > november 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Spekker ,

  “Diepvrieskist begint weer aardig gevuld te geraken”…..is die na da zeebaarsseizoen nu al ver leeg ?….of heb je apparte kisten voor zeebaars en schar?

  Ik moet zeggen , je hebt een goede baarsmaand gemist , nml oktober , en ja…..ook op “julie” stekken,maar dat bleek want de stek was steeds helemaal vrij !!!!

  Defke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *