Home Gastvissers Luc, met tong op de Oosterschelde

Luc, met tong op de Oosterschelde

Advertenties


Dag Peter,

Na vele weekenden met ongunstig weer eindelijk toch eens van kant geraakt. Vrijdag 6/07 , niet dat het weer zo gunstig leek met kans op onweer, toch maar besloten om een paar uurtjes te gaan vissen. Gekozen voor een stek dicht tegen de haven en geankerd in een stroomnaad op 10 meter diepte. Eerst een 2 tal uur geprobeerd een geep of makreel te vangen .Niks noppes nada gezien. Geen tik geen rimpel te bespeuren. Dan maar begonnen met bodemvisserij. Al snel kon ik een paar ondermaatse scholletjes en scharretjes vangen . Er zat zelf een tongetje van amper 8 cm en 2 mini wijtinkjes bij. Bij het keren van het tij werd de vis wat groter en kon ik 2 maatse tongen en een maatse schar vangen. Toen de stroming van het afgaande tij wat aantrok kreeg ik een klap op mijn hengeltop gevolgd door een slappe lijn. Het draaien ging redelijk moeizaam en ik was dan ook blij met de vangst van een tong van 40 cm.

Luc, met tong op de Oosterschelde

Luc, met tong op de Oosterschelde Luc, met tong op de Oosterschelde

Dit op amper 10 meter diepte en op klaarlichte dag. Nou leuk, hier kom ik nog op onweerachtige dagen. Kort tegen de haven en beschut tegen de wind. Plots begon de hengeltop van mijn andere hengeltop te rammelen maar op een manier die ik al jaren niet meer gezien had. Een paling van 61.5 cm. Ik kon hem niet op de meetlat houden. Dus vlug zo een fotootje en retour schelde.

Luc, met tong op de Oosterschelde Luc, met tong op de Oosterschelde

Uit de verte kwamen donkere wolken opzetten en ik hoorde het donderen in Keulen.

Luc, met tong op de Oosterschelde

Het aas was zo goed als op dus heb ik maar besloten om voor de plensbui naar binnen te varen.

groetjes Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 8, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc,
  zulke mooie vissen vangen, zo dicht bij de thuishaven heeft toch ook zijn charmes, gezien de hoge brandstofprijzen!
  Mooie tong trouwens!
  Hopelijk kunnen we later eens samen met 2 bootjes gaan, zodat ik jouw je kilo aas kan overhandigen?

  Groetjes peter

 2. Luc > juli 9, 2012

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Ik kijk er al naar uit om er samen eens op uit te trekken. Vrijdag as vertrek ik op vakantie voor 2 weken naar biscarosse . Uiteraard gaat mijn visgerief mee, ik logeer er tussen 2 grote meren en op loopafstand van het strand van de atlantische oceaan.
  Ik heb ginds nog geen ervaring of info gevonden en hoop dat ik toch iets aan de haak kan slaan. Verslag volgt.
  28/7 terug thuis en dan nog een weekje verlof. Als het u dan past gaan we samen de sluis door.
  Groeten,Luc

 3. Peter(Fishguppy) > juli 9, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc,
  stuur me even een mail als reminder, spreken we gelijk eens af, als je terug bent van uw vakantie!

  Groetjes peter

 4. sven > juli 12, 2012

  Antwoord

  hallo
  het is bij mij en mijn vismaat 2 jaar geleden dat we op de oosterschelde zijn gaan vissen zondag aanstaande hebben we bootje gehuurd bij dixhoorn heb je soms enkele tips of plekken waar er wat visjes te vangen zijn
  mvg
  sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *