Home Gastvissers Dagje Waterweg met Werner V

Dagje Waterweg met Werner V

Advertenties


Hey Peter,

vandaag naar de waterweg geweest om te proberen een gul aan de haak te slaan. Omstreeks 10.00 uur vertrokken en om 11.15 u lag de eerste hengel in, niet op mijn vaste stek jammer genoeg. Volgens een collega-visser zijn er werken bezig aan Poortershaven en laat dit nu net mijn stekkie zijn. Ik wilde eerst nog die richting uit rijden maar heb dan toch voor de zekerheid gekozen en de landtong opgereden. Eigenlijk maar goed ook want onderweg zag ik allemaal werfketen aan Poortershaven staan dus de info die ik gelezen had was correct. Tevens was de baggeraar “Prins der nederlanden” ook aan het baggeren dus daar gaan vissen zou op voorhand al gedoemd zijn om te mislukken. Ik wilde dan maar gaan vissen over de Stena Line en de stek was nog vrij, zachtjes uitgedrukt … de hele waterweg en callandkanaal waren vrij !!! Op heel de landtong ben ik slechts 2 vissers tegengekomen en de man die op het ponton voor de kering zat te vissen had nog maar enkele botten kunnen strikken. Als dat de voorbode was voor de dag dan zou het geen vette worden, iets wat dan ook waarheid werd. De wind kwam uit het N – NO met een krachtje 3, in tegenstelling tot de voorspelling op windfinder die er met hun Z – ZO weer een heel stuk vanaf zaten.

Dagje Waterweg met Werner V

Na een kwartiertje kreeg ik mijn eerste voorzichtige beten te zien en een klein zeebaarsje van een 15-tal cm kwam op de kant. Toch al iets gezien dacht ik en na de haken terug volgestoken te hebben alles terug het zilte nat ingesmeten. In tussentijd begon ik mijn tweede hengel klaar te maken, de eerste was met 2 afhouders en haakje 4 maar de 2de hengel zou er één met een jojo onderlijn worden voorzien van haak 3/0 en 4 dikke pieren erop. Ondertussen stond mijn andere hengel weer te tikken en ditmaal kwam er een ondermaatse wijting boven, een cm of 20 dus terug naar moeder. 1 inworp later weer een wijting, ongeveer hetzelfde formaat als de vorige dus wederom het water in.

Dagje Waterweg met Werner V Dagje Waterweg met Werner V

De gierstroom kwam er duchtig in en buiten kaalgevreten haken is er voor de rest van de dag niets meer boven water gekomen. Ik heb nog verkast naar het muizengaatje maar ook daar was het een vreterij zonder aanbeten van vis.

Dagje Waterweg met Werner V Dagje Waterweg met Werner V

Om 18.00 u heb ik er de brui aan gegeven, 3 visjes gevangen en geen enkele mee voor de pan. Maar dat is ook vissen en waarschijnlijk is het water nog iets te warm voor de gulvangsten. Volgende keer maar weer een strandje of op mijn favoriete stekkie aan de waterweg proberen.

Grtz Werner V

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 15, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner V, jammer dat de vis het liet afweten, maar toch een schitterende dag, met excellent weer gehad.
  Nooit geschoten is altijd mis!

  Groetjes peter

 2. Gijs > november 15, 2012

  Antwoord

  Hey Werner,

  Ik was nieuwsgierig naar je hengels… Ze lijken verdomd veel op een stok die ik ook heb (Century CCC).

  Groet Gijs

 3. nico > november 15, 2012

  Antwoord

  Hallo Werner hoop voor je dat je de volgende keer wat meer vis vangt. Maar toch nog goed
  weer heb gehad.
  Nico.

 4. huib > november 15, 2012

  Antwoord

  Hey Werner,
  volgende keer beter!
  Grtn,Huib

 5. Werner R. > november 15, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,

  Jammer voor de slechte vangst.
  Iedere visser heeft zo zijn visloze dagen, kan er over meepraten.
  Maar ik zie een lichtblauwe hemel en weinig wind, en een goede visser is al blij als ie aan het water zit zeg ik altijd!
  Volgende keer beter!

  Groeten Werner R.

 6. Defke > november 15, 2012

  Antwoord

  Hej Werner ,

  kon je niet richting grote blokken ( munitiesteiger), of zijn ze daar ook aan het werken?..Juist voor /na deblokken zitten ook dikke sikken zenne !!!!!

  Defke

 7. John > november 15, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,

  Jammer dat je geen mooie gullen had.
  Ik geloof niet dat het aan de temperatuur van het water ligt. Kijk maar naar de visverslagen van Peter in sept 2008.
  Ik merk dat het sinds dat jaar steeds minder wordt in de Waterweg.
  Dit jaar zijn mijn vangsten en van andere vissers echt slecht(tot nu, we houden hoop;-)
  Ik kan me maar twee dingen bedenken; Het opspuiten van Maasvlakte 2 of we moeten echt gaan geloven dat de gul aan het uitsterven is.
  In ieder geval in de Noordzee…

  Groet John

 8. Werner V > november 15, 2012

  Antwoord

  @Gijs: de mijne zijn de carbon metals BB van 4.80 mtr

  @defke: ge kunt aan de blokken vissen zenne. Ze hebben aan de parkeerplaats van Poortershaven een hek dwars over de weg gezet maar je kan gemakkelijk door. Ik weet wel dat daar grote sikken zitten maar heb vandaag aan de geul gezeten. Eigenlijk had ik beter thuis gebleven want het was nog minder dan gisteren. 1 verloren gezwommen wijting op 4 uur vissen en dat was het. De ruud snapt er ook niks meer van want heb hem net nog gebeld.

  @john: wij merken ook al enkele jaren een terugval in de vangsten op de waterweg. Enkele jaren geleden waren 10 gullen per tij geen aardigheid, vorig jaar waren we al blij met 3 à 4 gullen. Dit jaar lijkt het dus helemaal knudde want uit gesprekken met andere vissers die er vandaag stonden hadden zij al 6 maal geweest en nog geen gul gezien.
  We hopen maar op beterschap.

  Grtz
  Werner V

 9. Maup > november 15, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,

  Jammer dat de vangst tegenviel. Valt er op de pier van Hoek van Holland geen visje te vangen?

  Groetjes Maup

 10. Werner V > november 15, 2012

  Antwoord

  Hey Maup,

  eigenlijk vis ik op HvH enkel op de zeebaars dus ik zou niet weten hoe de vangsten daar momenteel zijn. De PPGB geeft naar verluid ook alleen maar kleine vis deze periode.

  Grtz
  Werner V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *