Home Gastvissers Visjacht Westerschelde.

Visjacht Westerschelde.

Advertenties

Hoi Fishguppy`ers,

In de loop van de week kreeg ik een appje van Jeff die had weer zin om zaterdagavond op jacht te gaan naar de visgronden…even op de kalender kijken en er stond niets op de planning dus ik mee natuurlijk. Maar dan moet je nog aan het nodige aas geraken natuurlijk. Na een belletje naar Dixhoorn bleek dit geen probleem echter alleen steekzagers natuurlijk de kweek is nog steeds niet te verkrijgen! Jeff liet in de loop vande dag nog weten dat hij nog wat kleine zagertjes had kunnen versieren…de mijne waren net slangen wat een zagers, je kreeg er schrik van! Had voor de zekerheid nog wat pieren mee ook. Jeff zou meerijden met mij dus tegen 19h afgesproken bij mij thuis om te vertrekken naar de stek. Rond 20h gaan de eerste lijnen te water. Jeffe had al een voorsprong opgebouwd met 3 tongen waarvan 1 aan de maat voor ik mijn 1ste boven haalde, die voorsprong heb ik nooit meer opgehaald.

Jeff vangt tussendoor ook nog een steenbolk, paling en bot. Bij mij kwam er geen andere soort naar boven.

Ik had welgeteld 5 tongen waarvan 3 maatse tussen de 28 en 32cm daar ben ik zeer tevreden over, die zijn mooi om in goede boter te bakken !

Jeff vangt er 8 waarvan 2 aan de maat en die was weer zo vriendelijk om ze te schenken waarvoor dank! Dit kan ik niet weigeren. Natuurlijk was de hond Dre van Jeff ook weer mee…heeft vandaag mooi mijn hengels met rust gelaten, hihi. Het was weer een mooi avond met gelukkig droog en helder weer. Op naar de volgende sessie wanneer is nog de vraag!

Grtjs Gino

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 11, 2022

  Antwoord

  Ha Gino,
  jou dag komt nog wel!
  Hopelijk vang je er nog een poosje tongetjes?
  Dan komt de wintervis weer.

  Groetjes Peter

 2. Gino > september 11, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff,
  Klopt maar had maar 1 zo een lijn bij šŸ˜‚… het is altijd iets anders!
  Zolang we maar een visje boven halen is het al lang goed. Al blijft het een rare visserij met die pauzes zonder vis er tussen. Lekker relaxed aan het water prima zo.

  Grtjs Gino

 3. Nico > september 11, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino en Jeff. Leuk weer eens een verslag te lezen en met mooie foto’s er bij ook. Jullie hebben toch lekker aan de waterkant gestaan. En dan ook nog een paar mooie Tongen gevangen en ook leuk dat Jeff die Tongen aan jou heeft mee gegeven klasse. Van mij mag de wintervis gaan komen omdat het ook slecht met de Geep is gegaan. En dan lekker weer op de Schar en Wijting gaan vissen als ze er zijn dan natuurlijk. Voor jullie beide heel veel succes nog toegewenst alvast.

  Groetjes. Nico

 4. Stefan Groenheide > september 11, 2022

  Antwoord

  Hey mannen, jullie hebben weer lekker gevist zeg (en geouwehoerd waarschijnlijk). Het is jammer dat de afstand voor mij eigenlijk te groot is… Met de vangst is weinig mis, dat zal menigeen jaloers op zijn, maar ja, jullie zijn dan ook echt cracks hoor. Ik merkte overigens weinig verschil in onderlijn vorige week…
  Groeten, Stefan

 5. ies > september 11, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, jullie hadden dus weer een gezellige vissessie met ook nog eens de target vis als vangst. Het lijkt er dus op dat er langzaam verbetering komt. Vallen die rustpauzes als er geen scheepsvaart is of is het ook tijdens de scheepsvaart? Uiteraard voor de volgende sessie wederom rammelende toppen en maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 6. Gino > september 11, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Het heeft er weinig mee te maken hoor… het blijft een raar gegeven.

  Grtjs Gino

 7. Gino > september 11, 2022

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Ja het zomerseizoen was geen vetpot dit jaar… weet het ook niet meer, dat is al het 2de jaar op rij?!
  Hopelijk maakt de winter het dan maar goed mogen we hopen. De schar vind ik ook echt leuk om op te vissen en ook een lekker visje voor in de pan.

  Grtjs Gino

 8. Eldert > september 11, 2022

  Antwoord

  Ha Gino
  Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. Maar je hebt er toch een paar maatse uit kunnen trekken. Helemaal nog niet verkeerd. Nu maar hopen dat de tongen in de waterweg komen voordat de wintervis arriveert . Afijn , wat maakt het uit , het ontbreekt me toch aan tijd .
  Iedere keer hoop ik dat de staatsloterij eens een miljoentje naar me overboekt zodat ik met pensioen kan en meer kan vissen . Maar ja , tot nu toe blijft het bij hopen.
  Groet Eldert

 9. Jack Jozen > september 11, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino.
  Het is voor jullie toch weer een avondje genieten geweest dat nemen ze je niet meer af en nog vis voor het panneke kan niet beter he . Ik verwacht toch nog dat het nog niet helemaal afgelopen is met de tong als je verslagen leest een paar jaar terug heb je ook zulke periodes gehad dus hoop doet leven.
  Heel veul groetjes Jack.

 10. Leen > september 12, 2022

  Antwoord

  Hoi mannen dat was weer een mooie avond met vis
  Groetjes,leen

 11. Gino > september 15, 2022

  Antwoord

  Hoi medevissers,
  weer bedankt voor de reacties en allemaal nog een visrijk najaar toe gewenst…hopelijk is dit beter dan de zomervangsten al wordt het moeilijk om slechter te worden, al weet je het nooit !

  grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *