Home Gastvissers Stefan, zeebaars vissen HvH

Stefan, zeebaars vissen HvH

Advertenties

hoi Peter en visvrienden,

Zoals jullie allemaal wel weten zijn er altijd dagen dat je gaat vissen en nieuwe dingen mee maakt, dingen die de dag net wat mooier maken, ook gebeuren er weleens dingen waar je je achteraf knap lullig over voelt. het belangrijkste gevoel wat je nodig hebt is toch wel de voldoening dat je hebt gevangen waar je voor kwam. zo ook, gisteren dinsdag 19 mei tijdens mijn sessie op de pier van hoek van holland.

Na overdag herhalingscursus voor bedrijfshulpverlener gehad te hebben wat tot 15.00 uur duurde het plan gemaakt om nog even een boodschapje te doen en daarna te gaan vissen. De weersvoorspelling en het tij waren bijzonder gunstig, een afnemende westenwind draaiend noordwest, een lekker zonnetje en ’s avonds ca. 22.00 uur laag water.

Omstreeks 17.30 uur was ik bij mijn fiets welke ik laatste “geparkeerd” had ergens nabij de parkeerplaats, toch een opluchting dat ie er stond en alles in orde was.

Daarna naar een voor mij favoriet plekje gefietst op de pier en rustig alles in orde maken en wachten tot de ebstroom er lekker in kwam. Dat duurde eventjes, maar toch alvast maar wat worpen maken en een beetje rond kijken, aan de zeekant al snel een zeehond gespot, altijd geinig. Na de 1e paar worpen kwam er een collega links naast mij staan, iemand waarvan bleek dat ie wat vaker als mij tegenwoordig op de pier kwam om op zeebaars te vissen, hij had er gisteren 2, dat geeft de burger moed! Terwijl we stonden te kletsen zag ik plots een geep achter mijn twister aanzwemmen! Wat krijgen we nou? dat had ik nog nooit gezien in de waterweg (wel aan de zeezijde op de pier hoor en ook gevangen uiteraard) mijn buurman vertelde dat dat wel vaker gebeurde.

Stefan, zeebaars vissen HvH

Ik had daarna de vorige week aangeschafte gutsbait uv shad in de kleur salt en pepper op een 14 grams loodkopje aan mijn lijn gehangen en was lekker aan het gooien toen ik in 1e instantie een misser had en een paar worpen verder knalde er een zeebaars op, hangen!!! wat een heerlijk gevoel om na een aantal jaren zo’n beet niet meer gevoeld te hebben weer eens mee te maken! Even de slip iets strakker zetten een paar keer en vervolgens de baars lekker uitgedrild op de kant getild door de voorslag beet te pakken en hem omhoog te tillen, wauw, dit is best een mooi formaat, na mijn buurman gevraagd te hebben wat foto’s te maken en hem opgemeten te hebben heb ik hem netjes teruggezet.

Stefan, zeebaars vissen HvH

Met zijn 51 cm. was ie ruim aan de maat, maar het was niet de bedoeling om vis mee naar huis te nemen vandaag, de sport is voor mij het belangrijkst! En sport, dat heb je wel aan een (mooie) zeebaars. Buurman, nogmaals bedankt voor het maken van de foto’s, hopelijk heb je zelf later nog wel wat gevangen toen ik weg was.

Even alles gecheckt en gauw verder vissen, ondertussen liep er een lekkere stroming, 2 worpen verder weer de bekende BOEM en weer hangen, zo dan! lekker zeg, echter vlak onder het kantje ging de baars er nog 1 keer kort vandoor waarop mijn voorslag vlakbij de loodkop afbrak, verdorie, hoe kan dat nou? had net alles nog gecheckt en alles was in orde, lijn ook niet gerafeld, heel vreemd, nou, ik voelde me hier knap lullig over, nu zwemt er een baars met een dure shad in de rondte daar in de waterweg. Denk dat deze ook ongeveer hetzelfde formaat had als die andere.

Een nieuwe exact dezelfde shad aan de lijn gehangen en verder maar weer, na een aantal worpen was het weer raak, ongelooflijk en wat een heerlijk gevoel! deze baars tilde ik op de kant en toen ie ongeveer mijn laars raakte viel ie van de haak en na 1 sparteling lag ie in het water, waar ik dicht op stond, hij zat net in het lipje helaas, deze was iets kleiner als die ik reeds gevangen had, maar ach, jammer wel, maar mijn dag kon al niet meer stuk.

Er werden verschillende baarzen gevangen op de pier op dat moment, maar even later leek het weer voorbij, het was even een uurtje waarin veel vissers (niet iedereen) wel een of meerdere baarzen ving(en).

Stefan, zeebaars vissen HvH

Heb verder nog verschillende harders voorbij zien zwemmen vlak onder het kantje, op grote afstand een vissende (en vangende) zeehond gezien in de waterweg en er waren zeker aan het begin van de ebstroom diverse duikende sterntjes en jagende baarzen, altijd goed om te zien!

Na nog even kort op een andere stek gevist te hebben ben ik om 21.00 uur tevreden gestopt, het was mooi geweest, wellicht had er in de schemer nog meer ingezeten, maar ik vond het wel goed zo.

Ik heb lekker gevist en vond het heerlijk om die aanbeten weer te voelen van mijn favoriete sportvis, dat gevoel wil ik deze zomer vaker krijgen! jammer van de verspeelde vissen, maar dat hoort er helaas soms bij.

met vriendelijke en enthousiaste visgroeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, wat een fantastische dag had jij!
  Maar wat laat je een lekkernij zwemmen, maar van de andere kant begrijp ik het wel ook.
  Top gedaan!

  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Wat een sport heb je gehad om van die prachtige baarzen te vangen. En dat iemand je daar mee help om je op de foto te zetten. Leuk verslag en met mooie foto’s erop gezet de volgende keer veel succes toegewenst aan de waterkant.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 3. Frank > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Mooie visserij dat baarzen met de spinhengel.
  Altijd leuk een paar mooie te kunnen verleiden.
  Nog goede vangsten deze zomer.
  Groetjes Frank

 4. Eldert > mei 21, 2020

  Antwoord

  Lekker bezig geweest Stef,
  Het hoeft niet altijd veel of groot te zijn voor een leuk visavontuur.
  Als je die ene maar vangt waar je voor gaat, toch?
  Groet, Eldert

 5. jack Jozen > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan dat is voor jou echt een geniet dag geweest heb je wel nodig deze tijd met al die beslommeringen,hopelijk zullen er nog vele van zulke dagen volgen altijd fijn om te lezen.groetjes Jack.

 6. Henry > mei 21, 2020

  Antwoord

  Beste Stefan,

  Een leuk verslag met foto’s van je jacht op de zeebaars.Een sport waar je continu bezig bent om te zoeken naar de vis, een stuk vermoeiender dan vanaf de kant op je gat te blijven zitten maar als je dan die aanbeet krijgt van deze jager geeft dat gewoon ’n supergevoel,ik weet het nog van m’n vroegere snoekbaarsvisserij, toentertijd nog met levende aasvisjes!! Super dat je fiets nog op z’n plekje stond, er bestaan dus toch nog mensen die weten dat je van iemand anders z’n spullekes af moet blijven, goede vangst bij je volgende sessie .

  Groetjes, Henry

 7. hugo > mei 22, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Super vis die zeebaars alleen al de aanbeet geeft je een kick,ze zoeken en de kennis om ze dan te vangen spelen hier ook een groote rol in.Je hebt er weer een leuke dag van gemaakt met de nodige baarzen erbij super man.

  Groetjes Hugo

 8. ies > mei 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan, waren dus leuke uurtjes voor je als je naar de stek zoekt, is eigenlijk heel herkenbaar voor Schiedammers, maar ligt links van de boulevard, industrie terrein achter de Ups. Het minimale gewicht wat ik daar gebruik is 170 gram. Misschien zien we elkaar daar een x.
  Groetjes ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *