Home Gastvissers De 3 musketiers aan de Waterweg

De 3 musketiers aan de Waterweg

Advertenties


Hallo allemaal.

Gisteren (15-12-’12) eindelijk afgesproken met Peter. Lokatie Nieuwe Waterweg. Om 11 uur hadden we afgesproken op de lokatie waar mijn broer en ik altijd graag staan. Ook deze keer ging mijn broer mee. Precies op tijd kwamen we op de afgesproken lokatie aan, en na een gezellige kennis making, gingen we onze hengels gereed maken en de onderlijnen naar de bodem begeleiden. Zoals altijd vist m’n broer met zijn beroemde belletjes, en kreeg gelijk de bijnaam “ringelting”, wat Peter aan z’n jeugd deed herinneren. De toon was gezet. We nemen plaats op een van de bankjes die er staan, en Peter neemt een foto van m’n broer en mij. (kun je zien hoe gezellig het gelijk was)

 De 3 musketiers aan de Waterweg

Na een paar uur besluit Peter z’n hengel binnen te draaien, en vangt een schitterend grondeltje. Hij besluit er geen foto van te maken, want alleen maatse vis word vast gelegt.

 De 3 musketiers aan de Waterweg

Niet veel later krijg ik ook beet en het resultaat was een botje van 27cm.

 De 3 musketiers aan de Waterweg

Om een uur of 2 besluit Peter dat het tijd wordt om er een te drinken en op de gezelligheid. (zie verslag Peter). Tijdens het benuttigen van de arbeidsvitamine, komt er alles uit wat we maar kunnen bedenken, kan niet gekker. Van de New kids tot schuine grappen toe. We zitten zo te kletsen dat we om het half uur even de hengels na kijken en we beginnen weer van vooraf aan. Mijn broer laat ook nog foto’s zien van de vangsten die hij zelf heeft gehad, en Peter kijkt z’n ogen uit. Door al dat geklets is het ondertussen al donker aan het worden en het water is al weer aan het afgaan, toen plotseling in de verte een rinkeltje kwam. Hals over kop vloog m’n broer naar zijn hengels en haalde een gulzige wijting naar binnen. (28cm) Na een paar minuten hoorde weer de telefoon gaan, o nee, het was weer een belletje van Ringelting. Weer een maatse wijting.

 De 3 musketiers aan de Waterweg De 3 musketiers aan de Waterweg

Eindelijk vis dachten we, ”het gaat beginnen”, maar niks is minder waar.Ik vang nog een wijting van 32cm en een paar min. later een ondermaatse wijting. Dan valt de vangst helemaal weg en Peter steld z’n eigen een vraag: “gaat dit een vaste gewoonte worden”.

 De 3 musketiers aan de Waterweg

Rond 19:30 stelt mijn broer de vraag, zullen we eens gaan stoppen. Die beslissing was zo genomen, en we waren zo ingepakt. Bij de auto hebben we elkaar de hand geschud en afgesproken dat dit een keer voor herhaling vatbaar is. Waar het aan gelegen heeft weten we niet, was het te koud geweest of lag het aan het springtij, Joost mag het weten. Maar ondanks de mindere vangst is de tijd voorbij gevlogen. Vissen doe je niet alleen voor de vangst, maar ook voor de gezelligheid. Vandaag 16-12-’12 heb ik de vis thuis klaar gemaakt om te roken. 3 wijtingen en een botje. Snel m’n tafelrokertje uit de schuur gehaald en roken maar. Samen met onze hond heb ik zitten wachten totdat de vis klaar was, en het resultaat mag er zijn. Nu heeft iedereen zijn eigen smaak van vis, maar dit was voor mij ook heel goed. Een bot is een visje wat in de pan niet zo is, maar gerookt is ie zeker te doen.

 De 3 musketiers aan de Waterweg De 3 musketiers aan de Waterweg

 De 3 musketiers aan de Waterweg De 3 musketiers aan de Waterweg

Peter, ik wil je echt bedanken voor deze gezellige dag, en hoop om zo snel mogelijk weer aan de waterkant te staan met je, maar dan wel op een andere lokatie en meer vis. Mijn broer en ik konden er niet aan uit, dat de vangst zo slecht was.

Gr. Johan het (loze) vissertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Johan,
  perfecte omschrijving van een perfecte dag, leek wel of ik familie van jullie ben!
  Zo voelde ik me ook!
  Ziet er lekker uit, de gerookte vis!
  Nitro Joost was ook leuk he?

  Moeten we beslist eens overdoen, meerdere malen!

  Groetjes peter

 2. Johan het (loze) vissertje > december 16, 2012

  Antwoord

  Peter, hij is weer super, bedankt

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 3. Johan het (loze) vissertje > december 16, 2012

  Antwoord

  Zo voelde het zeker. Nitro Joost (ringelting) heeft heel de weg terug naar huis zitten lachen “jonguh”

 4. Werner R. > december 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Johan,

  Gezellige boel geweest daar aan de waterweg!
  Die kerstbelletjes zijn wel gepast in dit tijdvak van het jaar, heb je ze ook met een lichtje erin…hehe!

  Jammer dat jullie niet echt veel hebben kunnen vangen maar het maakte jullie ook niet echt veel uit begrijp ik wel uit jullie verslag.
  Die gerookte vis ziet er wel smakelijk uit moet ik zeggen…

  Leuk verlag!

  Groeten Werner R.

 5. Simon ( Scheveningen) > december 17, 2012

  Antwoord

  Hoi Musketiers,
  Leuk verslag, toch nog wat gevangen voor in de rookoven ( leuk ding trouwens!)en veel lol gehad. Vis ziet er mooi gerookt uit.
  En, wat ik al bij de kerst-/nieuwjaarswensen schreef : gezondheid is belangrijker dan vangen en als je dan ook nog veel plezier hebt, nou dan heb je toch weer een fijne dag gehad onder elkaar!Maar vangen, ja daar ga je toch eigenlijk voor………
  Succes kerels en misschien treffen we elkaar wel een keer op die stek, volgens mij ken ik hem maar kwam altijd op het verkeerde moment Geen plaats dus!
  Groetjes,
  Simon

 6. Johan het (loze) vissertje > december 17, 2012

  Antwoord

  Hoi Simon: Wijting en bot roken ging heel goed, alleen had ik bij de wijtingen iets meer houtmot moeten gebruiken, dan kwam er de rook smaak nog beter in. Het botje was zeer goed gelukt (aanrader). Natuurlijk gingen we voor de vis, maar onze lachspieren zijn weer helemaal soepel, en dat is ook wat waard. Voorlopig gaan we hier niet meer naar toe, zal pas weer in de zomer zijn. Misschien treffen we elkaar daar nog eens of op een andere locatie, want we leven in een klein wereldje.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *